Αρης-Αστέρας: Του έχει πάρει τον… αέρα – Οι προβληματισμοί του Μάντζιου

Γιώργος Στράντζαλης04 Απριλίου 2021

Για πέμπτη φορά στη φετινή σεζόν ο Αρηςθ’ αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης, κι αν κρίνουμε από τις προηγούμενες συναντήσεις τους, σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, είναι φανερό ότι του έχει πάρει... τον αέρα.

Οι Κιτρινόμαυροι έχουν το απόλυτο στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με δύο νίκες και στην Τρίπολη μία νίκη (Κύπελλο) και μία ήττα, με τον Αστέρα να είναι η μοναδική ομάδα φέτος που κατάφερε να ανατρέψει παιχνίδι στο οποίο ο Αρης πήρε προβάδισμα στο σκορ. Με αυτό το δεδομένο και ασφαλώς τη βαθμολογική διαφορά που έχουν οι δύο ομάδες, ο Αρης μπαίνει σήμερα στη μάχη των play off (2η αγωνιστική) ως το απόλυτο φαβορί, κάτι το οποίο ασφαλώς καλείται να επιβεβαιώσει με την αγωνιστική του παρουσία στο γήπεδο.

Η διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων λειτούργησε ευεργετικά ως προς την σωματικά και πνευματική ξεκούραση των ποδοσφαιριστών, αλλά και για την αποτελεσματικότερη αποθεραπεία των τραυματιών. Η ομάδα αναμένεται να παρουσιαστεί πιο “φρέσκια” και με τέσσερις σημαντικές επιστροφές παικτών, οι οποίοι προσφέρουν επιλογές στο ροτέισον του Μάντζιου και στην καλύτερη διαχείριση κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Αγωνιστικά ο Έλληνας τεχνικός δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε σημαντικές διαφοροποιήσεις στο αρχικό σχήμα. Ειδικά μεσοαμυντικά, όπου δεν θ’ αλλάξει πρόσωπα. Όπως επίσης και η επιστροφή του Ματίγια, αυτή τη στιγμή, δεν στοιχειοθετεί επιλογή στη μεσαία γραμμή για το αρχικό σχήμα. Οι προβληματισμοί του είναι δύο. Ο ένας αφορά την κορυφή της επίθεσης. Μήτρογλου, Μαντσίνι και Μάνος διεκδικούν τη θέση, με τους δύο τελευταίους να έχουν περισσότερες πιθανότητες ανάλογα τον τρόπο που θα επιχειρήσει να “χτυπήσει” την αντίπαλη άμυνα. Ο δεύτερος προβληματισμός του αφορά την τριάδα πίσω από τον επιθετικό. Για την ακρίβεια τον παίκτη στη δεξιά πλευρά, καθώς Γκάμα και Μπερτόγλιο θα είναι στην 11άδα. Θεωρητικά, ο Σίλβα με τον Μπρούνο έχουν πλεονέκτημα, εκτός αν δεν επιλεγεί ο Μαντσίνι στη γραμμή κρούσης. Τότε τη θέση διεκδικεί και ο Αργεντινός.

Πιθανότατα, στο αρχικό σχήμα θα βρεθούν οι Κουέστα, Σάκιτς, Δεληζήσης, Ροζ, Σούντγκρεν, Τζέγκο, Σάσα, Γκάμα, Μπερτόγλιο, Μαντσίνι και Μάνος.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.