Άρης: Άσε την ισπανική κουλτούρα να μιλήσει...

Μάνος Χατζάκης26 Φεβρουαρίου 2024

Κάτι λιγότερο από 20 χρόνια έχουν περάσει, από τη μέρα που η ισπανική αγορά, ταυτίστηκε με την -εκάστοτε- αναγέννηση του ποδοσφαιρικού Άρη. Από τις φουρνιές... φουρνιών, που πέρασαν από το Χαριλάου έως το... Κλεάνθης Βικελίδης, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ξεχώρισαν, έγιναν σύνθημα και ταυτίστηκαν με -μεγαλύτερες ή μικρότερες- επιτυχίες του Θεού του Πολέμου.

Τα χρόνια πέρασαν, που λέει και το σύνθημα των οπαδών του Άρη, και η γιατρειά, βρίσκεται (όμως) σε πρόσωπα που γεννήθηκαν στην Ισπανία και, σε κάποια στιγμή της ζωής τους, φόρεσαν την «κιτρινόμαυρη» φανέλα.

Η παρελθοντολογία -σε βαθμό νοσταλγίας- για τους Ίβηρες μπορεί να περιμένει, όσο στο «Κλ. Βικελίδης» έρχονται παίκτες επιπέδου Λορέν Μορόν και Μανού Γκαρθία.

Αμφότεροι, αποτελούν πλέον, σημείο αναφοράς.

Κι αν ο ένας (Μορόν) έδωσε δείγματα γραφής με το που συστήθηκε στο κοινό, ο δεύτερος άργησε, αλλά...

Τώρα, αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε πόσο (και πόσα) στέρησε από την ομάδα ο τραυματισμός του Μανού Γκαρθία του μικρόσωμου, αλλά τετραπέρατου αρτίστα της μπάλας.

Η παρουσία των δύο στην 11άδα είναι ικανή να δημιουργήσει προσδοκίες, έστω κι αν βρισκόμαστε στο τέλους Φεβρουαρίου. Για τον Άρη, άλλωστε, η σεζόν είναι σε φουλ εξέλιξη σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Δεν είμαι σίγουρος, σε αυτή τη χρονική στιγμή, πόσο εφικτή είναι η «βελτίωση» της εικόνας της ομάδας του Μάντζιου, αλλά η αίσθηση που επικρατεί είναι η εξής:

Η απελευθέρωση στο Πρωτάθλημα με την εξασφάλιση των play off, διώχνει τη συμπτωματολογία του άγχους, γεγονός που μόνο ευεργετικά θα μπορούσε να λειτουργήσει για το σύνολο και τώρα είναι η στιγμή που ο Άρης θα μπορούσε να παίξει και μπάλα, χωρίς αυτό να αποτελεί καν βασικό ζητούμενο.

Ο Θεός του Πολέμου φαινόταν μπλοκαρισμένος -σε πολλά ματς- όχι πάντα από το παιχνίδι του αντιπάλου, αλλά επειδή ο ίδιος φρέναρε εαυτόν σε αρκετές περιπτώσεις εντός ή εκτός έδρας.

Ο Γκαρθία, λοιπόν, είναι από τα «κλειδιά», στην αγωνιστική απελευθέρωση και κατ' επέκταση στη βελτίωση της εικόνας των υπολοίπων.

Ο Μορόν είναι ο... Μορόν, «άνιωθος» και killer, όταν πατά στην περιοχή, και η ισπανική κουλτούρα επεκτείνεται και στους υπόλοιπους, που δεν θέλουν και πολύ για να πάρουν κι άλλο τα πάνω τους.

Οι προσωπικότητες, το ατομικό ταλέντο και η ψυχολογία της διάκρισης -στη φετινή ομάδα- είναι τόσο -μα τόσο ικανές- να αφήσουν κάτι για το οποίο θα μιλάμε και στις επόμενες γενιές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.