Άρης: Ας τα τελειώνει πριν τον... τελειώνουν

Μάνος Χατζάκης08 Μαρτίου 2021

Ομολογώ ότι, διαβάζοντας τις δηλώσεις του πολωνού δημοσιογράφου, Πρέμισλαβ Γκάζλερ στο Metropolis 95,5, όπου και αναφέρθηκε στα “ποιοτικά” χαρακτηριστικά του συμπατριώτη του διαιτητή του ντέρμπι, δεν πίστεψα πως η “ακτινογραφία” θα είχε τέτοιο ποσοστό... ευστοχίας.

Πόσο δίκιο είχε...

Αν οι ξένοι ρέφερι, όλες προσωπικές επιλογές του αρχιδιαιτητή, Μαρκ Κλάτενεμπεργκ, έρχονται στην Ελλάδα, για να ανεβάσουν τον βαθμό αυταρέσκειας, νιώθοντας επιβεβαίωση του “εγώ” τους, τότε ο Βρετανός πέτυχε στην αποστολή του.

Ο Σίμον Μαρτσίνιακ, όπως τον σκιαγράφησε ο Γκάζλερ, κατάφερε την Κυριακή το βράδυ και να μην κάνει χρήση του VAR στο 100% των επίμαχων φάσεων και να δείξει στους ποδοσφαιριστές (του Αρη) ότι εκείνος κάνει κουμάντο, επιλέγοντας με -δικά του- κριτήρια, αν ακούσει ή όχι τον VAR.

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος, εκεί δηλαδή που ο Αρης είχε ήδη αρχίσει να κρέμεται από τις διαθέσεις του Πολωνού. Καλό θα ήταν να μην έχει φτάσει εκεί η συζήτηση.

Θα ήταν ακόμη καλύτερο, αν οι “κιτρινόμαυροι” τελείωναν τη νίκη, όπως για παράδειγμα στην προσπάθεια του Μάνου για το 0-3, η οποία είχε περισσότερες πιθανότητες να καταλήξει... μέσα, παρά να πάει κόρνερ, όπως και συνέβη. Να, που ο νόμος των πιθανοτήτων δεν ήταν με το μέρος τους. Η αδυναμία του 0-3 αποτέλεσε την πρώτη διαχωριστική γραμμή.

Η δεύτερη, ήταν οι αλλαγές του Ακη Μάντζιου, ο οποίος για δεύτερο συνεχές παιχνίδι είχε σωστή τακτική προσέγγιση, στη μεγαλύτερη διάρκεια του 90λεπτου.

Ο τεχνικός του Αρη άλλαξε πρόσωπα σε καλό χρονικό σημείο, έβγαλε όμως ό,τι πιο “σίγουρο” διέθετε στην ενδεκάδα του. Η διαδοχική αποχώρηση των Μπρούνο, Γκάμα, Μπερτόγλιο και Σάσα, αποδυνάμωσε τον “κιτρινόμαυρο” άξονα, σε βαθμό, που... έσπασε, φέρνοντας αντίθετα αποτελέσματα.

Μπορεί το σκεπτικό του να είχε βάση, στην πράξη αποδείχθηκε ότι εκείνοι που μπήκαν στο ματς, δεν μπήκαν παράλληλα και στο πνεύμα του αγώνα. Ο Θεός του Πολέμου είχε τελείως παθητική στάση, δεν έβγαλε ούτε νεύρο, ούτε ταχύτητα, ούτε αντίδραση κόντρα στον αντίπαλο, ο οποίος πήρε το δικαίωμα να πιστέψει ότι μπορεί να φύγει και νικητής!

Χάθηκαν οι προσωπικές μονομαχίες, οι κατανομές των ρόλων και παραλίγο να χαθεί η μπάλα.

Η τρίτη διαχωριστική γραμμή είναι η διαιτητική. Αν υποθέσουμε ότι ο Μπουσέ υπέπεσε σε πέναλτι, τότε το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται με μπάλα και κανονισμούς μπάσκετ.

Υ.Γ: Η ΠΑΕ εξακολουθεί να είναι ανοχύρωτη στο διαιτητικό παρασκήνιο. Κανείς δεν θα διαβάσει στον Κλάτενμπεργκ την ανακοίνωση των “κιτρινόμαυρων” μεταφρασμένη σε “British English”. Η ουσία βρίσκεται στο γήπεδο και σιωπηρά έξω απ' αυτό. Οχι στις επίσημες ανακοινώσεις.

Υ.Γ2: Δυστυχώς, αυξάνονται δραματικά οι αναμετρήσεις για τις οποίες αναγκαζόμαστε να μιλάμε για διαιτησία. Αν οι ξένοι, τους οποίους ζητά επίμονα και ο Αρης, έχουν τέτοια κολλήματα, δεν έχουμε να περιμένουμε και πολλά στα play off.

Υ.Γ.3: Μία αγωνιστική πριν το τέλος, ο Αρης παραμένει δεύτερος και ως δεύτερος θα διεκδικήσει τη συγκεκριμένη θέση στην κανονική διάρκεια. Και με νίκη της ΑΕΚ επί του Απόλλωνα, πάλι ο Αρης θα είναι από πάνω. Τρεις βαθμοί επί του ΟΦΗ, την ερχόμενη εβδομάδα, για το πρώτο μαξιλαράκι της σεζόν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.