Άρης: Απουσίες και ερωτηματικά για την πρώτη «μάχη» του Κυπέλλου

Γιώργος Στράντζαλης16 Δεκεμβρίου 2022

Στη μάχη του Κυπέλλου ρίχνεται από σήμερα ο Αρης (16:00, Metrosport.gr - Metropolis 95,5 – Cosmote Sport 1), που αντιμετωπίζει τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία για την 1η αγωνιστική της 6ης φάσης του θεσμού. Ενας θεσμός στον οποίον οι Κιτρινόμαυροι παραδοσιακά στοχεύουν να φτάσουν όσο γίνεται πιο μακριά και ει δυνατόν να διεκδικήσουν μετά από πολλά χρόνια το τρόπαιο. Τα προηγούμενα χρόνια έφτασαν μια ανάσα από την παρουσία τους σε τελικό της διοργάνωσης, φέτος όμως αυτό αποτελεί βασικός στόχος.

Οι ποδοσφαιριστές του Άλαν Πάρντιου υποχρεούνται να κάνουν σήμερα το πρώτο βήμα και ν’ αποκτήσουν προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση. Απέναντι σε έναν Λεβαδειακό που ναι μεν έχει πρωταρχικό στόχο να εξασφαλίσει άμεσα την παραμονή του στην Super League, αλλά παραδοσιακά στη Βοιωτία, στους αγώνες με τον Αρη, έχει τρόπο να παίρνει αποτελέσματα.

Οι Κιτρινόμαυροι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους και ταξίδεψαν με δύο σημαντικές απουσίες. Μετά τον Πίτερ Ετέμπο, που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη γάμπα, εκτός αποστολής λόγω ίωσης έμεινε και ο Μάνου Γκαρθία. Δύο σημαντικές απουσίες για τον Άλαν Πάρντιου που τον αναγκάζουν να διαφοροποιήσει τα πλάνα του για τη μεσαία γραμμή καθώς αμφότεροι υπολογίζοντας για το αρχικό σχήμα. Οι επιλογές του Βρετανού προπονητή για τον άξονα της μεσαίας γραμμής περιορίζονται σημαντικά, έχοντας ουσιαστικά μόνο τον Νταμπό διαθέσιμο για το βασικό του πλάνο. Ασφαλώς υπάρχει και η επιλογή του Ντουκουρέ, αλλά μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε στο γόνατο στοιχειοθετεί ρίσκο η επιλογή του στην αρχική ενδεκάδα. 

Με τα νέα δεδομένα και τις σημαντικές απουσίες που έχει να διαχειριστεί ο Πάρντιου, η λογική λέει ότι ο Ματέο Γκαρσία θα πάει δίπλα στον Νταμπό, ενώ στην τριάδα πίσω από τον Γκρέι θεωρείται σίγουρη η παρουσία του Λουίς Πάλμα με τους Καμάτσο, Ιτούρμπε και Ροντρίγκες να “παίζουν” για τις δύο θέσεις στα άκρα της επίθεσης. Ο Ονδουριανός πήρε χρόνο συμμετοχής στο φιλικό προετοιμασίας κόντρα στην Μακάμπι, έδειξε καλά στοιχεία και γενικά αναμένεται να πάρει την ευκαιρία του και σε επίσημο παιχνίδι. Αν δεν χρησιμοποιηθεί στο αρχικό σχήμα, τότε θεωρείται δεδομένη η παρουσία του στη ροή του σημερινού παιχνιδιού. 

Ένα άλλο σενάριο για τα εξτρέμ είναι η επιλογή του Οντουμπάτζο στο δεξί άκρο (σσ χρησιμοποιήθηκε στο β’ ημίχρονο του αγώνα στα Γιάννινα και είχε εξαιρετική παρουσία), αλλά αυτή η επιλογή θα εξαρτηθεί από την κατάσταση του Εμπακατά, με τον Άγγλο να προορίζεται περισσότερο για την άμυνα. Φαμπιάνο και Μπράμπετς θα είναι το δίδυμο στα στόπερ, ενώ ο Πίρσμαν θα ξεκινήσει αριστερά. Την εστία του Αρη θα υπερασπιστεί για πρώτη φορά φέτος σε επίσημο αγώνα, ο Μάριος Σιαμπάνης καθώς ο Κουέστα ταλαιπωρήθηκε από κάποιες μικροενοχλήσεις. Να σημειωθεί ότι εκτός αποστολής έμειναν επίσης, ο τραυματίας Ν΄Κουλού, ο Ζερβίνιο και οι “κομμένοι” Μαντσίνι και Χαϊροβιτς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.