Άρης: Ανάσα για την ανηφόρα…

Βασίλης Βλαχόπουλος24 Φεβρουαρίου 2022

Συνήθως, η πρώτη αντίδραση των ποδοσφαιριστών, έπειτα από την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, είναι αυτή που είδαμε χθες στο «Κλ. Βικελίδης». Μια ομάδα η οποία δεν μπήκε στο γήπεδο για να πουλήσει ακριβά το τομάρι της, αλλά για να κατασπαράξει τον αντίπαλό του. Και η αλήθεια είναι ότι ο Αρης συμπεριφέρθηκε σαν σαρκοφάγο ζώο που μόλις έβαλε το θήραμά του στην παγίδα του. Αντικειμενικά, το τελικό 3-0 είναι εξόχως τιμητικό για τον Ατρόμητο καθώς αυτό το σκορ θα έπρεπε να είχε αναγραφεί στο video wall στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου αλλά λίγο η γνωστή αδυναμία στην εκτέλεση και περισσότερο η τρομερή εμφάνιση του Ανδρέα Γιαννιώτη έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο μη αντιπροσωπευτικό 1-0. Κι αυτό ήρθε μετά από 12 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι επτά ήταν στην εστία.

Αναμφίβολα επρόκειτο για την πιο κυριαρχική εμφάνιση του Αρη στο «Κλ. Βικελίδης» στη φετινή χρονιά. Με βασική αλλαγή το λιγότερο κράτημα μπάλας και τη γρήγορη μεταβίβαση η οποία έδωσε ταχύτητα στην ομάδα αλλά και το κάθετο παιχνίδι σε σχέση με το παράλληλο που συνήθιζε να παίζει. Προφανώς έπαιξε ρόλο και η δυναμική του αντιπάλου. Δεν ξέρω αν ο Ατρόμητος είναι η χειρότερη φετινή ομάδα που πέρασε από το θρυλικό Χαριλάου, σίγουρα όμως έπαιξε σαν χειρότερη. Καμία ομάδα δεν έφτασε στο σημείο να κάνει μόλις μία τελική προσπάθεια και να προσαρμοστεί σε τόσο υποτακτικό ρόλο στο γήπεδο. 

Ασφαλώς έπαιξε ρόλο η διάθεση των ποδοσφαιριστών του Αρη, η δημιουργική ικανότητα των κεντρικών χαφ σε συνδυασμό με το πολύ καλό παιχνίδι που έκαναν οι Μαντσίνι, Ιτούρμπε από τα άκρα βγάζοντας συνεργασίας με τα ακραία μπακ. Ο πρώτος σκόραρε δύο γκολ σε αγώνα έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια και για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Ηταν επίσης από τις λίγες φορές που ο Ιτούρμπε δεν αφοσιώθηκε στις επιθετικές ευθύνες του αλλά ανταποκρίθηκε και στις αντίστοιχες αμυντικές. Αν ο Αμπουμπακάρ Καμαρά αποβάλλει την ανασφάλειά του στην τελική προσπάθεια, τόσο το καλύτερο.

Εν τέλει, ο Αρης πήρε μια βαθιά ανάσα πριν την ανηφόρα της Τρίπολης όπου σε μεγάλο βαθμό θα κριθούν πολλά. Κακά τα ψέματα, ανεξαρτήτως των ατελειών και των παλινωδιών που έχει ζήσει αυτή η ομάδα φέτος, προφανώς αξίζει να είναι στα Playoffs. Αρκεί όμως να το αποδείξει…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.