Άρης: Αμυνα γρανίτης!

Γιώργος Στράντζαλης16 Μαρτίου 2021

Η δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματοςαποτελεί την επιβράβευση της φετινής εντυπωσιακής πορείας του Αρη,στην οποία καταρρίπτεται το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Η αποτελεσματικότητα των Κιτρινόμαυρων στην άμυνα δεν θα μπορούσε να μην έχει περίοπτη θέση στα στατιστικά της Λίγκα, καθώς με μόλις 16 γκολ παθητικό η ομάδα έχει την δεύτερη καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος, μετά τον Ολυμπιακό

Κάτι που είχε να συμβεί 38 χρόνια, καθώς το 1983 είχε δεχτεί 23 γκολ, μόλις ένα περισσότερο από τον (τότε) Πρωταθλητή Ολυμπιακό, που είχε δεχτεί 22. Μάλιστα, τα 16 γκολ που δέχτηκε ο Αρης σε 26 αγώνες “μεταφράζεται” σε ποσοστό 0,62 γκολ ανά αγώνα. Συνολικά είναι η τρίτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του, μετά το 1979/80 (0,59 γκολ ανά αγώνα) και το 1969/70 (0,44 γκολ ανά αγώνα).

Επίσης, ο Αρης φέτος κράτησε το “μηδέν” σε 15 αγώνες και στις 14 από τις 15 νίκες που πέτυχε στο Πρωτάθλημα έχοντας παράλληλα την 3η καλύτερη επίδοση στην κατηγορία με βάση τις τελικές που δέχτηκε από τους αντιπάλους (172). Αριθμοί που έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι ο φετινός Αρης έχει έναν μοναδικό -αλάνθαστο – τρόπο να αμύνεται δυσκολεύοντας έτσι το παιχνίδι του αντιπάλου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.