Αρης: Αλλάζει σχηματισμό, γίνεται... επιθετικός

Μάνος Χατζάκης19 Σεπτεμβρίου 2021

Δύο ματς, λίγες “καθαρές” ευκαιρίες και κανένα γκολ. Μπορεί το δείγμα να είναι μικρό, ωστόσο η στατιστική απεικόνιση των επιθετικών προσπαθειών του Αρη κόντρα σε ΟΦΗ και Ιωνικό είναι ικανή να εξηγήσει για ποιον λόγο οι “κιτρινόμαυροι” αδυνατούν να δημιουργήσουν και να σκοράρουν. Το πρόχειρο συμπέρασμα όμως υπάρχει και λέει ότι οι Θεσσαλονικείς γίνονται πιο δραστήριοι, όταν παίζουν με δύο παίκτες στην επίθεση.

Ο Αρης παρουσιάζεται τελείως διαφορετικός σε σχέση με την περασμένη σεζόν και παράλληλα είναι... μακριά από ό,τι προσδοκούσαν να δουν οι φίλοι του, ξέροντας ότι στο ρόστερ περισσεύει η ποιότητα από τη μέση και μπροστά. Στα δύο όμως παιχνίδια Πρωταθλήματος, οι μεσοεπιθετικοί δεν έχουν ουσία και αναλώνονται σε ατομικές ενέργειες που δεν καταλήγουν πουθενά.

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ, οι Θεσσαλονικείς έπαιξαν 4-2-3-1, καταγράφοντας μόλις μία ευκαιρία, η οποία είχε προϋποθέσεις να γίνει γκολ, με πρωταγωνιστή τον Μπερτόγλιο. Ενδεικτικό της... φλυαρίας ήταν πως οι επιθέσεις ανά λεπτό ήταν μόλις 0,59, ιδιαίτερα χαμηλή επίδοση για εντός έδρας παιχνίδι. Καλύτερα ήταν όμως τα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς οι γηπεδούχοι έκαναν τρεις ευκαιρίες έχοντας προοπτική να γίνουν γκολ με τους Ντιαγέ, Μπερτόγλιο και Μάνο και με 0,74 επιθέσεις ανά λεπτό. Οταν ο έλληνας φορ μπήκε στο παιχνίδι, έπαιξε δίπλα στον Καμαρά σε σχηματισμό 4-4-2 (ή 4-4-1-1) και ως εκ τούτου το εν λόγω σύστημα ανέβασε τον Αρη και τον έκανε πιο επιθετικό.

Ανάλογη κατάσταση είδαμε και απέναντι στον Ιωνικό, αν και το αποτέλεσμα ήταν τελείως αρνητικό. Στο πρώτο 45λεπτο, ο Αρης είχε μία υποσχόμενη ευκαιρία για γκολ, πάλι με τον Μπερτόγλιο (σχηματισμός 4-2-3-1), τη στιγμή που οι επιθέσεις ανά λεπτό ανέρχονταν σε 0,31. Αντιθέτως, στο δεύτερο οι “κιτρινόμαυροι” έφτασαν κοντά στο γκολ τρεις φορές, με τους Καμαρά, Χαϊροβιτς και Αλί, αυξάνοντας τις επιθέσεις ανά λεπτό σε 0,42.

Λείπουν οι συνδυασμοί

Η είσοδος του Αλί στην επιθετική γραμμή, ο οποίος έπαιξε κοντά στον Καμαρά, τόνωσε την επιθετικότητα και έδειξε τον δρόμο για το μέλλον, εφόσον η τεχνική ηγεσία αποφασίσει να παίξει πιο επιθετικά. Αλλωστε, διαθέτει τα ανάλογα όπλα και από τη στιγμή που λείπει ο προσανατολισμός στο συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού του, γιατί να μην δοκιμάσει κάτι καινούριο, το οποίο μπορεί να αλλάξει επίπεδο τον Αρη.

Ο Θεός του Πολέμου προσπαθεί να εδραιωθεί στις μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου και είναι η στιγμή να ξεφύγει από το “κρυφτό” και να βγει στην επίθεση, αξιοποιώντας τις μονάδες του, οι οποίες -προς το παρόν- παίζουν ατομικά και όχι συνδυαστικά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.