΄Άρης: Αλλάζει πάλι τις πλευρές ο Μάντζιος

Γιώργος Στράντζαλης22 Δεκεμβρίου 2021

Το επίπεδο ανταπόκρισης των δύο μπακ στο παιχνίδι με τον Ιωνικό ήταν χαμηλό κι αυτό αναγκάζει τον Άκη Μάντζιο να παρέμβει στο πλάνο του, επαναφέροντας την… κανονικότητα. 

Αυτή περιλαμβάνει τη συμμετοχή των Ντάνιελ Σούντγκρεν και Κριστιάν Γκάνεα στο αρχικό σχήμα του αυριανού σημαντικού αγώνα Κυπέλλου με τον ΟΦΗ, καθώς Σάκιτς και Λούμορ δεν ήταν αποτελεσματικοί και υστέρησαν κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Δεν είχαν τα αναμενόμενα ανεβάσματα και τις συνεργασίες με τα εξτρέμ και με τους παίκτες στον άξονα. 

Τελείωσαν το παιχνίδι με τέσσερις και έξι μόλις σωστές μεταβιβάσεις, ενώ δεν έκαναν ούτε ένα σωστό γέμισμα προς την αντίπαλη περιοχή, με τη στατιστική να καταγράφει 0/3 και για τους δύο.

Γενικώς δεν πήραν πρωτοβουλίες, όπως περίμενε ο προπονητής, για να συμβάλουν στο κομμάτι της ανάπτυξης και στη δημιουργία. 

Αμυντικά ο Αρης δεν δέχτηκε μεγάλη πίεση από τον Ιωνικό, αλλά οι περισσότερες προϋποθέσεις που δημιούργησε ο αντίπαλος ήταν από τα άκρα και κυρίως από αριστερά. Αυτά αναγκάζουν τον Άκη Μάντζιο να επαναφέρει τον Σουηδό στη δεξιά πλευρά και τον Ρουμάνο στην αριστερή, προσδοκώντας σε μεγαλύτερη συμμετοχικότητα των μπακ στο παιχνίδι της ομάδας. 

Ο πρώτος βέβαια υστερεί σε αγωνιστικό ρυθμό, αφού έχει χάσει τα τελευταία τρία παιχνίδια, αλλά δεν παύει να αποτελεί έναν κομβικό παίκτη στο πλάνο του.

Από ΄κει και πέρα, ερωτηματικό είναι η συμμετοχή του Φακούντο Μπερτόγλιο στο αρχικό σχήμα, καθώς ο Αργεντινός φαίνεται επηρεασμένος ακόμη από τον τραυματισμό του και δεν είναι σε θέση να βγάλει 90άλεπτο, ενώ δεδομένη είναι απουσία του τραυματία Ματέο Γκαρσία. 

Ο Τζέγκο επιστρέφει από τιμωρία και το πιθανότερο είναι να επανέλθει δίπλα στον Σάσα, καθώς αύριο στο Ηράκλειο ο Αρης θα χρειαστεί συνοχή και αποτελεσματικότητα στον άξονα απέναντι σε μία ομάδα που στηρίζει το παιχνίδι της στη δύναμη των αμυντικών της χαφ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.