Άρης: Αυξήθηκαν τα... πρώτα βιολιά, έχει αλλάξει επίπεδο

Γιώργος Στράντζαλης23 Αυγούστου 2021

Σε εβδομάδα Πρωταθλήματος μπαίνει από σήμερα ο Αρης ενόψει του αγώνα της πρεμιέρας με τον ΟΦΗ. Αν κρίνουμε από την εντυπωσιακή (τελευταία) εικόνα της ομάδας, στο φιλικό τεστ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι ο φετινός Αρης έχει αλλάξει. Με τις προσθήκες που έγιναν έχει ανεβάσει το επίπεδο, ενισχύθηκε με ποιότητα στις θέσεις που ήθελε, τα “πρώτα βιολιά” αυξήθηκαν και δικαιολογημένα καλλιεργούνται προσδοκίες και ενθουσιασμό στον κόσμο του. Η “Μ” εξηγεί σήμερα τους πέντε βασικούς λόγους αυτής της “αλλαγής”. 

Καλύτερο τρόπο για να συστηθεί στο κοινό από αυτόν που βρήκε ο Καμαρά, με το εντυπωσιακό του γκολ, δεν θα μπορούσε να σκεφτεί. Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε ο Αρης μπορεί να ελπίζει ότι στις ικανότητες του Μαυριτανού επιθετικού μπορεί φέτος να βρει τη λύση στο σκοράρισμα. Δεν είναι όμως μόνο το υπέροχο γκολ που δημιουργεί προσμονή και δίνει ελπίδα. Είναι η γενικότερη παρουσία του στο γήπεδο, η θέληση και η ενέργεια που έβγαλε από το πρώτο του παιχνίδι. Ηταν μέσα στις φάσεις, είχε καλές τοποθετήσεις στην αντίπαλη περιοχή και του πιστώνεται φυσικά η ασίστ στο γκολ του Ματέο Γκαρσία. Προϊόντος του χρόνου ο Καμαρά θα “μάθει” πολύ καλύτερα το παιχνίδι της ομάδας και μόλις αποκτήσει επικοινωνία με το υπόλοιπο σύνολο, τότε ο Αρης μπορεί να έχει κάθε λόγο να χαμογελάει για την ακριβότερη επένδυση στην ιστορία του. 

Δεδομένα ο Άκης Μάντζιος θα έδινε περισσότερο χρόνο στον Χουάν Ιτούρμπε, σε σχέση με το “ντεμπούτο” του κόντρα στον Βόλο (έπαιξε 15’). Ο Παραγουανός έχοντας μία επιπλέον εβδομάδα προπονήσεων στα πόδια του φάνηκε από το επίπεδο ανταπόκρισής του ότι ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του. “Ευθύνεται” για το εκρηκτικό 15άλεπτο του Αρη στο β’ ημίχρονο, καθώς με την παρουσία του μεσοεπιθετικά, πίσω από τον φορ, άλλαξε τις ισορροπίες και “έχτισε” το παιχνίδι της ομάδας. Οταν μπήκε στο γήπεδο ο Αρης απέκτησε ταχύτητα και κάθετη κίνηση, είναι εκρηκτικός και φάνηκε η ποιότητα που διαθέτει. Με τον χρόνο και με τα παιχνίδια που θα πάρει στα πόδια του για να φτάσει στο κατάλληλο επίπεδο ετοιμότητας, μπορεί να εξελιχθεί σε ηγέτη. 

Επιτέλους ο Αρης βρήκε έναν κεντρικό αμυντικό ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στο ψηλό παιχνίδι, ακόμα και στο σκοράρισμα. Στην περσινή σεζόν ένα από τα μόνιμα προβλήματα της ομάδας ήταν… ψηλά, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Οι Κιτρινόμαυροι κέρδισαν ελάχιστα από αέρος και ο Φαμπιάνο μέχρι τώρα αποδεικνύεται ότι μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα. Αμυντικά έχει πολύ καλές τοποθετήσεις, αίσθηση του χώρου και το βασικό είναι ότι βγαίνει πρώτος πάνω στην μπάλα. Επιθετικά επίσης οι τοποθετήσεις του στην περιοχή, στις στατικές φάσεις, είναι εξαιρετικές και στο σωστό… timing. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι ο Βραζιλιάνος έχει πετύχει ήδη δύο γκολ, ενώ “φλέρταρε” σε μία-δύο περιπτώσεις με το γκολ και στον αγώνα με την Αστάνα. 

Με την προσθήκη του Λούμορ φαίνεται πως η ομάδα ενισχύεται σημαντικά και αριστερά. Ο Αφρικανός δεν υστερεί καθόλου σε φυσική κατάσταση και έβγαλε αρκετές αρετές στο παιχνίδι του. Γρήγορος, δυνατός, φουλ μπακ με πολλά ανεβάσματα και συνεισφορά στο επιθετικό κομμάτι, σίγουρα έχει παραπάνω στοιχεία από τον Γκάνεα. Η παρουσία του Μπαντού Ντιαγέ επίσης ξεχωρίζει στον χώρο του κέντρου. Εδειξε και πάλι θετικά στοιχεία, όντας ένας χαφ box to box που έχει τη δυνατότητα να απειλεί. Εχει ταχύτητα, καλή τεχνική κατάρτιση και το βασικό είναι ότι πατάει περιοχή και δε διστάζει να δοκιμάζει τα πόδια του. Κάτι που έλειπε από τον περσινό Αρη. Πρόκειται για μία ηγετική φυσιογνωμία, που ανεβάζει ποιοτικά το επίπεδο και στο χώρο του κέντρου. Συν τις άλλοις φάνηκε ότι η παρουσία του ανεβάζει level και κάνει πιο λειτουργικό και τον “παρτενέρ” του (βλ. Σάσα). 

Στην ουσία του πράγματος, οι φετινές κινήσεις που έγιναν πρόσθεσαν εμπειρία, ποιότητα και κυρίως ποδοσφαιριστές που ξέρουν από πρωταθλητισμό και διαθέτουν ηγετικά χαρακτηριστικά. Το ζητούμενο για τον Αρη, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών του υποχρεώσεων, είναι προϊόντος του χρόνου να αποκτήσει αγωνιστική σταθερότητα και οι “νέοι” να αποκτήσουν την απαραίτητα “επικοινωνία” με τους “παλιούς”. Αυτό είναι και θέμα προπονητή, με τον Άκη Μάντζιο να έχει δώσει ταυτότητα στην ομάδα κι αυτό που μένει είναι να διαχειριστεί σωστά το πλούσιο σε επιλογές και άκρως ποιοτικό ρόστερ που έχει στα χέρια του. Εφόσον συμβεί αυτό κι έχοντας πολλά περιθώρια εξέλιξης ακόμη, τότε ο Αρης έχει όλα τα φόντα να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη σεζόν. Και σκεφτείτε ότι από το προχθεσινό φιλικό απουσίαζε και ο Γκάμα...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.