«Αργυρή» με συγκλονιστικό αγώνα η Κατερίνα Στεφανίδη

Στέφανος Αβραμίδης17 Αυγούστου 2022

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μόναχο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε την καλύτερη φετινή της προσπάθεια στα 4,75 μέτρα και άγγιξε και το χρυσό μετάλλιο σε έναν συγκλονιστικό τελικό.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο το 2016 ήταν το «αφεντικό» του τελικού μέχρι τα 4,75 καθώς πέρασε με την πρώτη τα 4,40 μ., τα 4,55 μ., τα 4.65 μ., τα 4,70 μ. όπου κλείδωσε την παρουσία της στο βάθρο και τα 4,75 μ.


Στα 4,80 μ. έκανε το πρώτο της αποτυχημένο άλμα. Σε εκείνο το σημείο, η Φινλανδή αντίπαλός της Βίλμα Μούρτο πέρασε με την πρώτη το ύψος και έγινε το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.


Η Κατερίνα Στεφανίδη προσπάθησε για το χρυσό στα 4,85 μ. αλλά δεν τα κατάφερε στις δύο προσπάθειες που της απέμεναν. Αφού ολοκλήρωσε τον αγώνα της, η Μούρτο κατάφερε να περάσει και αυτό το ύψος και να σφραγίσει την κορυφή της Ευρώπης.


Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Σλοβένα Τίνα Σούτεϊ με 4,75 μ. καθώς η Στεφανίδη υπερτερούσε στις μεταξύ τους προσπάθειες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.