Αργεντινή VS Κροατία: Διεκδικώντας μια θέση στον τελικό

Metrosport Team13 Δεκεμβρίου 2022

Αργεντινή και Κροατία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην ημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στο Κατάρ διεκδικώντας ένα εισιτήριο στο μεγάλο τελικό. 

Η παρέα του Λιονέλ Μέσι προκρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Ολλανδία. Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες απέκρουσε δύο φορές και ο Λαουτάρο Μαρτίνες ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι βοηθώντας την ομάδα τους να βρεθεί στην επόμενη φάση. Με τον ίδιο τρόπο πήρε την πρόκριση και η Κροατία στο παιχνίδι με τη Βραζιλία. Με ήρωα τον Λιβάκοβιτς πέταξε εκτός ένα από τα μεγάλα φαβορί ενώ η ίδια για δεύτερη σερί φορά βρίσκεται τουλάχιστον στην τετράδα. 

Ο Σκαλόνι δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Μοντιέλ και Ακούνια ενώ είναι άγνωστο αν θα χρησιμοποιήσει τον Ντι Μαρία στο αρχικό σχήμα. Από την πλευρά του, ο Ντάλιτς δεν έχει προβλήματα. Στην ενδεκάδα αναμένεται να επιστρέψει ο Πέτκοβιτς, ο Κράμαριτς θα παίξει στο πλάι ενώ ο Πάσαλιτς θα μείνει στον πάγκο. 

Ισορροπημένη η παράδοση ανάμεσα στις δύο ομάδες που έχουν συναντηθεί πέντε φορές στο παρελθόν. Από δύο νίκες μετρά η καθεμία ενώ άλλο ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο. Για το Παγκόσμιο Κύπελλ, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν δύο φορές και μετρούν από μία νίκη: η Αργεντινή επικράτησε 1-0 το 1998, και η Κροατία 3-0 το 2018.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Αργεντινή: Εμ. Μαρτίνες – Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο – Ντε Πολ, Έντσο Φερνάντες, ΜακΆλιστερ – Ντι Μαρία, Μέσι, Άλβαρες.

Κροατία: Λιβάκοβιτς – Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα – Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς, Μόντριτς – Κράμαριτς, Πέτκοβιτς, Πέρισιτς.

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.