Αρχοντικά, όμορφα κι ωραία

Βασίλης Βλαχόπουλος20 Δεκεμβρίου 2020

Ενα παιχνίδι ακόμη, μία επιπλέον (εμφατική) εκτός έδρας εμφάνιση, ένατη νίκη στους τελευταίους 12 αγώνες, συγκάτοικος στην κορυφή με τον Ολυμπιακό, σε απόσταση πέντε βαθμών από τον τρίτο. Προφανώς, όσοι πίστεψαν στην ύπαρξη μιας αγωνιστικής φούσκας και επένδυσαν στο πρόωρο… σκάσιμό της, θα πρέπει να εξοικονομήσουν όσα χρήματα απέμειναν στον λογαριασμό τους. Αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα από τη μάχη της Κρήτης. Μια ομάδα που θέλει και ξέρει να κερδίζει. Με τρομερή συνέπεια στο πλάνο με εξαίρεση 5-10 αγωνιστικά λεπτά εκεί στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου. Με προπονητή που ξέρει να διαβάζει παιχνίδια και αντέδρασε με άμεσο φρεσκάρισμα της 11αδας, δίχως διαφοροποίηση του σχήματος, προσθέτοντας απλά έναν ακόμη αμυντικό χαφ για να αποκτήσει το κέντρο. Job done. Αρχοντικά, όμορφα κι ωραία.

Ο χθεσινός Αρης επιβεβαίωσε ότι δεν στηρίζεται σε 2-3 πρόσωπα. Δεν είναι η περσινή ομάδα που θα… ζει και θα πεθαίνει από την απόδοση συγκεκριμένων παικτών. Λύσεις υπάρχουν. Σαν αυτή του Σιάντε Σίλβα. Εδώ βρίσκεται το δεύτερο credit του Ακη Μάντζιου. Με τον Λυμπεράκη συνεργάστηκαν στον Πανιώνιο, γνωρίζει τα χαρακτηριστικά του, ξέρει ότι ανασταλτικά δεν τα καταφέρνει. Κι έβαλε τον Πορτογάλο ο οποίος μπήκαν σαν αγρίμι. Εκεί βασίστηκε ο Αρης στο πρώτο γκολ. Τρίτο credit του Μάντζιου το γεγονός ότι μετά από ένα σημείο άλλαξε πλευρές τον Σίλβα με τον Μπρούνο Γκάμα για να βάλει και τον Πορτογάλο στο παιχνίδι. Κίνηση διαχείρισης, ποδοσφαιρικής οξυδέρκειας και σεβασμού στον ποιοτικότερο παίκτη που διαθέτει η ομάδα. Και δικαιώθηκε γιατί το πρώτο γκολ άρχισε από το πείσμα του Γκάμα. Δεν έπεσε στο έδαφος για να κερδίσει ένα φάουλ σε καλή θέση, αλλά κυνήγησε τη φάση, έψαξε την ασίστ.

Στο τέλος του πρώτου γύρου (απομένει ο αγώνας με την ΑΕΚ), ο Αρης βρίσκεται εκεί που κανείς δεν τον φαντάστηκε στα μέσα του Σεπτέμβρη, όταν εγκατέλειπε απογοητευμένος το ευρωπαϊκό όνειρο. Κυρίως όμως, έχει πείσει ότι η φετινή ομάδα έχει όλα τα αγωνιστικά προσόντα για να πετύχει. Κι ας έχει το μισό (αγωνιστικό) μπάτζετ από τον Παναθηναϊκό, το 1/3 σε σχέση με την ΑΕΚ, το 1/5 με το αντίστοιχο του ΠΑΟΚ, ενώ η απόσταση είναι ακόμη μεγαλύτερη από τον Ολυμπιακό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.