Αρχισε την απόσβεση ο παικταράς

Δημήτρης Μπασμπαρέλας31 Οκτωβρίου 2020

Η Τσέλσι δαπάνησε 45 εκ. ευρώ για να αποκτήσει τον 27χρονο Μαροκινό από τον Αγιαξ. Ο Χακίμ Ζίγιες άρχισε πλέον την απόσβεση.

Ο πρώην “ιθύνων νους” του “Αίαντα” ήταν βασικός στο ματς με την Κράσνονταρ για πρώτη φορά με τη φανέλα των “μπλε” στη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League και δεν λάθεψε, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ. Η Τσέλσι πέρασε εντέλει με περίπατο από τη Ρωσία (4-0).


Από τον Ντιέγκο Κόστα στον Ζίγιες

Λίγες μέρες μετά από εκείνο το ματς, ήταν πάλι βασικός στην ευρεία εκτός έδρας νίκη επί της παραπαίουσας φέτος Μπέρνλι με 3-0 (31/10), επίσης για πρώτη φορά, αυτή τη φορά στην Premier League , με τον Ζίγιες να σκοράρει και μοιράζει ταυτόχρονα ασίστ.

Ξέρετε πότε ποδοσφαιριστής της Τσέλσι είχε να βάλει δύο γκολ σερί στα πρώτα ισάριθμα ματς ως βασικός; Εχουν περάσει έξι και πλέον χρόνια.

Ηταν τον Αύγουστο του 2014, όταν το είχε πετύχει ο Ντιέγκο Κόστα. Στην Premier League ο Ζίγιες μετρά πλέον τρία ματς, δείχνοντας ότι επέστρεψε δυναμικά μετά τον τραυματισμό, έτοιμος να οδηγήσει τους “μπλε”. Αγωνίζεται κυρίως στη δεξιά πλευρά της επίθεσης.


Πρώτη χρονιά εκτός Ολλανδίας

Οσο για το παρελθόν του; Επαιξε τρεις χρονιές στη Χέρενφεεν, άλλες τόσες στην Τβέντε και στον Αγιαξ αγωνίστηκε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Είναι γεννημένος στη “χώρα της τουλίπας”, αν και για πρώτη φορά φέτος πήρε μεταγραφή έξω από την Ολλανδία. Δεν ήταν όλα πάντα ρόδινα για τον Μαροκινό.


Ληστεία, περιβραχιόνιο και τσακωμός

Δύο από τα αδέρφια του είδαν την ποδοσφαιρική τους καριέρα να καταστρέφεται, αφού φυλακίστηκαν για ληστεία. Ο Χακίμ Ζίγιες έχει χάσει τον πατέρα του και η μητέρα του ουσιαστικά τον έβαλε στον ίσιο δρόμο. Τον βοήθησε πολύ ο Αζίζ Ντουφικάρ, ο πρώτος Μαροκινός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίστηκε στην Ολλανδία.

Μπορεί να εκπροσώπησε τους “οράνιε” στις μικρές εθνικές ομάδες εντούτοις πήρε την απόφαση να παίξει με την εθνική ανδρών του Μαρόκου.

Οταν ήταν στην Τβέντε κάποια στιγμή πήρε το περιβραχιόνιο, ωστόσο το έχασε στα μέσα της σεζόν 2015/16, καθώς άσκησε έντονη κριτική στη διοίκηση μετά την απόλυση του Άλφρεντ Σρόιντερ από τη θέση του προπονητή.

Από την Τβέντε πήρε μεταγραφή στον Αίαντα. Μάλιστα, οι πρωτευουσιάνοι κέρδισαν από τον Μαροκινό 35 εκ. ευρώ. Είχαν δώσει 10 και τον πούλησαν 45.

Ο Ζίγιες τσακώθηκε μάλιστα κάποια στιγμή με οπαδούς του Αγιαξ. Εφτασε στο σημείο επίσης να σβήσει όλες τις φωτογραφίες του με τη φανέλα της ομάδας.

Δεν έφυγε, αλλά έμεινε στην ομάδα. Πήρε το νταμπλ και έκανε με τον Αγιαξ την εκπληκτική σεζόν ως και τον ημιτελικό. Η αξία του είχε εκτοξευθεί. Επιχείρησε να τον αποκτήσει και η Σεβίλλη, ενώ είχε χαλάσει και η μεταγραφή του στη Ρόμα. Τελικά, η Τσέλσι πρόλαβε και τον έκανε δικό της.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.