Άρχισε νωρίς ο σκληρός πόλεμος ανάμεσα στους δύο χαλίφηδες

Δημήτρης Μπούζας25 Σεπτεμβρίου 2021

Είμαι σίγουρος ότι είστε ενήμεροι για το τι συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό στα παρασκήνια του ελληνικού ποδοσφαίρου και σε ότι αφορά ιδιαίτερα και συγκεκριμένα τον έλεγχο του. Ενήμεροι και υποθέτουμε και προϊδεασμένοι για ότι πρόκειται να συμβεί, με αφορμή μάλιστα και την έναρξη του πρωταθλήματος. Με το ξεκίνημα λοιπόν οι δύο χαλίφηδες του χώρου έβγαλαν τα μαχαίρια, έτοιμοι να υπερασπιστούν δικαιώματα που δεν τους εκχώρησε κανείς.

Η σύγκρουση ήρθε με το καλημέρα, βάζοντας σε μεγάλη ανησυχία και βαθιά περίσκεψη τους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους. Οι εχθροπραξίες άρχισαν μετά τον αγώνα της ΑΕΚ στο Ηράκλειο και το απρόβλεπτο και απίστευτο – λόγω υπνηλίας του Μιλόγεβιτς – τελικό 3-3. Η Ένωση επισήμως ξιφούλκησε άμεσα και μάλιστα με μεγάλο πάθος και σαφέστατους υπαινιγμούς. Οτι δηλαδή κάποιοι προσπάθησαν να της φράξουν τον δρόμο προς την κορυφή, την στιγμή που όλα δείχνουν (κατά την άποψη της) ότι μεταμορφωμένη είναι το μεγάλο φαβορί φέτος για τον τίτλο.

Έγινε πολύς ντόρος επικοινωνιακός αλλά και με τρόπο απροκάλυπτα στοχευμένο. Την ανακοίνωση της ΠΑΕ ήρθε να συμπληρώσει και να στηρίξει η αντίστοιχη των οργανωμένων («Original») οι οποίοι δεν έκρυψαν και την πρόθεση τους να επέμβουν δυναμικά - όπως το συνηθίζουν – για να αποκαταστήσουν την τάξη. Η επίθεση εναντίον του Κλάτενμπεργκ για τον οποίο βέβαια εδώ και καιρό διαθρυλείται πως «προσχώρησε» στο λιμάνι, στο οποίο παραχώρησε και τον έλεγχο της ΚΕΔ, έμεινε αναπάντητη από τον ίδιο.

Όχι όμως και από εκείνους που είχαν ιδιαίτερους λόγους, προφανώς και την ηθική υποχρέωση, να τον υπερασπιστούν. Έτσι με κάποια καθυστέρηση ανέλαβε η εφημερίδα του προέδρου του Ολυμπιακού «τα ΝΕΑ», να σταθεί δίπλα στον νταραβερτζή Εγγλέζο αρχιδιαιτητή. Διαισθανόμενη προφανώς τον κίνδυνο να χάσει κάτι πολύτιμο ή εκπληρώνοντας μια υποχρέωση αμοιβαίας στήριξης.

Γράφει λοιπόν χθες: «Ολοένα και περισσότερα καταπιάνεται με τα θέματα διαιτησίας ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Αστέριος Αντωνίου, παρότι τυπικά αυτό δεν είναι το αντικείμενο του. Είχε τοποθετηθεί με δηλώσεις του για τη σύνθεση της ΚΕΔ και τώρα έφτασε στο σημείο να ασχολείται άμεσα με την απόδοση ενός διαιτητή και συγκεκριμένα του Βασίλη Φωτιά που διηύθυνε προ ημερών το ΟΦΗ – ΑΕΚ (3-3). Και διερωτώμαι, είναι δυνατόν να λειτουργεί σαν κριτικός διαιτησίας ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ; Δεν συνιστά αυτό παρέμβαση στο έργο των διαιτητών; Και άραγε τι έχουν να σχολιάσουν επ΄ αυτού ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ; Είναι δυνατόν να ακούγεται ότι συμμετέχει μαζί με τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ στην προσπάθεια αποδόμησης του Κλάτενμπεργκ και της αξιοπιστίας του;». 

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται τίποτα περισσότερο από αυτό το τόσο αποκαλυπτικότατο ανυπόγραφο σχόλιο, το οποίο σαφέστατα και ουσιαστικά έχει την έγκριση – για να μην πούμε και την υπογραφή - του προέδρου των ερυθρολεύκων. Στους παροικούντες την ποδοσφαιρική μας Ιερουσαλήμ βέβαια είναι εδώ και αρκετό καιρό γνωστό ότι για την ηγεμονία του χώρου ερίζουν δύο χαλίφηδες. Και ως εκ τούτου θεωρείται βεβαιωμένο και αναπόφευκτο πως οι συγκρούσεις οι οποίες ξεκίνησαν από την πρώτη μέρα, δυστυχώς θα συνεχιστούν και στη διάρκεια και αναλόγως των περιστάσεων υπάρχει περίπτωση να δούμε και χειρότερα πράγματα. Συνοψίζοντας διευκρινίζουμε, αν και νομίζουμε ότι κάτι τέτοιο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν χρειάζεται, ότι το τοξικό ποδοσφαιρικό μας δίπολο εκπροσωπείται αυτή τη στιγμή από την ΑΕΚ που ελέγχει απόλυτα την ΕΠΟ και από την ομάδα το δημοσίου, που ελέγχει τον πλουσιοπάροχα αμοιβόμενο, κατεργάρη αρχιδιαιτητή.

ΥΓ1: Αλήθεια γιατί δεν έβγαλε ανακοίνωση η ΑΕΚ και μετά τον αγώνα της Λαμίας; Οχι βέβαια για να καταγγείλει αλλά για να ευχαριστήσει τον VARίστα (Σιδηρόπουλο) που δεν κάλεσε τον αόματο ρέφερι Ζαμπαλά, να στηθεί στο σημείο του πέναλτι στη φάση της παράβασης του Σάκχοφ πάνω στον Καραμάνο;

ΥΓ2: Τον έβαλαν κάτω και τον πατάνε τον ΠΑΟΚ. Απαξιώνουν τις επιτυχίες του και επιστρατεύουν απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για τις νίκες του. Νίκες που τις κατέκτησε με ιδρώτα και αίμα παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Προβλήματα για τα οποία θεωρούνται οι ίδιοι ηθικοί αυτουργοί γιατί κρατούσαν μόνιμα τη σκούπα και το φαράσι, όταν σκουντούσαν κάτω από το χαλάκι τα ποδοσφαιρικά εγκλήματα. Δικαίωμα να κρίνουν έστω και αυστηρά έχουν μόνο όσοι έπαιρναν καθαρή θέση (λίγοι) και προειδοποιούσαν για τα «επερχόμενα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.