Άρχισε η σπέκουλα και η παραπλάνηση

Δημήτρης Μπούζας15 Νοεμβρίου 2020


Χρόνια τώρα ξέρουν και μας δουλεύουν με μεγάλη άνεση, έχοντας το σύνολο των ΜΜΕ (πλην ελαχίστων τιμητικών εξαιρέσεων) στο... πλευρό τους. Μπορούν να περάσουν ότι θέλουν στην κοινή γνώμη. 

Οποιοδήποτε σενάριο - ακόμη και βγαλμένο από τη χωματερή – όπως ήταν και αποδείχθηκε αυτό το περί πολυιδιοκτησίας. Και όλα αυτά χωρίς καμία αντίδραση, προεξοφλώντας τη βεβαιότητα ότι θα γίνει αποδεκτό χωρίς αντιρρήσεις και αμφισβητήσεις. Το επιχείρησαν πολλές φορές και η συνταγή θεωρήθηκε από τους ίδιους τόσο πετυχημένη που την συνεχίζουν, άσχετα με το γεγονός ότι συνοδεύονταν πάντοτε από την αυτογελοιοποίηση τους. 

Ας μην ξεχνάμε όλοι το ιστορικό πλέον ποδοσφαιρικό ανέκδοτο περί... αδικίας του θρύλου από τη διαιτησία (;), τις τρελές, αντιφατικές και παραλληρηματικές δηλώσεις τους, πότε έτσι και πότε αλλιώς, μετά από κάποια ήττα και ιδιαίτερα αν γινόταν από μισητούς εχθρούς όπως ο ΠΑΟΚ. Αλησμόνητα θα μείνουν τα προεδρικά σιχτιρίσματα και οι κορώνες σε εκείνο το αλήστου μνήμης πανηγύρι που έγινε στου Ρέντη μετά την απώλεια των τίτλων. Ακόμη στα αυτιά των παικτών του θρύλου θα ηχούν οι κραυγές «θα σας διώξω όλους, δεν φταίει ο προπονητής σας, ούτε οι διαιτητές, εσείς και μόνο είστε οι υπεύθυνοι». 

Σήμερα λοιπόν και με αφορμή τις εκλογές της ΕΠΟ ξεκίνησε μια επιχείρηση αποπροσανατολισμού και σπέκουλας με «διακριτικές»... επιθέσεις στον μοναδικό όπως όλα δείχνουν υποψήφιο πρόεδρο της ομοσπονδίας. Ο οποίος κατά γενική ομολογία αλλά και όπως ο ίδιος το έχει τονίσει αρκετές φορές και με περηφάνια, ήταν, είναι και παραμένει οπαδός του Ολυμπιακού. 

Αυτή η κίνηση σαφέστατα γίνεται σκόπιμα για «ειδικούς λόγους». Θέλουν προφανώς να προϊδεάσουν την κοινή γνώμη ότι δεν έχουν καμία σχέση μαζί του και ότι δεν είναι «δικός τους». Βέβαια το γεγονός ότι εδώ και καιρό σταμάτησαν να οργανώνονται για να παρουσιάσουν τον υποψήφιο της δικής τους παράταξης (άσχετα αν τα κουκιά δεν τους έβγαιναν) λέει από μόνο του πολλά. Έχει τη σημασία του. 

Έρχονται λοιπόν σήμερα με την ίδια τακτική που φώναζαν επί μονίμου βάσεως ότι αδικούνται από τους διαιτητές, να μας πείσουν ότι ο κύριος Ψαρόπουλος δεν έχει καμία σχέση μαζί τους και ως εκ τούτου δεν είναι και της δικής τους επιρροής. Αυτός ο διακριτικός απογαλακτισμός ενέχει στοιχεία σπέκουλας αλλά και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Εμείς βέβαια δεν πιστεύουμε σε αυτά που διακινούνται. Το πρόβλημα αν υπάρχει, ας φροντίσουν να το δουν αυτοί που επέλεξαν για πρόεδρο έναν πανθομολογούμενα κι επί πολλά έτη φίλο του Ολυμπιακού, με ότι σημαίνει αυτό το τελευταίο.

Διαβάστε ένα μέρος από το δημοσίευμα της εφημερίδας του προέδρου του Ολυμπιακού, που αφορά την όλη υπόθεση, με τίτλο «Επικοινωνιακό τρικ Ψαρόπουλου»: «Μπαίνω κατευθείαν στο ρεζουμέ: Αυτοσυστήνεται, αλλά και πλασάρεται από τους υποστηρικτές του ως φίλος του Ολυμπιακού αλλά κατά μία επαναλαμβανόμενη σύμπτωση ψηφίζει στην ΕΠΟ υπέρ των θέσεων της ΑΕΚ. 

Ποιος είναι ο λεγόμενος; Ο μοναδικός μέχρι σήμερα υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ: Ο Σταύρος Ψαρόπουλος. Ο επικεφαλής της ΕΠΣ Λέσβου που το σύστημα τον σπρώχνει για να διαδεχθεί εν χορδαίς και οργάνοις τον Βαγγέλη Γραμμένο στην ηγεσία της οποσπονδίας. Εσχάτως μάλιστα ο Ψαρόπουλος βάλθηκε να αναγορευτεί σε επικριτή της απερχόμενης διοίκησης, χρεώνοντας λάθη και παραλείψεις σε θέματα μείζονος σημασίας για την αξιοπιστία των διοργανώσεων. Συμπερασματικά τα περί ανέλιξης του ερθρόλευκου προέδρου στην ηγεσία της ΕΠΟ είναι απλώς ένα επικοινωνιακό τρικ για να «τσιμπήσει» ο ανυποψίαστος κόσμος». 

Αλήθεια θα ήθελα πολύ να μάθω ποιος ήταν ο συντάκτης του κειμένου (γιατί ο υποβολέας είναι γνωστός) που με τόσο αφελή τρόπο επιχειρεί να παραπλανήσει και να συσκοτίσει μια τόσο ξεκάθαρη εικόνα. Θα συμφωνήσουμε μαζί του στο ότι πραγματικά υπάρχει στην περίπτωση ένα τρικ, όπως επίσης υπάρχει και ο πολλές φορές αφελής κόσμος να «τσιμπήσει». 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό επιβεβαιώνεται μεγαλόπρεπα από όσα επιχειρεί να περάσει για τον Ψαρόπουλο προς τα έξω, η προπαγάνδα του λιμανιού. Όσο για τον Ιβάν που το όνομα του αναφέρεται στη συνέχεια του κειμένου, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στον συντάκτη ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ήταν αυτός που γκρέμισε ουσιαστικά την παράγκα και ξεκίνησε την εξυγίανση στο χώρο (Γραμμένος). Μια εξυγίανση από την οποία δεν εισέπραξε το παραμικρό. Και όχι μόνον δεν εισέπραξε δικαιοσύνη και ισοτιμία, αλλά αντίστοιχα υπέστη βαρύτατα πλήγματα και αδικίες. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο σύλλογος του (βαριές τιμωρίες, κλοπές τίτλων, αφαιρέσεις βαθμών). Αυτά σαν επίλογος και σαν προσθήκη σε ένα νέο ανέκδοτο και σε ένα νέο όπως και οι ίδιοι αποδέχονται τρικ, που επιχειρούν να μας πλασάρουν οι ερυθρόλευκοι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.