Αρχή των διαπιστευτηρίων του «νέου» ΠΑΟΚ ο αγώνας της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό

Στέλιος Γρηγοριάδης26 Σεπτεμβρίου 2022

Αγαπητή Metrosport

O ΠΑΟΚ μπαίνει σιγά-σιγά στην τροχιά του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ενός αγώνα που από τον Λουτσέσκου και τους παίκτες θεωρείται δείκτης για τις δυνατότητες της ομάδας να πρωταγωνιστήσει στο φετινό Πρωτάθλημα.

Η αλήθεια είναι ότι στο μοναδικό μέχρι στιγμής αξιόπιστο τεστ ο ΠΑΟΚ έφυγε με έναν βαθμό από το Χαριλάου χάρη στην απόκρουση του πέναλτι από τον Κοτάρσκι και κανείς δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας. Δεν ήταν μια εμφάνιση που έπειθε ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει και να κατακτήσει τον τίτλο.

Τώρα, θα έχει την ευκαιρία να το δείξει απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οχι γιατί ο αντίπαλος είναι πρωτοπόρος. Αυτό οφείλεται στο πανεύκολο πρόγραμμα που είχε στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος και στην «αυτοκτονία» των παικτών της ΑΕΚ με τα δύο ανόητα πέναλτι που παραχώρησαν στη Λεωφόρο. Αλλά γιατί, όπως και να το κάνουμε, ο Παναθηναϊκός είναι ένας αξιόλογος αντίπαλος, που, ανεξάρτητα από την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, δυσκολεύει πολύ συχνά τον ΠΑΟΚ, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας.

Αλλωστε, το ζητούμενο δεν είναι μόνο να κερδηθούν οι τρεις βαθμοί που θα μειώσουν τη διαφορά από την κορυφή στον έναν, αλλά και να κάνει η ομάδα μια εμφάνιση που θα γεμίσει με αισιοδοξία τους οπαδούς της για τη συνέχεια της σεζόν. Γιατί, όπως ήδη αποδείχτηκε στο Ηράκλειο, χωρίς καλή απόδοση είναι αδύνατο να κερδίζει πάντα με την ψυχή στο στόμα και με ένα γκολ διαφορά.

Είναι βέβαιο ότι αυτή την καλή εμφάνιση δεν τη χρειάζονται μόνο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, αλλά και οι ίδιοι οι παίκτες. Για να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους και να καταλάβουν ότι έχουν τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν. Για να νιώσουν υπεροχή απέναντι στον πρωτοπόρο, άρα και απέναντι σε όσους ομάδες ακολουθούν. Κι αν κατορθώσουν να παίξουν καλά και νικήσουν, το ζητούμενο θα είναι από εκεί και πέρα η σταθερότητα σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο απόδοσης. Να μη γίνεται ασανσέρ αυτή η περιβόητη αυτοπεποίθηση. Να μην ανεβοκατεβαίνει από επιτυχία σε αποτυχία και το αντίστροφο. Να μη τη βρίσκουν, να τη χάνουν, να την ξαναβρίσκουν και να την ξαναχάνουν. Η θα πιστέψουν στους εαυτούς τους και θα αποδείξουν στην πράξη ότι δικαίως πιστεύουν, ή θα δείξουν ότι απλά δεν μπορούν, ότι προτιμότερο θα είναι να στραφεί το κλαμπ μόνο στο «χτίσιμο» της νέας ομάδας, ή, αν θέλει να διεκδικήσει τίτλο φέτος, να συμπληρώσει το ρόστερ τον Ιανουάριο με τις κινήσεις που τελικά δεν έγιναν στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

Ολα αυτά δεν θα κριθούν φυσικά μόνο από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Αυτό θα είναι το πρώτο σε μια σειρά από τρία ντέρμπι που θα γίνουν μέσα στον Οκτώβριο, καθώς ακολουθούν τα ματς με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ και αυτό σημαίνει ότι με το που θα βγαίνει ο επόμενος μήνας θα ξέρουμε πολύ καλά ποιες είναι οι δυνατότητες του ΠΑΟΚ που συγκροτήθηκε το καλοκαίρι και «δουλεύτηκε» επί 3,5 μήνες. Θα ξέρουμε αν μπορεί η διεκδίκηση του τίτλου να συμβαδίσει με το «χτίσιμο». Αλλά θα έχουμε και ευρύτερη εικόνα σχετικά με το τι είδους ακριβώς ομάδα «χτίζει» ο Λουτσέσκου.

ΥΓ. Τραυματίας και ο Μπράντον. Ο Κούτσιας δανεικός στον Βόλο. Και ο Ολιβέιρα ανέτοιμος ακόμη, χωρίς κανείς να ξέρει αν θα μπορεί, ακόμη και όταν ετοιμαστεί. Δύσκολοι καιροί για ομάδες χωρίς πειστικές λύσεις στη θέση του φορ.

Στέλιος Απ. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.