Αρχή ή τέλος για τον ΠΑΟΚ… Στο Ηράκλειο!

Αρις Νικολάκης16 Ιανουαρίου 2021

Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Και δη μέσα στο καταχείμωνο! Η καθηλωτική εικόνα του ΠΑΟΚ κόντρα στον (εξ αιτίας του ΠΑΟΚ…) πρωτοπόρο Ολυμπιακό δεν διώχνει τα γκρίζα σύννεφα από την Τούμπα. Δεν αλλάζει την (με υπογραφή του ΠΑΟΚ) διαφορά στην βαθμολογία. Δεν απαλλάσσει προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ από τις βαρύτατες ευθύνες τους για την τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Δεν είναι – το είπαμε και το λέμε ξανά – Κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Δεν καθίσταται λυτρωτική αυτή η γοητευτική εικόνα για όλες τις απογοητευτικές προηγούμενες.

Θα καταστεί λυτρωτική… θα φέρει την άνοιξη… θα κάνει γαλανό τον ουρανό της Τούμπας… Θα απαλλάξει προπονητές και παίκτες… Θα είναι Κολυμβήθρα του Σιλωάμ εάν κι εφ’ όσον έχει συνέχεια. Με άλλα λόγια; Εάν κι εφ’ όσον ο ΠΑΟΚ συνεχίσει ανάλογα με γοητευτικές εμφανίσεις. Αλλιώς; Θα είναι δώρο άδωρο το συγκεκριμένο πυροτέχνημα – επειδή περί τέτοιου θα πρόκειται – με την καθηλωτική εικόνα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό.

Θεωρούμε πάντως, πως αυτή η πολλαπλών ωφελειών (κατάφωρα άδικη) ισοπαλία δύναται, να αποτελέσει ακρογωνιαίο λίθο ανοικοδόμησης της αυτοπεποίθησης των παικτών του. Το γκρέμισμα της – κατά πως εμείς θεωρούμε – παρέσυρε και τη σοβαρότητα τους μαζί με την αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητα τους. Τις πήρε παραμάζωμα. Αποτέλεσμα; Η πτώση (με την δική του σφραγίδα) του ΠΑΟΚ στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Κοντός ψαλμός αλληλούια. Κυριακή κοντή γιορτή και στο Ηράκλειο θα φανεί ξεκάθαρα ή θα χαθεί η προοπτική αναστροφής δεδομένων στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Είναι ιδιαίτερα δύσκολος αντίπαλος ο ΟΦΗ. Ήτοι, είναι ιδιαίτερα δύσκολο το τεστ για τον ΠΑΟΚ. Έτσι ή αλλιώς είναι απόλυτα καθοριστικό. Κι είναι αυτό το οποίο χωρά τον τίτλο: Αρχή η τέλος!

Είναι βουνό αγωνιστικά προβλήματα κι εκκρεμότητες στον ΠΑΟΚ. Δεν δημιουργήθηκαν τώρα. Τα κουβαλά από πέρυσι μετά τον απαράδεκτο τρόπο… Το έσκασε στην κυριολεξία… Με τον οποίο έφυγε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Δεν παύουμε φυσικά, να τον τιμούμε για το νταμπλ. Συνεχίσθηκε με τον απαράδεκτο τρόπο διαχείρισης της Πρωταθλήτριας και Κυπελλούχου ομάδας από τον Αμπέλ Φερέιρα. Κι έφθασε να φορτωθούν όλα αυτά στις πλάτες του Πάμπλο Γκαρσία.

Ήξερε ο «Τσε» πόσα και πως φορτωνόταν. Γι’ αυτό και δε λέει κουβέντα. Εξάλλου δεν τον νοιάζει για το τι έγινε. Νοιάζεται… Καίγεται για το τι θα γίνει. Μάχεται γι’ αυτό. Και μάχεται όχι απλά, ως προπονητής αλλά κι ως ΠΑΟΚτσής. Τούτο μετρά πολύ, πάρα πολύ.

Δε συμβαίνει συχνά στον ΠΑΟΚ. Και δεν είναι πολλοί οι προπονητές οι οποίοι κάθισαν στον πάγκο τους κι είχαν νταλκά με την ομάδα. Ήταν ο ΠΑΟΚ η ομάδα της ψυχής τους. Είναι οι προπονητές (καλή ώρα ο Άγγελος Αναστασιάδης) οι οποίοι ερχόταν, για να μείνουν στον ΠΑΟΚ…

Ξεφύγαμε. Επιστρέφουμε στην ξεχωριστή σημασία του αυριανού αγώνα με τον ΟΦΗ. Αρχή ή τέλος θα είναι το αποτέλεσμα του. Αρχή για την επιστροφή του ΠΑΟΚ σε μία κανονικότητα. Με ανηφόρα βεβαίως, βεβαίως. Δίχως να απαλλάσσεται από το φορτίο των προηγουμένων κακώς κειμένων. Τέλος για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Με κατηφόρα βεβαίως, βεβαίως!

ΥΓ 1: Έφυγε ο Δημήτρης Γιαννούλης. Στο καλό… Όπως έφυγαν κι άλλοι παίκτες οι οποίοι τίμησαν κι ίδρωσαν τη φανέλα με τον «δικέφαλο» στο στήθος. Έτσι είναι η ζωή!

ΥΓ 2: Το θέμα για τον ΠΑΟΚ δεν είναι πλέον, η έξοδος του Δημήτρη Γιαννούλη. Το θέμα είναι η… είσοδος αντικαταστάτη του στην ενδεκάδα…

ΥΓ 3: Ξεχωριστοί ανώτεροι άνθρωποι! Καταξιωμένοι παράγοντες στην Κοινωνία μας. Ο Γιώργος Λυσσαρίδης κι Χριστόδουλος Οικονομίδης αποχαιρέτισαν με συγκλονιστικό τρόπο τον αδικοχαμένο φίλο Θόδωρο Μπαχάρογλου, στο Κλειστό του Φοίνικα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.