Arcelor Μittal Park: Το... μικρό στολίδι της Πολωνίας που (πιθανόν) να φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου

Metrosport Team11 Μαΐου 2023

του Ηλία Ηλιάδη

Σε αναμονή της οριστικής απόφασης της ΕΠΟ, για την διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, στο Σοσνόβιεκ της Πολωνίας, το metrosport.gr σας παρουσιάζει το γήπεδο που ενδέχεται να φιλοξενήσει το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στους δυο «Δικεφάλους».

Το νεόδμητο Arcelor mittal park, χωρητικότητας 11.600 θεατών και έδρα της Ζάγκλιεμπε Σοσνόβιεκ, που αγωνίζεται στην δεύτερη μεγάλη κατηγορία της Πολωνίας, άνοιξε τις πύλες του στις 25 Φεβρουαρίου του 2023. Το παρθενικό παιχνίδι που φιλοξένησε το στάδιο, ήταν το τοπικό ντέρμπι μεταξύ Ζάγκλιεμπε Σοσνόβιεκ και ΓΚΣ Κατόβιτσε, με τους φίλους των γηπεδούχων να κάνουν sold out και να «σπρώχνουν» την ομάδα τους προς τη νίκη με 2-1, κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο τους.

Η κατασκευή του γηπέδου ξεκίνησε το 2019 και κόστισε περίπου 33 εκατομμύρια ευρώ. Στα εγκαίνια του Arcelor Mittal Park, και πριν την έναρξη του αγώνα μεταξύ Ζάγκλιεμπε Σοσνόβιεκ και ΓΚΣ Κατόβιτσε πραγματοποιήθηκαν ομιλίες, μεταξύ άλλων του προέδρου της Πολωνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Σίζαρι Κουλέσα, και του δημάρχου του Σοσνόβιεκ, Αρκάντιους Τσεσνίσκι, ενώ στήθηκε και ενα φαντασμαγορικό σόου μουσικής και φωτισμού. 


Πριν τεθεί σε λειτουργία η αρένα ποδοσφαίρου, εγκαινιάστηκε η αθλητική αίθουσα, που αποτελεί μέρος του συγκροτήματος, όπου διεξήχθη ο αγώνας μπάσκετ μεταξύ Πολωνίας και Αυστρίας στις 23 Φεβρουαρίου ως μέρος των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ (87-72), ενώ οι χώροι του συγκροτήματος είναι προσαρμοσμένοι για τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου σε πολλούς κλάδους. 

Προορίζονται επίσης να χρησιμοποιηθούν για προπονητικούς σκοπούς και από κατοίκους της περιοχής για ερασιτεχνικές αθλητικές δραστηριότητες. Επίσης, το πάρκο καθιστά  δυνατή τη διοργάνωση ποικίλων πολιτιστικών, εμπορικών και υπαίθριων εκδηλώσεων.

Η Ράκουφ Τσενστοχόβα, που κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το πρωτάθλημα της Εξτρακλάζα, σχεδιάζει να αγωνιστεί στο Σοσνόβιεκ και στο Arcelor Mittal Park, για την προκριματική φάση των ομίλων του Champions League. Ανεξάρτητα από τις προθέσεις της νεας πρωταθλήτριας Πολωνίας, οι διοικούντες του γηπέδου θα κάνουν αίτηση για το πιστοποιητικό UEFA, το οποίο ανοίγει την πόρτα για περισσότερες μεγάλες αναμετρήσεις.

«Ανεξάρτητα από την ποδοσφαιρική μοίρα της Ρακουφ στα προκριματικά του Champions League, θα κάνουμε αίτηση για το πιστοποιητικό της UEFA, το οποίο θα μας δώσει την κατάλληλη κατηγορία. Στη συνέχεια θα πάμε σε μια ειδική βάση του Πολωνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και έτσι θα ανοίξουμε τον δρόμο για τη διοργάνωση και άλλων αναμετρήσεων κύρους, όπως του Champions League» τονίζει ο Michał Grzyb, εκπρόσωπος της Ζάγκλιεμπε Σοσνόβιεκ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.