Αραχτοί και light!

Αρις Νικολάκης16 Φεβρουαρίου 2021

Άνθισαν χαμόγελα στα πρόσωπα των ΠΑΟΚτσήδων.Καιρό είχαν, να απολαύσουν καλή μπάλα από την ομάδα τους. Με τόση σιγουριά μάλιστα, για την ανασταλτική της λειτουργία. Με άνετη κυριαρχία. Δίχως την ψυχή τους να κάνει το αλέ ρετούρ παράδεισος – κόλαση!

Για να είμαστε απόλυτα ακριβείς… Χάρηκαν οι ΠΑΟΚτσήδες τη νίκη της ομάδας του αραχτοί και light, κατά πως λέμε! Αν κι η ομάδα τους ξεκίνησε κερδίζοντας μόνον τις εντυπώσεις. Στη συνέχεια βέβαια, κέρδισε και την ουσία.

Η χθεσινή εικόνα του ΠΑΟΚ ουδεμία σχέση είχε με την εικόνα τους στους τελευταίους αγώνες. Με κύρια διαφορά την εύρυθμη λειτουργία του. Και δίχως – πολύ σημαντικό γεγονός – σοβαρά ατομικά λάθη.

Με πλατιές …φτερούγες αλλά με κοντά… ράμφη ο «δικέφαλος» σπατάλησε τα πρώτα 45 λεπτά. Με άλλα λόγια; Τζάμπα κόπο έκανε στο Α΄ ημίχρονο. Είχε κατοχή. Πίεσε ο ΠΑΟΚ μεν, δίχως να απειλήσει σοβαρά τον ΠΑΣ, δε. Στα θετικά των φιλοξενούμενων οι… μηδέν τελικές των (τυπικά) γηπεδούχων. Στα αρνητικά η έλλειψη σοβαρών ευκαιριών.

Όσο για την εκτέλεση πέναλτι του Βιεϊρίνια; Το κέρδισε ο Τζόλης ο οποίος χρωστούσε στην ομάδα του ένα γκολ από πέναλτι. Είχε αστοχήσει – τις προάλλες – στο ίδιο γήπεδο το wonder boy. Ξεχρέωσε το πέναλτι χθες. Κι έμεινε η οφειλή του γκολ Τούτο δε, επειδή αστόχησε κι ο «κάπτεν» του.

Και πάνω που (θα) λέγαμε κακή κουβέντα για τον Ζίβκοβιτς, έκανε με ατομική ενέργεια το 0-1 στο 56ο λεπτό. Κακή κουβέντα επειδή δεν ήταν μέχρι τότε στην καλύτερη του ημέρα πάλι, ο Σέρβος. Για παίκτες κλάσης πάντως, όσα δεν φέρνει ο χρόνος τους, φέρνει η στιγμή τους...

Ο ΠΑΟΚ άλλαξε τακτική στο Β’ ημίχρονο. Έπαιξε με την μπάλα χαμηλά. Απέφυγε τις σέντρες (τις λέμε και γεμίσματα) οι οποίες δεν απέφεραν οφέλη. Αντίθετα έκαναν εύκολη την δουλειά τού υπό συνεχή πίεση ΠΑΣ.Η αλλαγή απέφερε και το 0-1 και το 0-2 με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του (μετά από καιρό σε καλή κατάσταση) Σβαμπ. Ο Τζόλης – με κλασσικό του μπάσιμο - το κέρδισε kι αυτό.

Παρεμπιπτόντως, ο teenager φορ ξεχρέωσε και το γκολ το οποίο - λέμε εμείς - χρωστούσε με την άστοχη εκτέλεσε εκείνου του πέναλτι κόντρα στον Ατρόμητο, στις αρχές Ιανουαρίου. Δυο κέρδισε χθες, το wonder boy. Ένα γκολ πέτυχε ο ΠΑΟΚ. Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες…

Σημαντική η νίκη, σημαντικότερη οι τρεις βαθμοί... Σημαντικότατη όμως, για τον ΠΑΟΚ η εύρυθμη – και δη η ανασταλτική – λειτουργία του! Επί τούτου δικαιούνται εύσημα προπονητές και παίκτες του. Για να τα λέμε τα πάντα, όλα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.