Απρόσμενη απώλεια βαθμών, όλα για το Κύπελλο

Γιώργος Καστάνης16 Ιανουαρίου 2023

Αδίκησε τον εαυτό του ο ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Παρότι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσε τον αντίπαλό του, προσπάθησε, εντούτοις οι παίκτες του δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να δημιουργήσουν τις φάσεις από τις οποίες θα ερχόταν το γκολ.

Και όταν δημιουργήθηκαν οι φάσεις, δεν υπήρξε η ανάλογη συγκέντρωση για να επιτευχθεί το γκολ. Θα έλεγα ότι από τον ΠΑΟΚ στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, έλειπε ο ψυχρός εκτελεστής. Γενικά υπήρξε μία ολιγωρία, απέναντι στον ΟΦΗ που επέλεξε να αμυνθεί με σωστή τακτική και να βγει μπροστά με αξιόλογες αντεπιθέσεις.

Η απώλεια των δύο βαθμών στερεί από τον ΠΑΟΚ την προοπτική να πλησιάσει περισσότερο την πρώτη θέση, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ έχει παράπονα από την διαιτησία του Καραντώνη, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν πρόκειται να αλλάξει.

Δεν αποτελούν δικαιολογία οι όποιες απουσίες παικτών, γιατί εδώ που τα λέμε σε αυτά τα ματς πρέπει να βρίσκεις τρόπους να ξεκλειδώνεις την αντίπαλη άμυνα. Ο ΠΑΟΚ δεν τον βρήκε και έμεινε στο μηδέν με τον αντίπαλό του. Θα μπορούσε να του είχε κοστίσει βέβαια η επιθετική του αφλογιστία και να διαμορφωθεί προς το φινάλε, ένα διαφορετικό αποτέλεσμα στην ευκαιρία του Νέιρα και το δοκάρι στο σουτ που επιχείρησε.

Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι από την απώλεια, ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει και να βρεί τρόπο να κερδίσει τον Παναθηναϊκό για να κάνει το πρώτο βήμα στο Κύπελλο. Είναι ένας θεσμός που τον ενδιαφέρει άμεσα και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και μία σειρά αγώνων, στους οποίους η ομάδα καλείται να ανταποκριθεί.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.