Αποθέωση στην Τούμπα, για τον άξιο Ευρωπαίο εκπρόσωπο

Γιώργος Καστάνης14 Δεκεμβρίου 2023

Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να αποθεωθούν οι παίκτες, να χειροκροτηθούν για την σπουδαία πορεία τους στην Ευρώπη μέχρι αυτή την χρονική στιγμή και παράλληλα να αναγνωριστεί η συνεισφορά στην δημιουργία αυτής της ανταγωνιστικής ομάδας, του Ραζβάν Λουτσέσκου. Και των συνεργατών του. Είναι ο πολυνίκης προπονητής στην ιστορία του ΠΑΟΚ και δικαιούται αυτή την λαϊκή αναγνώριση.

Θα αντιτείνει κάποιος που είναι απαιτητικός: Μισό λεπτό, δεν ολοκληρώθηκε ακόμη η σεζόν. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας. Σωστό 100%. Όμως μετά την περήφανη νίκη μέσα στην Φρανκφούρτη, την πρωτιά, την πρόκριση στους “16” δεν δόθηκε η δυνατότητα, κυρίως λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, στους πολυπληθείς φιλάθλους του ΠΑΟΚ να αποδώσουν τα εύσημα στην ομάδα και στους πρωταγωνιστές. Αυτό το ματς, κόντρα στην πρωταθλήτρια Φινλανδίας θα είναι μία γιορτή. Από όλες τις απόψεις. Ο ΠΑΟΚ έχει στόχους. Πρώτος και σημαντικός, να παραμείνει αήττητος στην Ευρώπη από την έναρξη της σεζόν. Και εφόσον κερδίσει, να ανέβει κι άλλο στην βαθμολογία της UEFA και να βελτιώσει την θέση του στο Ranking.

Παράλληλα αυτός ο ΠΑΟΚ έχει οικονομικό κίνητρο. Υψηλό. Σε μία περίοδο όπου ελήφθησαν οι αποφάσεις για κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια σε όλες τις ομάδες, αυτές οι 500.000 ευρώ που αντιστοιχούν στο πριμ της νίκης, θα είναι ένας μποναμάς για την ομάδα. Ας είμαστε ρεαλιστές. Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη τα έσοδα από την UEFA και η φετινή του πορεία, μέχρι τώρα, του δίνει πολλά οικονομικά μπόνους.

Παράλληλα η ομάδα θα κληθεί να δείξει ότι έχει κίνητρο και εν όψει των δύο πονηρών εκτός έδρας αναμετρήσεων που ακολουθούν για το Πρωτάθλημα. Με τον Αστέρα στην Τρίπολη και την Κηφισιά. Και στα δύο ματς θα επιδιώξει την νίκη για να παραμείνει πολύ ψηλά στη βαθμολογία. Σε καμία περίπτωση δεν θέλει να χάσει έδαφος και αυτό το επισημαίνουν όλοι στις δηλώσεις τους. Ο ΠΑΟΚ έχει υψηλό κίνητρο. Παρότι πλήττεται από την εφαρμογή των μέτρων, υπό την έννοια πως σίγουρα θα δώσει δύο ντέρμπι χωρίς κόσμο. Και παραμένει ανοιχτό τι θα συμβεί με τον Ολυμπιακό. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα. Αρκεί μία λογική ενίσχυση, εκεί όπου ζητά ο προπονητής και την σταθερότητα που προσφέρει απλόχερα, η παρουσία του προέδρου και μεγαλομετόχου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.