Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ: Αποσύρθηκε αήττητος! Το ποστάρισμα του Γ. Σαββίδη

Πέτρος Χαριζακλής25 Οκτωβρίου 2020

Ενας σπουδαίος αθλητής σταμάτησε την καριέρα του μόλις στα 32 του χρόνια! 

Ο λόγος για τον Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ, τον αθλητή του UFC, ο οποίος έβαλε τέλος σε μια απίστευτη καριέρα όντας αήττητος με 29 νίκες (8 με νοκ-άουτ). Στις 24 Οκτωβρίου του 2020 στο Αμπου Ντάμπι, ο Νταγκεστανός πυγμάχος κέρδισε τον Γκέτσε με υποταγή στον δεύτερο γύρο και πήρε τον τίτλο για τέταρτη φορά και ανακοίνωσε πως αποσύρεται καθώς πριν από τρεις μήνες ο πατέρας του έφυγε από τη ζωή.



«Είναι ο τελευταίος μου αγώνας, δεν ξαναέρχομαι χωρίς τον πατέρα μου. Όταν μου πρότειναν τον αγώνα με τον Τζάστιν, μίλησα για τρεις μέρες με την μητέρα μου. Δεν ήθελε να παλέψω χωρίς τον πατέρα μου. Του υποσχέθηκα πως θα είναι ο τελευταίος αγώνας μου», τόνισε ο 32χρονος αθλητής.

Το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργος Σαββίδης, παρακολουθεί στενά τον Νουρμαγκομέντοφ και ανέβασε στο Instagram ένα ποστ που έλεγε 29-0. Για να δούμε όμως τι έχει καταφέρει ο Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ.


Ο Ρώσος πυγμάχος υπερασπίστηκε τον τίτλο του, στην κατηγορία lightweight, όπου για πρώτη φορά τον κατέκτησε τον Απρίλιο του 2018 απέναντι στον Ιακίντα.

Ο 32χρονος αθλητής ξεκίνησε την πάλη στα οκτώ του χρόνια υπό την καθοδήγηση του πατέρα του. Στα 12 μετακόμισε με την οικογένειά του στη Ματσατσκάλα και τρία χρόνια άρχισε να ασχολείται με το τζούντο. Ο Νουρμαγκομέντοφ έκανε το ντεμπούτο του στο ΜΜΑ στα 20 του χρόνια και κατάφερε να πάρει τέσσερις νίκες σε διάστημα ενός μήνα. Μέσα σε τρία χρόνια έφτασε στο ρεκόρ 11-0 και ήταν αρκετό για να τον καλέσουν στο UFC. Στον τρίτο του αγώνα, τον Ιανουάριο του 2013, έβγαλε νοκ-άουτ τον Ταβάρες από τον πρώτο γύρο.

Τον Οκτώβριο του 2018 πήρε την 27η νίκη απέναντι στον Κόνορ ΜακΓκρέγκορ, κερδίζοντάς τον στον τέταρτο γύρο. Ο Νταγκεστανός έχασε ένα γύρο στον αγώνα με τον Ιρλανδό αλλά στη συνέχεια πήδηξε πάνω από το «κλουβί» για να συνεχίσει να τον χτυπάει.

Από τη νίκη του επί του superstar του UFC μέχρι σήμερα, είχε να διαχειριστεί διάφορα, μεταξύ των οποίων ήταν και ποινικά θέματα -για το ξυλοδαρμό του ΜακΓκρέγκορ. Επέστρεψε στους αγώνες, έπειτα από 11 μήνες στις αρχές του Σεπτέμβρη του 2019 για να αντιμετωπίσει τον αήττητο Ντάστιν Πουαριέ. Και τον «έπνιξε».

Ο Νουρμαγκομέντοφ είναι παντρεμένος από το 2013 με την Πατιμάτ και έχει τρία παιδιά. Είναι ένας Ρώσος σταρ καθώς στο Instagram έχει 23 εκατ. ακολούθους. Το 2018 μετά τη νίκη του επί του Μακ Γκρέγκορ είχε συναντηθεί μαζί με τον πατέρα του με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.