Η απουσία του Ζίφκοβιτς δεν καλύπτεται εύκολα σε αυτό το ρόστερ

Δημήτρης Μπούζας27 Απριλίου 2021

Δεν μπορείς να πεις ότι δεν προσπάθησε και να του χρεώσεις ευθύνη του τύπου «έδωσε μια κλωτσιά στην καρδάρα κι έχυσε το γάλα». Κι αυτό γιατί είναι η ίδια ομάδα που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να αναστρέψει μια πολύ άσχημη εικόνα και να παρουσιάσει εντυπωσιακές επιτυχίες, έχοντας απέναντι της τις δύο πρωτοπόρες ομάδες της βαθμολογίας. 

Ως εκ τούτου θεωρώ σωστό να περιοριστούμε σε σχολιασμούς, προσεγγίζοντας το αποτέλεσμα από μια ξεχωριστή οπτική γωνία, το οποίο ασφαλώς και δεν ικανοποίησε. Και όταν λέμε με μια διαφορετική οπτική εννοούμε όχι να μοιράσουμε συγχωροχάρτια για τα λάθη που δεν έπρεπε να γίνουν, αλλά να υπολογίσουμε και κάποιες άλλες παραμέτρους που χρειάζεται να λάβουμε υπόψιν μας και οι οποίες ως ένα σημείο κάποιες συμφωνούν και με τις αντίστοιχες των δηλώσεων που έκανε ο Πάμπλο Γκαρσία. 

Όπως η κούραση από τις δύο μεγάλες μάχες που έδωσε, αλλά και η απουσία του κορυφαίου πυλώνα των τελευταίων επιτυχιών. Νομίζω πως αυτό το τελευταίο φάνηκε ολοκάθαρα και αποδείχθηκε περίτρανα. Ο χαρισματικός και ψυχωμένος Αντρίγια Ζίβκοβιτς «έλειψε πολύ» και από τον κόουτς και από την ομάδα. Προφανώς να δυσκόλεψε τον Πάμπλο και σε όποιες αποφάσεις πήρε, για να διαχειριστεί την αναμέτρηση και την εξέλιξη της. 

Σαφέστατα και η σκέψη στο σημαντικό παιχνίδι της Μεγάλης Πέμπτης, διαδραμάτισε κάποιο ρόλο. Αναμφίβολα οι γηπεδούχοι δεν είχαν την απόδοση των προηγούμενων εμφανίσεων τους, κάτι που το εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι διαπιστώνοντας πως δεν έχουν απέναντι τους την ομάδα που έριξε στο καναβάτσο Ολυμπιακό και Άρη, προσαρμόστηκαν σε μια συντηρητική αμυντικογενή τακτική, την οποία εγκατέλειπαν κατά περίσταση και έξυπνα με αιφνιδιαστικές αντεπιθέσεις. 

Γενικά το παιχνίδι κινήθηκε σε χαμηλούς ρυθμούς και... τόνους. Με κάποιες εξαιρέσεις που αφορούσαν τις προσπάθειες που πρωταγωνιστές ήταν παίκτες – και από τις δύο μεριές - οι οποίοι προβλημάτιζαν τις αντίπαλες άμυνες με την ταχύτητα τους. Από πλευρας ΠΑΟΚ ένας τέτοιος παίκτης ήταν ο Τζόλης, του οποίου η αντικατάσταση κατά την ταπεινή μας προσωπική άποψη δεν δικαίωσε τον Πάμπλο. 

Σε ένα μέτριο παιχνίδι λοιπόν ένας μέτριος ΠΑΟΚ σκάλωσε και έχασε δύο βαθμούς. Συγχρόνως όμως και απέδειξε πως εύκολα αποσυντονίζεται όταν διαταράσσονται και κάποιες ισορροπίες, τις οποίες κοπιάζει πολύ για να τις αποκτήσει. Μία από αυτές ήταν και η απουσία του Αντρίγια, η οποία σαφέστατα συνέβαλε ώστε να πειραχθεί τόσο η ψυχολογία, όσο και η συνοχή της ομάδας. Δυσκόλεψε αρκετά τον κόουτς στις κινήσεις του και στις αποφάσεις που έπρεπε να πάρει, ώστε να διαχειριστεί με άνεση αλλά και με επιτυχία τις εξελίξεις του κάπως περίεργου αγώνα. Ο κόουτς σίγουρα σκέφτηκε να προφυλάξει και να ξεκουράσει ορισμένους βασικούς ενόψει του ημιτελικού με την ΑΕΚ. Κάτι που είχε και σαν συνέπεια αυτό που προαναφέραμε και το οποίο αφορούσε τον συντονισμό και τη συνοχή της ομάδας.

Σε ατομικό επίπεδο ο Πασχαλάκης δείχνει ότι βρίσκει τον καλό εαυτό του. Ο νεαρός Λύρατζης με θετικά στοιχεία. Πολύ καλός ο Μιχαηλίδης παρά τη μεγάλη του απουσία από την ενεργό δράση. Σταθερός ο Βαρέλα, ενώ ο Μπάμπα δεν βοήθησε όσο έπρεπε και όσο μπορούσε. Εξαιρετικός και πάλι ο μεγάλος αρχηγός. Σε υψηλά επίπεδα η απόδοση Τσιγγάρα και Αουγούστο. Η απουσία του πρώτου στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε. Πολύ κουρασμένος ο Σφιντέρσκι για αυτό και λογικά αντικαταστάθηκε. Ορατά τα ίχνη της κόπωσης και για τον Ελ Καντουρί. Από τις αλλαγές προφανώς δεν πήρε όσα ήθελε ο κόουτς. Η χρησιμοποίηση του Μουργκ για μια ακόμη φορά αναποτελεσματική. 

Όσο για τον διαιτητή που πάνω του θα πέσουν όλοι για το ακυρωθέν γκολ του Παναθηναϊκού, δεν είχε πρόθεση να βλάψει τους πράσινους αλλά να διορθώσει ένα δικό του χοντρό λάθος. Και λέμε δεν είχε πρόθεση να τους βλάψει, γιατί δεν θα έκλεινε τα μάτια του στο πέναλτι που έγινε πάνω στον Κρμέντσικ στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Και σε κάτι ακόμη. Νομίζω ότι ο γνωστός από το πέρασμα του στο συμπολίτη Άρη Βέλεθ, είναι ένας παίκτης που θα πρέπει να αποβάλλεται από τα αποδυτήρια και πριν τον αγώνα. Του χαρίστηκε προκλητικά σε κάρτες που συνολικά θα μπορούσαν να του αποφέρουν δύο κόκκινες από τα αντιαθλητικά μαρκαρίσματα του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.