Αποσυμπίεση πάσει θυσία στον ΠΑΟΚ για τον τελευταίο στόχο

Δημήτρης Μπούζας14 Μαΐου 2022

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ να κάνει υπομονή μέχρι το άλλο Σάββατο, να χαμηλώσει την φωνή του και να περιορίσει την δικαιολογημένη οργή του, δίνοντας την ευκαιρία σε αυτούς που προκάλεσαν αυτόν τον εκτροχιασμό να επανορθώσουν.

Οι αυτοκτονικές υπεροψίες και οι επαναλαμβανόμενες γκάφες, δεν έχουν καμία θέση σε ένα κλαμπ ευρωπαϊκών προδιαγραφών όπως ο ΠΑΟΚ.

Δεν χρειάζεται, αυτές ειδικά τις στιγμές, που ο λαοφιλέστατος σύλλογος μοιάζει με μία χύτρα ταχύτητας έτοιμη να εκραγεί από την υπερθέρμανση, όλοι όσοι σέβονται την ιστορία του και τον υπηρετούν από το οποιοδήποτε πόστο και με τον οποιδήποτε τρόπο, να σταθούν απλοί θεατές και να παραμείνουν άπραγοι, περιμένοντας απλά τον ήχο της έκρηξης. Δεν αναφερόμαστε φυσικά σε αυούς που είναι (έστω και αν δεν το αποδέχονται) φταίχτες για τη ζημιά που έχει γίνει μέχρι τώρα. Στους καθ ύλην δηλαδή αρμόδιους όπως συνηθίζουμε να τους χαρακτηρίζουμε, αφήνονοντας ολοκάθαρα να φανεί ποιους εννοούμε. Απλά αυτή τη στιγμή απευθυνόμαστε στον κόσμο του ΠΑΟΚ που βιώνει ασύγκριτα επώδυνες καταστάσεις με ταπεινώσεις και προσβολές, που τσαλακώνουν και μικραίνουν την ομάδα τους, καταστάσεις που δύσκολα γίνονται αποδεκτές και περισσότερο ανεκτές. Από αυτούς τους ηρωικούς – στην κυριολεξία – οπαδούς, ζητάμε σήμερα να επιδείξουν λίγη ακόμη υπομονή. Να χαμηλώσουν την φωνή τους και να αφήσουν στην άκρη για ένα συγκεκριμένο διάστημα την δικαιολογημένη σκληρή κριτική τους. Δεν τους ζητάμε να ξεχάσουν όπως το έχουν κάνει πολλές φορές, πάντοτε καλοπροαίρετα τα τελευταία χρόνια, παρασυρόμενοι ως επί το πλείστον από ένα μεγάλο δυστυχώς κομμάτι του ελεγχόμενου και καθοδηγούμενου ασπρόμαυρου ρεπορτάζ. Δυστυχώς υπάρχει κι αυτό το «μολυσμένο κομμάτι» της ενημέρωσης που αποτελείται από πρόθυμους εργολάβους συγκάλυψης, με ξεκάθαρη αποστολή να σπρώχνουν κάτω από το χαλάκι (μάλλον από ένα τεράστιο περσικό χαλί) όσα σκουπίδια αποθέτουν οι έχοντες την ευθύνη της διαχείρισης του οργανισμού και της ομάδας. Οι συγκεκριμένοι σιωπούσαν όταν έπρεπε να μιλήσουν, βλέποντας τα όσα παρανοϊκά γινόντουσαν. Με τις ευλογίες τους είχαμε το μεγάλο φαγοπότι των διαμεσολαβητών που κατασπάραζαν οικονομικά τον Ιβάν. Τεράστια ερωτηματικά σε μεταγραφές – σκάνδαλα, τα συγκάλυπταν είτε με την σιωπή τους, είτε με τον υπερθεματισμό τους, στα βιογραφικά που πλασάριζαν τόσο για κάποιους περίεργους τεχνικούς διεθυθυντές, όσο και για τα παλτά και ημίπαλτα που κουβαλούσαν συνεχώς στην Τούμπα. Βιογραφικά διογκωμένα και εκτός πραγματικότητας που έσκαγαν σαν χειροβομβίδες στα πόδια των ανυποψίαστων οπαδών.

Επειδή όμως με αυτό το «θέμα» έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές στο παρελθόν, θεωρούμε επίσης ότι κι εσείς έχετε σχηματίσει μια άποψη, το αφήνουμε στην άκρη για να έρθουμε στα τρέχοντα. Κι αυτά τα τρέχοντα δεν είναι άλλα από όσα αφορούν την αγωνία που διακατέχει το σύνολο της ασπρόμαυρης οικογένειας, πως η ομάδα του θα βρεθεί στον τελικό ικανή όπως το απαιτούν οι περιστάσεις. Τα όσα έγιναν τώρα τελευταία είναι αλήθεια πως διατάραξαν τις αγωνιστικές αλλα και ψυχολογικές ισορροπίες που υπήρχαν. Αναιτιολόγητα, αδικαιολόγητα και ασυγχώρητα. Το ζητούμενο λοιπόν είναι τι πρέπει να γίνει και από ποιους πρέπει να γίνει. Ως εκ τούτου, θέλουμε - δεν θέλουμε, επιστρέφουμε σε μια υπόσχεση που είχαν δώσει ο κόουτς και οι παίκτες πριν από τον τελευταίο αγώνα με τον Άρη, ότι θα παρουσιάσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να αποκαταστήσουν την...«νομιμότητα», αποκαθιστώντας συγχρόνως και τον εαυτό τους. Κάτι τέτοιο δεν το είδαμε προχθές στην Τούμπα. Ο χρόνος που μένει είναι λίγος και τα περιθώρια στενά. Θα λέγαμε ότι ποτέ δεν είναι αργά, διατηρώντας βέβαια κάποιες επιφυλάξεις. Όμως δεν έχει ειπωθεί ακόμη η τελευταία λέξη. Θα πρέπει να αποφευχθεί πάσει θυσία η έκρηξη της χύτρας ταχύτητας που έχει ήδη υπερθερμανθεί. Και σε αυτό όλοι μπορούν να βοηθήσουν, με ότι σημαίνει αυτό.

ΥΓ1: Ο Πέδρο Μαρτίνς όπως αποδείχθηκε έκανε δηλώσεις μετά το παιχνίδι με τον Άρη πριν συμβουλευτεί το αφεντικό. Είπε δηλαδή ότι το πλάνο του είναι να χρησιμοποιήσει στο υπόλοιπο των πλέι οφ αρχής γενομένης από το παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης», τον β΄Ολυμπιακό. Εμείς διαφωνήσαμε και το γράψαμε, γιατί γνωρίζουμε πως θεωρούνταν αδιανόητο ο Μαρινάκης να δεχθεί δεύτερη ήττα από τον Παναθηναϊκό και μάλιστα μέσα στο γήπεδο του. Όπως επίσης και από τον ΠΑΟΚ, προβλέποντας ότι σε αυτά τα παιχνίδια θα κατεβάσει κομπλέ τους...πρωταθλητές, για τους γνωστούς και ευνόητους λόγους. Τώρα το ότι η δεύτερη πράσινη φάπα ήταν πιο εκκωφαντική από την πρώτη θα το διαπιστώσατε ακούγοντας το γοερό κλάμα του τρισάθλιου ινστρούκτορα, στο ερυθρόλευκο οπαδικό κανάλι.

ΥΓ2: Η πρωτοβουλία του μεγάλου αρχηγού να βάλει φρένο στην επικίνδυνη πλέον εσωστρέφεια και στην ενίσχυση της ψυχολογίας της ομάδας, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως ο χαρισματικός Αντελίνο, είναι ένα κομμάτι πλέον της ιστορίας του ΠΑΟΚ, στο οποίο άπαντες οφείλουν να υποκλίνονται. Πλην βέβαια εκείνων (των σιτιζόμενων) που επιχείρησαν να τον εξοντώσουν, παρουσιάζοντας τον ως εκβιαστή.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.