Αποστολίδης: «Τα νέα δεδομένα στη δολοφονία του Άλκη μπορούν να φέρουν ανατροπές»

Metrosport Team09 Ιουνίου 2022

Ο νομικός Μπάμπης Αποστολίδης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» στο Metropolis 95.5 και μίλησε για τα νέα δεδομένα που είδαν το φως της δημοσιότητας στην υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, καθώς βρέθηκε τo DNA του άτυχου 19χρονου στα γάντια αλλά και μέσα στα αυτοκίνητα όπου επέβαιναν οι κατηγορούμενοι.

Αναλυτικά όσα είπε:

Αρχικά δήλωσε: «Εφόσον από τις κάμερες και από το όλο υλικό προκύπτει ότι ο Άλκης δεν μετακινήθηκε από το σημείο που δολοφονήθηκε, σημαίνει ότι είναι μεταφερθέν DNA από δράστες. 

Τα φερόμενα DNA δεν αποτελούν πλήρη απόδειξη, αποτελούν όμως ισχυρή απόδειξη ότι αυτοί οι άνθρωποι που άφησαν αποτύπωμα, ήρθαν σε επαφή με τον Άλκη, αυτό είναι δεδομένο. Οπότε ήρθαν σε επαφή είτε με τον Άλκη, είτε με εργαλεία τα οποία ήταν ματωμένα και χρησιμοποιήθηκαν για το θύμα, είτε ήρθαν σε επαφή, αν δεν είναι αυτοί οι δολοφόνοι, με τους δολοφόνους του Άλκη. Αποτελεί ισχυρότατη ένδειξη και χρήζει περαιτέρω διενεργείας.

Τα μεταφερόμενα αποτυπώματα και ίχνη σε κινητά πράγματα δεν δίνουν πλήρη απόδειξη. Οι δολοφόνοι μπορούν να ισχυριστούν ότι "εγώ έπιασα τον Άλκη και τον κούνησα να δω αν ζει και μετέφερα το αίμα του". Μπορούν να θέσουν διάφορες δικαιολογίες , διότι πιο μεγάλο αποδεικτικό στοιχείο θα ήταν να βρισκόταν πάνω στον Άλκη το DNA τους ή τα αποτυπώματά τους. Πάντως είναι ισχυρότατη ένδειξη που μπορεί να φέρει και ανατροπές, δηλαδή στο ποιος είναι ο φυσικό αυτουργός και οι άλλοι να είναι συνεργοί».

Για το ποιες είναι κατηγορίες: «Όλοι θα παραπεμφθούν για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού. Και από εκεί και πέρα θα ξεκαθαρίσει στο δικαστήριο στην ακροαματική διαδικασία, όπου θα εξεταστούν όλα.

Η ποινή που προβλέπεται είναι ισόβια, με ελαφρυντικό 15 χρόνια, δηλαδή αν πάρουν ελαφρυντικό κάποιοι από αυτούς αντί για ισόβια επιβάλλεται κάθειρξη 15 ετών». 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.