Αποστολίδης: «Για πλάκα έπαιρνε 20% ο Σαββίδης με ένα κόμμα που θα είχε πολιτική πλατφόρμα»

Metrosport Team06 Απριλίου 2021

Ο γνωστός νομικός, Μπάμπης Αποστολίδης, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για την τρόπον τινά προτροπή των Σ.Φ. ΠΑΟΚ στον Ιβάν Σαββίδη να μπει στην πολιτική ενώνοντας Ποντίους, ΠΑΟΚτσήδες και Βορειοελλαδίτες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ένα κόμμα για να μπορεί να επιβιώσει και να έχει διάρκεια πρέπει να έχει πολιτική πλατφόρμα. Δεν μπορεί να έχουμε κόμμα Βορειοελλαδιτών, Ποντίων, ή ΠΑΟΚτσήδων. Αν αποσυνδεθεί το ότι έχουμε ένα κόμμα Ποντίων και ΠΑΟΚτσήδων μπορεί να επιβιώσει με πρόγραμμα. Διαφορετικά θα είναι καταδικασμένο. Σ’ αυτή τη φάση να κάνουν και οι Αρβανίτες με τους Ολυμπιακούς, ένα κόμμα και στον ΟΦΗ με τους Κρητικούς, ένα με τους Ηπειρώτες και τον ΠΑΣ Γιάννινα και να διαλύσουμε τη χώρα. Είναι ατυχές και θυμίζει άλλα πράγματα. Τη Λέγκα του Βορρά στην Ιταλία που απέτυχε. Δεν μπορείς να βάλεις σ’ ένα κόμμα χωροταξικό και φυλετικό.

Δεν θα αντιδρούσα και ίσως συμμετείχα σ’ ένα τέτοιο κόμμα αν κατέβαζε πολιτική πλατφόρμα. Μπορεί να ξεπερνούσε σε πρώτη φάση και το 20% για πλάκα! Το είχαμε μετρήσει παλιά επί Σαμαρά. Είχα συγκρουστεί με τον Σαββίδη για ένα τέτοιο κόμμα γιατί είχα πει το ίδιο ακριβώς πράγμα. Ξεκάθαρη ιδεολογία και πολιτική πλατφόρμα. Μακριά από παγίδες του παρελθόντος, είμαστε Αγγλορωσικό, φιλοαμερικανικό, σαν τα κόμματα μετά την επανάσταση».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.