Αποστολίδης: «Κάποιοι νόμιζαν ότι μετά τη δολοφονία του Άλκη θα ηρεμούσαν τα πράγματα, αλλά δυστυχώς αυτό δεν έγινε»

Metrosport Team13 Ιουλίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο φιλοξενήθηκε ο δικηγόρος Μπάμπης Αποστολίδης, ο οποίος σχολίασε τις ποινές που επιβλήθηκαν στους 12 για τη δολοφονία του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού.

«Ο δικηγόρος έχει την υποχρέωση να υπερασπιστεί τον εντολέα σύμφωνα με την εντολή. Η τιμή και υπόληψη είναι βασικός όρος και κανόνας. Αν κάποιος μου έλεγε πως έκανε ένα έγκλημα και θα ήθελε να τον υπερασπιστώ και να υπάρχει μια δίκαιη δίκη θα το έκανα.

Στην υπόθεση, όμως, του Άλκη κανένας δεν παραδέχτηκε εξ αρχής ότι έκανε κάτι, λες και ο... Αρχάγγελος πήρε μόνος του το παιδί. Δεν είχα καμία υποχρέωση να τους υπερασπιστώ και γι΄ αυτό τον λόγο δεν υπερασπίστηκα κανέναν από τους 12. 

Υπάρχουν σημεία που διαφωνώ και διαφώνησα με την πρόταση της εισαγγελέως κάτι που έκανε και το δικαστήριο. Να τονίσω ότι η ισόβιος κάθειρξης δεν συγχωνεύεται. Ο χαρακτήρας της ποινής έχει και άλλους σκοπούς της γενικής και της ειδικής πρόληψης. 

Δυστυχώς έχουν αλλάξει οι εποχές στο ποδόσφαιρο. Αυτό που βιώνουμε είναι περισσότερο κοινωνικοπολιτικό παρά αθλητικό. Όλους αυτούς τους μήνες της δίκης του Άλκη είχαμε πάρα πολλά επεισόδια και στο παραπέντε δεν είχαμε άλλο νεκρό είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε στην Αθήνα. 

Κάποιοι νόμιζαν ότι μετά τη δολοφονία του 19χρονου θα ηρεμούσαν τα πράγματα, αλλά δυστυχώς αυτό δεν έγινε. Τώρα με τις ποινές που όντως είναι βαριές κάτι θα αλλάξει και ελπίζω αυτό να το αντιληφθούν οι Μάο Μάο κάθε χρώματος. Πλέον, δεν θα τους περνάει και ο πέλεκυς θα είναι βαρύς. 

Αυτή η μερίδα είναι κυρίως νέοι, άνεργοι, που δεν έχουν στόχους και φιλοδοξίες στη ζωή τους, είναι μπλεγμένοι με τα ναρκωτικά και πρέπει και εμείς οι πολίτες, αλλά κυρίως η Πολιτεία να ασχοληθεί σοβαρά. Και οι παράγοντες ως παράγοντες δεν είναι άμοιροι των ευθυνών τους, όπως και οι εφημερίδες όχι οι έγκριτες, αλλά οι οπαδικές που εξάπτουν τα πάθη και οργανώνουν το μίσος σε μια έκφραση εγκληματικής φράσης».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.