Αποστάσεις Γεωργιάδη από Βορίδη για τα Θεοφάνεια

Metrosport Team07 Ιανουαρίου 2021

Διαφορετική οπτική από τον Μάκη Βορίδη για όσα έγιναν την ημέρα των Θεοφανείων έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 και κράτησε αποστάσεις από όσα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών για την Εκκλησία.

«Επειδή τα κανάλια έδειξαν 5-6 εκκλησίες που δεν τηρήθηκαν τα μέτρα, σημαίνει ότι η εκκλησία έκανε αντάρτικο;», σχολίασε αρχικά σημειώνοντας ότι «ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έβγαλε εγκύκλιο, μια μέρα νωρίτερα, ότι δεν θα παραστεί στη λιτανεία στο Μοσχάτο» είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

«Όσο μπορούσε η εκκλησία έβαλε πλάτη, μην είμαστε άδικοι», πρόσθεσε.

Συνέχισε για όσους μιλούν για το άνοιγμα των εκκλησιών και τις αντιδράσεις κάποιων επιχειρηματιών.

«Δεν είναι το ίδιο να πουλάς παντελόνια με έναν ιερό ναό. Δεν είναι ίδιο, όλα έχουν τη τάξη τους, το θρησκευτικό συναίσθημα χρήζει κάποιου σεβασμού», σημείωσε.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «για να αποφύγουμε ένα τρίτο κύμα, πρέπει να έχουμε λιγότερη διάθεση συγκρούσεως και περισσότερη συνεννόηση».

Σχετικά με τη δήλωση του για τη Θεσσαλονίκη που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι η επιτροπή πρέπει να μένει έξω από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις.

«Είναι λάθος του Τσίπρα να εμπλέκουν την επιτροπή στην πολιτική αντιπαράθεση. Είναι μοιραίο σφάλμα. Δεν είναι κομματικοί, είναι άνθρωποι που έχουν έδρα στα πανεπιστήμια με επιστημονικές γνώσεις», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.