Απόρριψη όλων των ελαφρυντικών ζήτησε η εισαγγελέας στη δίκη της Χ.Α.

Metrosport Team08 Οκτωβρίου 2020

Να απορριφθούν όλα τα ελαφρυντικά, που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, πρότεινε σήμερα η εισαγγελέας στην έναρξη της συνεδρίασης του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μετά την ομόφωνη απόφαση για καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης ως εγκληματική.

Παρόντες είναι οι καταδικασθέντες για συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα Αγγος, Μιχάλαρος, Σκάλκος, Χρυσαφίτης, Τσαλίκης, Ν. Τσορβάς, Θ. Τσορβάς, όπως επίσης και δύο από τους καταδικασθέντες για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, οι Καστρινός και Χατζηδάκης.

Εντεκα πρώην βουλευτές της Χ.Α. και δύο πυρηνάρχες κηρύχθηκαν ένοχοι για ένταξη στην οργάνωση, ενώ ακόμα 43 άτομα καταδικάστηκαν ως μέλη της, μεταξύ των οποίων δεκαεπτά από τους 18 κατηγορούμενους για τη δολοφονία Φύσσα, όλοι οι κατηγορούμενοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και δύο από τους κατηγορούμενους για την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. (Διαβάστε περισσότερα: Ιστορική απόφαση με τη σφραγίδα της).

Στο μεταξύ, δύο στελέχη της Χρυσής Αυγής, ο ένας εκ των οποίων είχε και εμπλοκή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εμφανίστηκαν στο Πέραμα για να παραδοθούν.

efsyn.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.