«Απών» στο πιο κρίσιμο παιχνίδι

Βασίλης Βλαχόπουλος07 Φεβρουαρίου 2020

Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα απ’ όσα συνέβησαν χθες στο «Κλ. Βικελίδης» ήταν στη σφαίρα του λογικού και του (απολύτως) αναμενόμενου. 

Από το… σινικό τείχος του Ατρόμητου καθώς αυτή είναι η λογική του Σάββα Παντελίδη και στοιχειοθετούσε τον μοναδικό τρόπο εξασφάλισης αποτελέσματος από τη στιγμή που η ομάδα του είναι σε κάμψη και ο Αρης (έδειχνε) ότι ήταν σε φόρμα, έως και την καθυστερημένη «συμμετοχή» του Μίκαελ Ενινγκ στο παιχνίδι ο οποίος μάταια περίμενε από την ομάδα του να διασπάσει το κατενάτσιο του αντιπάλου δίχως παίκτες στην περιοχή. Αυτό που σίγουρα δεν ήταν προβλέψιμο ήταν το κακό παιχνίδι συγκεκριμένων παικτών και (μετά από ένα σημείο) ο συμβιβασμός του Αρη με το απόλυτο μηδέν. Γίνεται πολύς λόγος επίσης για το ότι ο Ντουρμισάι μπήκε καθυστερημένα στο γήπεδο, αλλά ο Γερμανός τεχνικός μπορεί να καταθέσει ως πειστήριο σωστής ανάγνωσης του αγώνα το γεγονός ότι παρόντος του 24χρονου επιθετικού, η ομάδα του δεν έκανε ούτε υποψία ευκαιρίας.

Η ουσία για τον Άρη ήταν ότι σ’ ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια της χρονιάς, επέστρεψε η ποδοσφαιρική αφέλεια, αυτό φάνηκε μέσα από τις αποφάσεις των Ροζ, Λούκας Σάσα και κυρίως του Ντάνι Λάρσον. Και σ’ ένα παιχνίδι όπου ο αντίπαλος επιλέγει αμυντική λογική και ντουμπλαρίσματα σε βασικά ατού του Αρη (σ. σ. Φετφατζίδης, Μπρούνο Γκάμα), οι (όσες) ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν δεν γίνεται να περάσουν ανεκμετάλλευτες. Κι όμως, ο Αρης έχασε μέχρι και πέναλτι με τον Μπρούνο Γκάμα. Το πρώτο χαμένο του Πορτογάλου για φέτος.

Για τον Αρη δεν χάθηκε τίποτε πέραν μιας σπουδαίας ευκαιρίας να αποκτήσει σαφές προβάδισμα πρόκρισης γιατί ούτως ή άλλως, όλα θα κρίνονταν στον δεύτερο αγώνα στο Περιστέρι. Εκεί το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό γιατί (λογικά) ο Ατρόμητος θα αποφύγει το ταμπούρι, θα γίνει πιο απαιτητικός από τον εαυτό του στην επίθεση και σε αντίθεση με τον χθεσινό αγώνα, θα βρει χώρους δημιουργίας. Το αρνητικό της χθεσινής μέρας ήταν η τρομερά περιορισμένη προσέλευση του κόσμου. Προφανώς το κρύο ήταν τσουχτερό αλλά μπροστά στην «κάψα» του κόσμου, συνήθως, οι καιρικές συνθήκες έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Είναι ένα ζήτημα το οποίο η ΠΑΕ οφείλει να διαβάσει και να αντιδράσει σωστά μέσα από τις τιμές των εισιτηρίων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.