Απόλυτη προσήλωση για την τρίτη σερί νίκη

Metrosport Team25 Ιανουαρίου 2023

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης – Γιώργος Ζαϊρης

Μία ακόμη πολύ δύσκολη αναμέτρηση περιμένει τον ΠΑΟΚ, εκ νέου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, για τον θεσμό του Κυπέλλου. Με το αυριανό ματς της Λεωφόρου, θα ολοκληρωθεί η… τριλογία σε διάστημα εννέα ημερών. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος.

Ο ΠΑΟΚ θέλει να πετύχει την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, επί του Παναθηναϊκού. Ήδη μετρά δύο επιτυχίες, με πέντε γκολ υπέρ, ενώ δεν δέχθηκε κανένα στα προηγούμενα παιχνίδια. Στο αυριανό, δεν υπάρχει η δυνατότητα για την παραμικρή χαλάρωση. Ο Λουτσέσκου με την επιμονή και την δουλειά που κάνει, ζητά από τους παίκτες να συνεχίσουν να διεκδικούν. Τους επαναλαμβάνει λοιπόν: “Η πρόκριση εξαρτάται από εμάς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είμαστε χαλαροί. Θέλουμε την νίκη και σε αυτό το παιχνίδι”.

Εν ολίγοις, η νοοτροπία που επικρατεί στα αποδυτήρια και στις συζητήσεις μεταξύ των παικτών, είναι πως θα πρέπει να μπουν αύριο το βράδυ στον αγωνιστικό χώρο, σαν να μην έχουν κερδίσει με σκορ 2-0 στην Τούμπα.

Σαν να ξεκινά από εκείνη την στιγμή (όταν η διαιτητής σφυρίξει την έναρξη), η προσπάθεια για την πρόκριση. Να ξεχάσουν από το μυαλό τους, πως έχουν προβάδισμα. Αυτό είναι το ζητούμενο. Και αυτό το μήνυμα περνά η τεχνική ηγεσία, ο Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του.

Είναι επίσης γεγονός ότι η πορεία που πραγματοποιεί ο ΠΑΟΚ, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην δουλειά που κάνει ο προπονητής με τους συνεργάτες του.

Ο ΠΑΟΚ πλέον διεκδικεί. Θέλει να προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ξεπερνώντας το εμπόδιο του Παναθηναϊκού. Έχει μειώσει την διαφορά που τον χωρίζει από την πρώτη θέση στους έξι βαθμούς. Και απομένουν 17 αγωνιστικές έως την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Εάν δεν βλέπει κάποιος ότι υπάρχει ξεκάθαρη βελτίωση και με τις δύο συνεχόμενες νίκες επί του πρωτοπόρου, καθαρές νίκες και την πρόοδο της ομάδας σε βασικούς τομείς, προφανέστατα εθελοτυφλεί. Ο ΠΑΟΚ διεκδικεί. Και αυτή είναι η ουσία.

Ο Λουτσέσκου, που έχει ακούσει έντονη κριτική από το καλοκαίρι μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, έλεγε κατ' ιδίαν στους συνεργάτες του, πως θα καταφέρει να “στρώσει” την ομάδα. Από το Φθινόπωρο ακόμη και παρά τα αρνητικά αποτελέσματα, τόνιζε πως ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει τίτλους στο τέλος της σεζόν. Μένει να φανεί στην πράξη, εάν αυτή η πολύ καλή πορεία των δυόμιση τελευταίων μηνών θα συνεχιστεί. Αυτή την χρονική στιγμή, υπάρχει η απόλυτη προσήλωση για την νίκη, την τρίτη συνεχόμενη και φυσικά την πρόκριση.

Σήμερα θα ανακοινωθούν τα ονόματα των παικτών που θα συμμετέχουν στην αποστολή. Τα μέλη της οποίας, θα ταξιδέψουν αεροπορικώς το απόγευμα με προορισμό την Αθήνα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.