Απόλυτη κυριαρχία, θεαματική ανατροπή, εξαιρετικά διαπιστευτήρια Σοάρες

Δημήτρης Μπούζας08 Φεβρουαρίου 2022

Γκολ με το...καλημέρα από τους φιλοξενούμενους και η πίεση και το άγχος ήρθαν απρόσκλητοι επισκέπτες, για να χαλάσουν το «πάρτι» το οποίο είχαν σίγουρο οι γηπεδούχοι.

Οι τελευταίοι προφανώς και θορυβήθηκαν, χωρίς ωστόσο να χάσουν την ψυχραιμία τους, επιχειρώντας να επιβάλουν το παιχνίδι τους και να πετύχουν την ισοφάριση όσο γινόταν πιο σύντομα, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και τα πράγματα οδηγηθούν σε δυσκολοδιαχειρίσιμες καταστάσεις. 

Είναι αλήθεια πως στο πρώτο 45λεπτο και παρά την καθολική υπεροχή του, το συντηρητικό σχήμα που παρέταξε ο Ραζβάν δεν κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα και η ομάδα του κατέβηκε στα αποδυτήρια φορτωμένη με το γκολ του Παλάσιο. Η επιστροφή επιφύλαξε σαφέστατα κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις με τη βοήθεια συγκεκριμένων αλλαγών που έγιναν στο αρχικό σχήμα.

Η είσοδος του Μπίσεσβαρ και η αξιόλογη – αυτή τη φορά – συμμετοχή του Μιτρίτσα, έσπασαν περισσότερες φορές το αμυντικό πράσινο τείχος, προκαλώντας διαρκή ρήγματα και μεγάλες αναστατώσεις στην αντίπαλη άμυνα. Η αντίδραση και η προσπάθεια για ισοφάριση και από εκεί και πέρα για την μεγάλη ανατροπή, πήρε σάρκα και οστά με το γκολ του γενναιόψυχου και υπερπολύτιμου όπως αποδεικνύεται Ίνγκασον, για να «σφραγιστεί« με ένα απίστευτο γκολ του νεοφερμένου Σάστρε. 

Ο ΠΑΟΚ πήρε το διπλό όντας απόλυτος κυρίαρχος, κάτι που το αναγνώρισε και στις δηλώσεις του ο Γιοβάνοβιτς. Πήρε ένα αποτέλεσμα που το χρειαζόταν όχι μόνο για να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση, αλλά και για να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση του ενόψει του σημαντικότατου αγώνα της Τετάρτης.

Ο Πασχαλάκης αποδείχθηκε πολυτιμότατος με την εντυπωσιακή προσπάθεια η οποία απέτρεψε το 0-2. Αλήθεια τι να πεις για αυτό το εκπληκτικό γκολ της νίκης; Το πιστώνεται και είναι το δεύτερο νομίζω, πριν ακόμη περάσει το κατώφλι της Τούμπας, ο αποδεδειγμένα ποιοτικός Σάστρε. 

Η «ρουκέτα» που εκτόξευσε στο 88΄ θα καταγραφεί σαν ένα από τα πλέον εντυπωσιακά γκολ που θα θυμούνται οι φίλοι της ομάδας του. Πέραν όμως από το έξοχο γκολ της ισοφάρισης, γενικά η απόδοση του Ισπανού ήταν για μια ακόμη φορά «ξεχωριστή». Βελτιωμένος σημαντικά ο νεαρός Μιχαηλίδης, ενώ ο Ίνγκασον έβγαλε και πάλι «χρυσό μερομάκατο», ανοίγοντας το δρόμο για τη σπουδαία ανατροπή. Αγωνιστής ο Αουγούστο, μαχητικός ο Κούρτιτς. 

Και οι δύο όμως θα πρέπει να αποφεύγουν τις «κακές στιγμές», να συγκρατούν τα νεύρα τους, γιατί φορτώνονται με ανόητες κάρτες. Ο Τσιγγάρας σταθερός και πάντα σε επίπεδο διάκρισης. Πιστεύουμε ότι η αντικατάσταση του έγινε για λόγους τακτικής. Άτυχος ο Τσόλακ στη φάση με την ωραία κεφαλιά που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Χωρίς συμμετοχή και ρόλο ο Μουργκ, που ίσως δεν θα έπρεπε να βρεθεί στο αρχικό σχήμα, γιατί υπήρχαν άλλες λύσεις σαφέστατα πιο ενδεδειγμένες. Ο αρχηγός τα πήγε καλά. 

Ο Ζίβκοβιτς τα έδωσε όλα και στο β΄ημίχρονο πραγματοποίησε εκπληκτικές συνεργασίες με τον Σάστρε. Η διαιτησία είχε δύο προβλήματα. Ένα με τον VARίστα (αλήθεια ποιος είναι;) που προσπάθησε να βρει πέναλτι στην ολοκάθαρη φάση του Τσιγγάρα και το δεύτερο με το πέναλτι που ακύρωσε δικαίως. Κατά τα άλλα θα μπορούσε να του επισυνάψει κανείς κάποια λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο, που ευνόησαν τους φιλοξενούμενους. Γενικά όμως τα πήγε καλά.

ΥΓ: Φαίνεται πως ο Φιλίπε Σοάρες έχει προσαρμοστεί από την πρώτη στιγμή στο κλίμα της ομάδας του και στο DNA των οπαδών της. Πανηγύρισε έξαλλα το δεύτερο γκολ του Ισπανού συμπαίκτη του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.