Απόλλων: «Βόμβες» στην επεισοδιακή συνέλευση για επενδυτές από το Κατάρ και λύση Σταϊκούρα-Πέτσα για το γήπεδο

Χάρης Δημαράς29 Σεπτεμβρίου 2022

Σημαντικές ειδήσεις προέκυψαν από τη συνέλευση που κάλεσε το βράδυ της Δευτέρας η διοίκηση του ερασιτέχνη Απόλλωνα Καλαμαριάς. 

Παρουσία αρκετών φιλάθλων αλλά και εκπροσώπων φορέων, στη συνέλευση, που διεξήχθη στο Θεατράκι επί της οδού Χηλής, ακούστηκαν από επίσημα χείλη σημαντικές πληροφορίες και εξαγγελίες που αφορούν το μέλλον του συλλόγου. 

Πρώτον και κύριον, διά στόματος του προέδρου του ερασιτέχνη, Φώτη Μπαλτίδη, ειπώθηκε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές από το Κατάρ για να κατασκευάσουν το γήπεδο, αλλά και για την αγορά ομάδας και ότι μετά τις 10 Οκτωβρίου οι εκπρόσωποί τους θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για συζητήσεις. Μάλιστα, αυτό που προκύπτει είναι ότι για την επικοινωνία με τους εκπροσώπους των επενδυτών, βοηθά ο πρώην πρόεδρος του Αρη, Παναγιώτης Στεφανίδης, που ήταν παρών στη συνέλευση, όπως και ο Γρηγόρης Κάκαλης. 

Η δεύτερη σημαντική είδηση που προέκυψε έχει να κάνει με το γήπεδο και το θέμα της ιδιοκτησίας 2 στρεμμάτων περίπου που υπάρχει μέσα σε αυτό. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από τον Μπαλτίδη, αλλά και τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, υπάρχει συμφωνία με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, ώστε να δοθεί από την κυβέρνηση το ποσό των 1,2 εκατ. ευρώ για την απαλλοτρίωση, ώστε να ικανοποιηθεί ο ιδιοκτήτης και όλη η έκταση του γηπέδου πλέον να ανήκει εξ ολοκλήρου στον ερασιτέχνη. 


Μάλιστα, ο κ. Δαρδαμανέλης τόνισε πως θα έχει νέα συνάντηση με τους κυβερνητικούς παράγοντες την ερχόμενη Πέμπτη για να οριστικοποιηθεί το θέμα, ενώ ζήτησε από την αντιπολίτευση να στηρίξει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Μάλιστα για το γήπεδο προτάθηκε να συσταθεί επιτροπή αποτελούμενη από όλες τις παρατάξεις αλλά και φιλάθλους (Γιαννακός, Περσίδης, Τελίδης, Λ. Αβραμίδης Λαμπρίδης). 

Ενταση με Παπαδόπουλο και Σαρρή 

Δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης στη συνέλευση. Με τον πρώην πρόεδρο του ερασιτέχνη και βετεράνο του Απόλλωνα, Απόστολο Παπαδόπουλο, που κατηγόρησε τη διοίκηση Μπαλτίδη για την διαχείρισή της, αλλά και το Νίκο Συμεωνίδη Σαρρή, επίσης βετεράνο του Απόλλωνα. Λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια με τον Τάκη Μπαλτίδη, ενώ και ο γιος του Φώτης χτύπησε με δύναμη το τραπέζι. Το επεισόδιο, μάλιστα, που έγινε στο πρώτο ημίωρο, «ανάγκασε» κάποιους από τους παρισταμένους να αποχωρήσουν. 


Μίλησαν ο πρόεδρος των βετεράνων Κώστας Κάκογλου, που ζήτησε να βρεθεί λύση ώστε η ποδοσφαιρική ομάδα να επιστρέψει στην Καλαμαριά, ο εκπρόσωπος των «Rossoneri» Γιάννης Τσιλιφίδης που ζήτησε από τον κόσμο να συνεχίσει αποχή από τους αγώνες της ποδοσφαιρικής ομάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προδότες δεν είμαστε εμείς που δεν πάμε, αλλά αυτοί που πηγαίνουν και στηρίζουν μια ομάδα που δεν έχει πλέον κανένα δεσμό με το σύλλογο», λέγοντας «εμείς είμαστε Απόλλων Καλαμαριάς και όχι Απόλλων Πόντου με Πασαλίδη γωνία». 

Παράλληλα, εξέφρασε απορία γιατί δεν ήταν εκεί εκπρόσωπος της ΠΑΕ ή του Ομίλου Φίλων Απόλλωνα Πόντου. Κατηγόρησε τη διοίκηση της ΠΑΕ ότι προσπάθησε πολλές φορές στο παρελθόν να εκφοβίσει φιλάθλους του Απόλλωνα, με αστυνομία ή «μπράβους», επειδή έλεγαν ελεύθερα τη γνώμη τους, ενώ έκανε κριτική και στη διοίκηση του ερασιτέχνη για την κατάσταση στο γήπεδο και τις συναυλίες που έγιναν το τελευταίο διάστημα. 

Το λόγο επίσης πήρε ο Αβραάμ Περσίδης, που αφού μίλησε για τις διαχρονικές ευθύνες του δήμου Καλαμαριάς απέναντι στον Απόλλωνα, έκανε λόγο για συσπείρωση γύρω από την ομάδα εξάροντας το ρόλο των «Rossoneri». 

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, επίσης τόνισε ότι «τον τελευταίο καιρό γίνονται πρωτοφανή πράγματα και μας εκφοβίζουν μέσω δημοσιευμάτων (εννοώντας συγκεκριμένη ιστοσελίδα που έγραψε ότι η δημοτική αρχή δεν επιτρέπει στην Κ-19 της ΠΑΕ Απόλλων να παίζει στο γήπεδο του Αριστοτέλη). 

Παρόντες ήταν επίσης ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Στράτος Σιμόπουλος, ο αντιδήμαρχος Στέλιος Ματσαρίδης, από την αντιπολίτευση του Δήμου Καλαμαριάς, ο Αρης Τεμεκενίδης, Γιώργος Τελίδης, ο τέως δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης, και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

UnmuteRemaining Time -0:00 Fullscreen

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.