Απόλλων Σμύρνης και Μπεντινέλι διέλυσαν τα «κοντέρ»

Γιώργος Πετρίδης02 Δεκεμβρίου 2020

Το ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 10ης αγωνιστικής της Superleague, ήταν και το πιο χορταστικό της αφού Απόλλων Σμύρνης και Βόλος σημείωσαν από τρία γκολ. Τα έξι τέρματα είναι η μεγαλύτερη επίδοση των αγώνων του φετινού Πρωταθλήματος αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των πέντε που σημειώθηκαν στα ματς ΑΕΚ-ΑΕΛ (4-1) και Βόλος-ΟΦΗ (1-4).

Αυτά τα έξι γκολ ήρθαν μέσα από συνολικά 28 τελικές προσπάθειες (18 ο Απόλλων, 10 ο Βόλος) που συνιστούν επίσης νέο ρεκόρ περιόδου. Το προηγούμενο ρεκόρ περισσότερων τελικών προσπαθειών σε ένα ματς ήταν εκείνο των 27 που σημειώθηκαν στους αγώνες ΑΕΚ-Λαμία, ΑΕΚ-Αστέρας και Βόλος-ΟΦΗ.

Ο Απόλλων Σμύρνης διέλυσε το ρεκόρ περιόδου των περισσότερων τελικών προσπαθειών μέσα από την αντίπαλη περιοχή, αφού είχε 14 έναντι των 10 του Ολυμπιακού κόντρα στον Αστέρα και του ΠΑΟΚ απέναντι στον ΠΑΣ.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Τόμας Μπεντινέλι έκανε τις έξι από τις 14 τελικές της ομάδας του μέσα από την περιοχή του Βόλου και σημείωσε νέο ρεκόρ περιόδου, καθώς το προηγούμενο ήταν εκείνο των έξι που είχε ο Αντριαν Σαρδινέρο στο ματς του ΟΦΗ με τον Ατρόμητο της 3ης αγωνιστικής.

Πέραν του αγώνα της Δευτέρας...

*Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό θα είναι από εκείνα που θα ξεχαστούν πιο γρήγορα. Μπορεί να σημειώθηκαν τρία γκολ όμως είχε συνολικά έξι τελικές, που είναι οι λιγότερες που σημειώθηκαν σε ένα ματς του φετινού Πρωταθλήματος αφού το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ ήταν εκείνο των οχτώ του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Απόλλωνα στο οποίο οι δύο ομάδες είχαν από τέσσερις τελικές προσπάθειες.

Ο Παναιτωλικός έμεινε στο ΟΑΚΑ στις δύο τελικές ισοφαρίζοντας τη χειρότερη φετινή επίδοση. Στον ίδιο αριθμό είχε μείνει και στο ματς της 6ης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο όπως και η ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ακόμη η ομάδα του Αγρινίου έμεινε για πρώτη φορά χωρίς σουτ εκτός περιοχής, σημειώνοντας την 8η μηδενική επίδοση της φετινής Superleague. Στην ίδια έμεινε στην αγωνιστική που έγινε και ο ΟΦΗ στο παιχνίδι του με τον Πανιώνιο.

*Στις πρώτες εννιά αγωνιστικές υπήρξε μόνο μία μηδενική επίδοση αποκρούσεων -εκείνη του Απόλλωνα Σμύρνης απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ματς της 2ης αγωνιστικής και στα ματς της 10ης αυτή η επίδοση σημειώθηκε δύο φορές. Ο Παναθηναϊκός και ο ΟΦΗ δεν χρειάστηκε να καταγράψουν ούτε μία απόκρουση στη στατιστική τους στους αγώνες με τον Παναιτωλικό και τον ΠΑΣ.

*Αρκετά απρόσεχτοι ήταν οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα ως προς το κομμάτι των οφσάιντ αφού οι υποδείχτηκαν έξι φορές σε αντικανονική θέση, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ περιόδου αφού έξι φορές είχαν υποδειχτεί σε θέση οφσάιντ και οι παίκτες του Παναθηναϊκού επίσης απέναντι στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.