Απολαυστικός και γεμάτος εκπλήξεις

Βασίλης Βλαχόπουλος15 Ιανουαρίου 2024

Με το χέρι στην καρδιά, πόσοι περίμεναν αυτό το εμφατικό πέρασμα από το Αγρίνιο το οποίο ήταν η φυσιολογική εξέλιξη μιας απολαυστικής εμφάνισης;

Το ερώτημα μάλλον είναι ρητορικό καθώς με τόσες αναγκαστικές αλλαγές και 11αδα η οποία ουδέποτε συνυπήρξε στο γήπεδο αυτό που παρουσίασε ο Αρης απέναντι στον Παναιτωλικό ήταν απρόσμενο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υφίσταται λογική εξήγηση. 

Αυτή «κρύβεται» στο κίνητρο κάθε ποδοσφαιριστή να αποδείξει την αξία της παρουσίας του στην ομάδα κι εδώ βρίσκεται το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Ακη Μάντζιου. Γράφτηκαν πολλά για το ξεκάθαρο (τακτικά) πλάνο του, ακόμη περισσότερα για την ικανότητα ελέγχου αντιπάλων επιθέσεων, πλέον όμως προστέθηκε ένα ακόμη στοιχείο. Γιάννης Φετφατζίδης, Λίντσεϊ Ροζ, Βαλεντίνο Φατόρε, Νέβεν Τζούρασεκ, Κίκε Σαβέριο είναι μερικοί από τους παίκτες που προστέθηκαν σε διάστημα μιας εβδομάδας. 

Σε μεγάλο βαθμό φρόντισαν να προσδώσουν βάθος σε μια ομάδα η οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα βασίστηκε σε ρόστερ 13-14 ποδοσφαιριστών προκαλώντας τον προβληματισμό του τεχνικού ηγέτη της. Προϊόντος του χρόνου θα προστεθεί και ο Μάνου Γκαρθία του οποίου η απουσία ήταν οφθαλμοφανής και φάνηκε σ’ εκείνη την άμεση (40αρα) πάσα που έκανε στα τελειώματα του αγώνα βλέποντας άδεια την αριστερή πλευρά της επίθεσης και τον Κίκε Σαβέριο σε… θέση μάχης.

Εξαιρουμένου του δεύτερου ημιχρόνου στην Τρίπολη όπου οι «κίτρινοι» πλήρωσαν τις κακές αντιδράσεις τους, το 2024 άρχισε με τις όμορφες προϋποθέσεις κι αυτές θα γίνουν ακόμη καλύτερες αν μεθαύριο εξασφαλίσουν και την πρόκρισή τους απέναντι στην ΑΕΚ. 

Πλέον ξέρουν ότι μπορούν γιατί το δείχνουν στον αγωνιστικό χώρο. Παρά τις αλλαγές προσώπων και την εξαιρετική διαχείριση υλικού που έκανε ο Ακης Μάντζιος, το κύριο αντιπροσωπευτικό στοιχείο του χθεσινού Αρη ήταν η αυτοπεποίθηση με την οποία έπαιζε. Σε άλλα παιχνίδια, μόλις αποκτούσε το προβάδισμα λειτουργούσε σα να ισορροπούσε σε τεντωμένο σχοινί. Χθες ήταν ήρεμος, στιβαρός στα πατήματά του στο γήπεδο και απολαυστικός γιατί αυτό το 0-4 δεν είναι προϊόν αγωνιστικής αλήθειας καθώς το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.