Μάτος σε Ζαμπά: «Τα πόδια σου στην γη, έχεις το προνόμιο να παίζεις σε ένα τεράστιο κλαμπ»

Κώστας Πετρωτός09 Μαρτίου 2022

Πριν τρεις μέρες ο Λέο Ζαμπά φρόντισε να υπενθυμίσει σε όλους πόσο υψηλών προδιαγραφών παίκτης είναι, σημειώνοντας ένα πανέμορφο γκολ κόντρα στην Λαμία και κάνοντας συνολικά την καλύτερη εμφάνισή του από τη μέρα που επέστρεψε στον ΠΑΟΚ. Ήταν και η αφορμή για να ζητήσουμε από τον άνθρωπο που βοήθησε τα μέγιστα για να κάνει επανεκκίνηση στην καριέρα του ο 23χρονος εξτρέμ, τον Λέο Μάτος, να μιλήσει στο metrosport.gr για εκείνον.

Λέο, ο Ζαμπά έχει κάνει ως τώρα 10 συμμετοχές (εννιά στο Πρωτάθλημα), με δύο γκολ. Περίμενες ότι θα πάει έτσι την μέρα που έπαιρνε το αεροπλάνο της επιστροφής για την Ελλάδα;

“Είναι μία καλή επίδοση, ειδικά για έναν ποδοσφαιριστή που έχει επιστρέψει από τραυματισμό και έχει παίξει λίγο στον ΠΑΟΚ. Ο Ζαμπά είναι ένας παίκτης που έχει πολλές ικανότητες και λόγω της εξαιρετικής παρουσίας του το 2019, υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις από εκείνον. Πρέπει να δουλεύει και αν είναι συγκεντρωμένος στο ποδόσφαιρο, έτσι ώστε να οδηγήσει τα πράγματα να έχουν θετική εξέλιξη για εκείνον”.

Πόσο δύσκολο ήταν για εκείνον να επιστρέψει στην ενεργό δράση; Εζησες όλη του την προσπάθεια, αφού τον βοήθησες να πάει στην Βάσκο ντα Γκάμα…

“Γνωρίζουμε ότι είχε έναν τραυματισμό που στην αρχή φαινόταν απλός, αλλά αργότερα, έχοντας κολλήσει ένα μικρόβιο, η κατάσταση χειροτέρεψε και έμεινε εκτός πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο. Θυμάμαι πολύ καλά τους γιατρούς και τους φυσιοθεραπευτές του ΠΑΟΚ να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, ό,τι ήταν εφικτό από την πλευρά τους για να τον επαναφέρουν το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, δεν μπορούσαν να βρίσκονται 24ώρες δίπλα στον Ζαμπά για να ελέγχουν οτιδήποτε έκανε. Η αποθεραπεία του από τον τραυματισμό ήταν πολύ δύσκολη, αλλά όπως σε όλα τα πράγματα στην ζωή, πρέπει να βάζεις προτεραιότητες και ο Ζαμπά δεν το έκανε εκείνη την περίοδο. Πιστεύω ότι έχει ωριμάσει πολύ με όλα όσα έχει περάσει και σήμερα γνωρίζει ότι πρέπει να κάνει πολλές θυσίες και να παρατήσει πολλά πράγματα για να κρατήσει τον εαυτό του σε ένα υψηλό επίπεδο. Χαίρομαι που συμμετείχα και συνεργάστηκα στην επιστροφή του. Θυμάμαι περίπου έναν χρόνο πριν, είχα μιλήσει στην Μαρία (σ.σ. Γκοντσαρόβα) και στον κύριο Σαββίδη σχετικά με την πιθανότητα να παίξει ο Ζαμπά στην Βάσκο. Ο Ζαμπά πρέπει να τους ευχαριστήσει και τους δύο πάρα πολύ, επειδή εκείνη την στιγμή είχαν την ευαισθησία να αντιληφθούν ότι χρειαζόταν να βρει χρόνο συμμετοχής σε μία μεγάλη ομάδα, ένα σύλλογο που αποτελεί μία μεγάλη βιτρίνα στην Βραζιλία, κυρίως όμως για το ψυχολογικό κομμάτι. Ήθελε να επιστρέψει στην Βραζιλία για να βρεθεί κοντά στην οικογένειά του, έτσι ώστε να αισθάνεται πιο προστατευμένος. Έφτασε εδώ (σ.σ. Βραζιλία) με ορισμένους περιορισμούς, αλλά λίγο αργότερα εμφανίστηκε σε καλή κατάσταση και βοήθησε την ομάδα του πολύ στο διάστημα που πέρασε εκεί".

Πιστεύεις ότι έχει πολλά περισσότερα να δώσει στον ΠΑΟΚ;

“Ναι, μπορεί να προσφέρει πολλά ακόμη στον ΠΑΟΚ. Είναι μόλις 23, δεν έχει πιάσει το σωματικό και ψυχολογικό πικ. Με το κάθε παιχνίδι που παίρνει μέρος μπορεί να φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά εξαρτάται μόνο από τον ίδιο. Αν κάνει όλες τις απαραίτητες θυσίες για να είναι ένας πραγματικός αθλητής μπορεί να φτάσει σε ένα επίπεδο που ούτε ο ίδιος δεν σκεφτόταν ότι θα μπορούσε. Το λέω αυτό γιατί νοιάζομαι και ανησυχώ για εκείνον. Έχει ήδη χάσει δύο χρόνια από την καριέρα του, όταν είχε πετύχει μία τεράστια εξέλιξη και τώρα είναι η περίοδος που πρέπει να επανέλθει έχοντας το προνόμιο να παίζει σε μία τεράστια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ που προσφέρει το καλύτερο για κάθε αθλητή. Σε στιγμές σχετικής, όπως το να σημειώνεις ένα γκολ, όλοι στέλνουν από ένα μήνυμα και σου λένε “είσαι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο”, αλλά αυτό είναι η παγίδα. Τα πόδια πρέπει να παραμένουν προσγειωμένα στο έδαφος και κάθε μέρα να αποδεικνύεις ξανά ότι είσαι καλός. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Ζαμπά είναι ένας έξοχος παίκτης, όμως, η μόνη μου ανησυχία είναι πόσο πετυχημένη θα είναι η διαχείρισή του και πώς θα καταφέρει.

Εύχομαι στον Ζαμπά κάθε επιτυχία και να κερδίσει όσους τίτλους θέλει με την φανέλα του ΠΑΟΚ που είναι το κλαμπ που αγαπώ".

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.