Αποκλειστική ευθύνη του Αρη που έχασε ακόμη ένα ντέρμπι

Βασίλης Μάστορας22 Απριλίου 2021

Ολες οι ήττες πονούν, αυτές που έρχονται σε ντέρμπι περισσότερο, αλλά δυσκολότερα καταπίνεται η ήττα μ’ ένα φθηνό γκολ και από έναν αντίπαλο που δεν είχε επί 90 λεπτά σημεία υπεροχής. Ολα αυτά δηλαδή που έγιναν στο χθεσινό ντέρμπι του Αρη με τον ΠΑΟΚ. Αγώνα στον οποίο οι «κίτρινοι» έπαιζαν για δύο αποτελέσματα, αλλά τελικά έφυγαν με άδεια χέρια από το γήπεδο. Ο λόγος; Σ’ έναν ακόμη κομβικό αγώνα ο Αρης δεν έδειξε ότι ήταν ψυχολογικά, πνευματικά και αγωνιστικά έτοιμος. Είναι οι ίδιοι λόγοι που πλην του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα, έχει γευθεί την ήττα σ’ όλα τα υπόλοιπα ντέρμπι μέσα στο «Κλ. Βικελίδης». Ο Αρης αν κέρδιζε να κλείδωνε τη δεύτερη θέση, ενώ θα διατηρούσε τη βαθμολογική διαφορά από τον ΠΑΟΚ στην περίπτωση της ισοπαλίας. Δεν έγινε τίποτε απ’ όλα αυτά και τώρα είναι υποχρεωμένος να λειτουργήσει στη συνέχεια κάτω από πίεση.

Για τον Αρη ήταν στοίχημα να δείξει το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο μέσα στην έδρα του. Γιατί ακόμη και στους αγώνες που κέρδισε εντός έδρας, στους περισσότερους είχε προβλήματα κυρίως μεσοεπιθετικά ή δεν είχε αγωνιστική ισορροπία σ’ όλο τον αγώνα.

Οι «κίτρινοι» βρέθηκαν να χάνουν νωρίς με 0-1, σκορ το οποίο τελικώς έκρινε και τον αγώνα. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε μ’ ένα φθηνό γκολ. Οι «κίτρινοι» αν και είχαν 90 λεπτά με τις καθυστερήσεις μπροστά τους, δεν μπόρεσαν να φέρουν τον αγώνα ούτε στα ίσα. Απέναντι μάλιστα σ’ έναν αντίπαλο που δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να προσπαθεί να κρατήσει αυτό το πολύτιμο γκολ. Τι άλλο έκανε ο ΠΑΟΚ; Επένδυσε στο επιθετικό τρανζίσιον κυνηγώντας ένα δεύτερο γκολ το οποίο το άγγιξε, αλλά ο Κουέστα έκανε εξαιρετική απόκρουση.

Αρα ο Αρης ήταν αυτός ο οποίος είχε την κατοχή, αλλά όχι και τον τρόπο για να ξεκλειδώσει την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ και να φθάσει στο γκολ. Συνήθως έκανε επιθέσεις με όλους τους αντίπαλους παίκτες πίσω από την μπάλα και προσπαθούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες με γιόμες, επιλογή που ήταν λουκούμι για την άμυνα του «Δικεφάλου». Η ομάδα του Μάντζιου έδειχνε να μην έχει πλάνο απέναντι στο 3-4-3 του αντιπάλου και το αγωνιστικό θράσος να απαντήσει σε μία ομάδα που ακόμη και στη μικρή πίεση, έδειχνε τις αδυναμίες της. Ο Ματέο Γκαρσία, μετά την αναλαμπή στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, πρόσθεσε στο ενεργητικό του ακόμη έναν αγώνα απ’ αυτούς που πρέπει να ξεχάσει και οι ακραίοι αμυντικοί Γκάνεα και Σάκιτς δεν έδωσαν τις βοήθειες που έπρεπε επιθετικά. Οπως και ο Σάσα που μόνο στο α’ ημίχρονο έκανε αισθητή την παρουσία του μεσοεπιθετικά. Οπότε όλα έπρεπε να τα κάνουν ο Μπερτόγλιο και ο Μαντσίνι, αλλά δεν είχαν καλά γεμίσματα. Ο Μάντζιος προσπάθησε να «σώσει» την παρτίδα βάζοντας στον αγώνα Ματίγια και Γκάμα, αλλά η παρουσία τους δεν άλλαξε θεαματικά την εικόνα του προβληματικού χθες Αρη. Ούτε φυσικά η είσοδος του Μήτρογλου, ο οποίος στα περίπου 15’ που αγωνίστηκε δεν έφθασε ποτέ η μπάλα στα πόδια του.

Ολα λοιπόν λειτούργησαν στραβά χθες για τον Αρη και θα ήταν λάθος να μνημονεύουν οι άνθρωποι του την ομολογουμένως καλή ευκαιρία που είχε ο Μπερτόγλιο στις καθυστερήσεις, γιατί μία αντίστοιχη είχε και ο ΠΑΟΚ με τον Ζίβκοβιτς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.