Αποκλειστικά από την ΕΠΟ εξαρτάται να μην ζήσουμε έναν ακόμη τελικό-ντροπή

Δημήτρης Κανελλάκης13 Μαΐου 2021

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο είναι μια πονεμένη ιστορία τα τελευταία χρόνια. Μια ιστορία η οποία μονίμως βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση, μονίμως παράγει προβλήματα, μονίμως αποτελεί εστία φωτιάς.

Εξαιτίας τελικών του Κυπέλλου, η χώρα μας έχει γνωρίσει ορισμένες από τις πιο ντροπιαστικές στιγμές της την τελευταία πενταετία, έχει ταπεινωθεί αφάνταστα το ποδόσφαιρό μας, έχει κυριολεκτικά ξεφτιλιστεί.

Πρόκειται για μία κατάσταση που όλοι μας ξέρουμε ποιος φταίει, όλοι μας γνωρίζουμε ποιος είναι ο λόγος που συμβαίνουν όλα αυτά τα κωμικοτραγικά. Σε καμία χώρα που η ομοσπονδία του ποδοσφαίρου της σέβεται το ρόλο της, δεν θα μπορούσαν ποτέ να συμβούν αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Η ΕΠΟ είναι το πρόβλημα. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Και είναι το πρόβλημα η ΕΠΟ επειδή αυτή, ως διοργανώτρια του θεσμού, δεν διαθέτει το ανάστημα να λάβει αποφάσεις και να τις υπερασπιστεί μέχρι τέλους. Ακόμη κι αν χρειαστεί να κακοκαρδίσει κάποιους, να μην κάνει χατίρια, να συγκρουστεί αν αυτό είναι απαραίτητο.

Προσέξτε: δεν λέω να μην συνομιλεί με τους φιναλίστ, ούτε να μην συζητάει προτάσεις, ή ιδέες που θα βοηθούσαν ώστε να είναι ο τελικός του κυπέλλου μια γιορτή.

Λέω να μην άγεται και φέρεται από τους φιναλίστ. Λέω να μην... «σκοτώνεται» ο εκάστοτε πρόεδρος της ΕΠΟ και η Εκτελεστική Επιτροπή για να ικανοποιήσουν κάθε λογικό και παράλογο αίτημα που τίθεται, με αποτέλεσμα να προκαλείται στο τέλος αυτό το μπάχαλο που ζούμε τα τελευταία χρόνια.

Στην Ελλάδα θα ξαναδούμε τελικό κυπέλλου χωρίς προβλήματα μόνο όταν η ΕΠΟ θα έχει μια διοίκηση που δεν... μασάει από κανέναν. Μια διοίκηση που διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία προκειμένου να σχεδιάσει και να οργανώσει έναν τελικό, αδιαφορώντας για τις παρεμβάσεις των φιναλίστ και τις προκλητικές, πολλές φορές, εκ μέρους τους απαιτήσεις, οι οποίες είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε προβλήματα που ίσως και να μην είναι διαχειρίσιμα, ίσως και να μην αντιμετωπίζονται χωρίς να γίνει χοντρή ζημιά.

Οσο τα χρόνια θα περνάνε αλλά κάθε επόμενη φορά θα συζητάμε τα ίδια που συζητούσαμε την προηγούμενη, το πιθανότερο πάντα θα είναι να οδηγηθούμε σε άλλον έναν τελικό-ντροπή, παρά σε έναν επιτυχημένο τελικό, που άπαντες θα τον χαρούν και θα τον απολαύσουν...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.