Ισόβιος αποκλεισμός για Σαλαζάρ - Κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Metrosport Team24 Δεκεμβρίου 2021

Ο γνωστός προπονητής στίβου, Αλμπέρτο Σάλαζαρ, αποκλείστηκε δια παντός από τις ΗΠΑ μετά από νέες κατηγορίες εις βάρος του.

Από θρύλος της προπονητικής του στίβου στις αποστάσεις, ο Αλμπέρτο Σάλαζαρ έχει μετατραπεί στην ντροπή των Αμερικανών στο άθλημα.

Ο προπονητής που μεταξύ άλλων γύμναζε τον Μο Φάρα και την Σιφάν Χασάν, μετά τον 4ετη αποκλεισμό του λόγω οργανωμένου ντόπινγκ, αποκλείστηκε και δια βίου από την Αμερικανική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτοπή, λόγω σεξουαλικής παρενόχλησης! 

Ο Σάλαζαρ κατηγορείται από τον περασμένο Ιούλιο από πρώην αθλήτριές του για ψυχολογική και σωματική βία, μεταξύ των οποίων η δρομέας Μαίρη Κέιν.

Η Κέιν κατηγόρησε τον Σάλαζαρ ότι συνεχώς μιλούσε με προσβλητικό τρόπο για τον σωματότυπό της και μάλιστα μπροστά σε άλλους. Η Κέιν είχε νευρική ανορεξία, αλλά ο Σάλαζαρ την προσέβαλε με κάθε ευκαιρία και η αθλήτρια έκανε αγωγή κατά του προπονητή και της Nike, ζητώντας αποζημίωση 17.3 εκατ. ευρώ.

Ο Αμερικανός προπονητής ουσιαστικά βλέπει την πορεία του να τερματίζει, καθώς μετά το σκάνδαλο στο «πρότζεκτ του Ορεγκον» με την Nike, έχει γίνει το «μαύρο πρόβατο» στον στίβο, στην πατρίδα του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.