Αυτό είναι το σκεπτικό της Επιτροπής Δεοντολογίας για τους -6β. του Άρη

Βασίλης Μάστορας15 Ιουλίου 2021

Η ΠΑΕ Αρης διεκδικεί το δίκαιο της προσφεύγοντας στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Οι «κίτρινοι» που θεωρούν άδικη την τιμωρία των -6 β. για την υπόθεση Λάσκοφ, αισιοδοξούν ότι τελικώς σε δεύτερο βαθμό θα εκπέσει η ποινή. Σύμμαχο σ’ αυτή την προσπάθεια έχουν και την απόσυρση από την υπόθεση του Σκοπιανού παίκτη ο οποίος δεν κατέθεσε Εφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, επωμιζόμενος εμμέσως όλη την ευθύνη των πράξεων.

Με δεδομένο ότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης υπήρξαν μαρτυρίες οι οποίες ανέφεραν ότι η ΠΑΕ Αρης δεν είχε κάποια εμπλοκή στο θέμα, η απόφαση της τιμωρίας έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία.

Το metrosport.gr έχει στα χέρια τoυ όλη την απόφαση από την οποία προκύπτουν οι λόγοι που το δικαστήριο, παρότι υπάρχουν μαρτυρίες ανάληψης των ευθυνών, επιρρίπτει ευθύνες και στην ΠΑΕ Αρης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό οι ισχυρισμοί του μάρτυρα (εκπρόσωπος του Λάσκοφ) «…και η αντίστοιχη κατάθεση του κρίνονται αβάσιμοι και απολύτως αναληθείς».

Στην ΠΑΕ Αρης καταλογίζεται ευθύνη γιατί δεν ζητήθηκε από τον ποδοσφαιριστή να επιστρέψει το υπογεγραμμένο επαγγελματικό συμβόλαιο από τη στιγμή που δεν κατατέθηκε στην ΕΠΟ και δεν κρίθηκε ικανός για την πρώτη ομάδα. Αναλυτικά αναφέρεται στην απόφαση: «… Ειδικότερα χωρίς την υπογραφή και παράδοση στον τρίτο (Λάσκοφ) των καθ’ ων υπογεγραμμένο του παραπάνω επαγγελματικού συμβολαίου δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν η έκδοση της ανωτέρω (παράνομης) άδειας για παροχή εργασίας».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης η ΠΑΕ Αρης θα έπρεπε να πάρει πίσω αυθημερόν, το υπογεγραμμένο και σφραγισμένο επαγγελματικό συμβόλαιο, με δεδομένο ότι υπογράφηκε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών οπότε αφού δεν κατατέθηκε δεν υπήρχε χρόνος για νέα αξιολόγηση του παίκτη.

Ακόμη κατά την Επιτροπή, όπως αναφέρεται στην απόφαση, η ΠΑΕ Αρης έχει ευθύνη γιατί ο ποδοσφαιριστής «παρέδωσε στην ΕΠΣΜ, στον Α.Σ και την ΠΑΕ την υφαρπαγήσα άδεια διαμονής που είχε χορηγηθεί «για παροχή εργασίας» προκειμένου τον Ιανουάριο του 2019 να γίνει επαγγελματίας χωρίς να προβάλουν αντίρρηση ούτε να απαιτήσουν έκδοση νέας άδειας διαμονής...».

Το δικαστήριο θεωρεί ότι μ’ όλα αυτά αποδεικνύονται οι ευθύνες των διαδίκων: «…Αποδεικνύεται επομένως ότι άπαντες οι διάδικοι γνώριζαν την ως άνω κατάρτιση πλαστού αλλά και τη χρήση αυτού, ως επίσης γνώριζαν ότι τούτο καταρτίσθηκε και χρησιμοποιήθηκε σε σχέση με ποδοσφαιρικές δραστηριότητες και προκειμένου άλλωστε να αλλοιώσει τέτοιες».

Στην απόφαση ο Λάσκοφ χαρακτηρίζεται ως φυσικός αυτουργός στην υπόθεση, ενώ ο εκπρόσωπος του και παρουσιαζόμενος ως μάρτυρας, «απλός συνεργός».

Η Επιτροπή Δεοντολογίας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ενοχή και της ΠΑΕ Αρης, ονοματίζοντας τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Θόδωρο Καρυπίδη κατά την τέλεση της πράξης (άγνωστο αν πρόκειται για τον Θ. Καρυπίδη του Λαζάρου ή του Ανέστη) ως γνώστη των γεγονότων.

Χαρακτηρίζει δε τις πράξεις «ανήθικες, παράνομες και αντιδεοντολογικές».

Η Επιτροπή επέβαλε τις χαμηλότερες προβλεπόμενες από τον νόμο ποινές, ενώ τιμώρησε και τον Θόδωρο Καρυπίδη που ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Αρης εκείνη τη χρονική περίοδο, με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για έναν χρόνο.

Η εκδίκαση της Εφεσης αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.