Αποκαλυπτικός ο γιατρός του Αγουέρο για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόσυρση

Metrosport Team17 Δεκεμβρίου 2021

Με δάκρυα στα μάτια, ο Κουν Αγουέρο προ ολίγων ημερών, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, εξαιτίας κάποιων προβλημάτων στην καρδιά.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο καρδιολόγος του Αργεντίνου πρώην επιθετικού, εξήγησε αναλυτικά τους λόγους που οδήγησε τον Αργεντινό, στην απόφαση να σταματήσει το ποδόσφαιρο, ενώ τόνισε πως η ζωή του διέτρεχε σοβαρό κίνδυνο.

Αναλυτικά τόνισε

«Ο Κουν αντιμετωπίστηκε επιτυχώς για κοιλιακή αρρυθμία, η οποία ανιχνεύεται από τα συμπτώματα. Όταν γίνουν οι μελέτες, φαίνεται ότι έχει μια μικρή ουλή σε μια περιοχή της καρδιάς που δημιουργεί μια ηλεκτρική εστία που προκαλεί αρρυθμίες και η καρδιά αρχίζει να πηγαίνει πιο γρήγορα.

Πιστεύουμε ότι οι υψηλές επιδόσεις σε αυτό το σημείο της καριέρας του, όπου έχει φτάσει στο απόγειό του, θα σήμαινε ότι θα ρισκάρει τη ζωή του με καθημερινή καρδιακή, σωματική και ψυχική υπερφόρτωση, οπότε η συμβουλή ήταν να σταματήσει. Αν ήσουν ο γιος μου, θα έλεγα "σταμάτα εδώ". Πήρες τη σωστή απόφαση» ανέφερε.

Στη συνέχεια ο καρδιολόγος πρόσθεσε: «Δεν έχει καμία σχέση με το εμβόλιο κορονοϊού ή την COVID. Το πιο συνηθισμένο είναι ότι αυτή η μικρή ουλή παράγεται από έναν ιό που έχει συμβεί κάποια στιγμή στη ζωή του και που δεν εντοπίστηκε καν, αλλά δεν είναι μυοκαρδίτιδα από COVID-19.

Προς το παρόν, πιστεύουμε ότι όλα είναι καλά και ότι θα πάνε πολύ καλά, αλλά φυσικά θα πρέπει να κάνουμε μελέτες περιοδικά».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.