Αποκαλυπτική έρευνα ΠΣΑΠΠ: Οφειλές ελληνικών συλλόγων σε παίκτες άνω των 25 εκατ. ευρώ

Metrosport Team09 Δεκεμβρίου 2021

Ο «ασκός του Αιώλου» έχει ανοίξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό, όσον αφορά τις οφειλές συλλόγων προς τους ποδοσφαιριστές.

Σύμφωνα με τελευταία έρευνα του ΠΣΑΠΠ, τη τελευταία δεκαετία έχει γίνει παρακράτηση μισθών σε περίπου 1.000 ποδοσφαιριστές από 56 ελληνικούς συλλόγους, με το οφειλόμενο ποσό προς το πρόσωπο των αθλητών να βρίσκεται στα 25.000.000 ευρώ.

Η σεζόν με το μεγαλύτερο ποσό απλήρωτων μισθών, ήταν η 2014/15.

Έκτοτε, το ποσό έχει μειωθεί, αλλά παραμένει σημαντικό και επιβαρύνει τον ΠΣΑΠΠ, ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιεί τους πόρους του σε άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης και της βελτίωσης των παικτών.

Από τη μεριά της η FIFPRO, η οποία την περασμένη σεζόν δημιούργησε μαζί με τη FIFA ένα παγκόσμιο ταμείο προστασίας μισθών, στηρίζει τον ΠΣΑΠΠ στην προσπάθειά του για τη δημιουργία ενός εθνικού ταμείου που θα προστατεύει τους ποδοσφαιριστές από ομάδες που δεν πληρώνουν μισθούς.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ, Βασίλης Μπαντής, προχώρησε σε δηλώσεις λέγοντας:

"Είναι εκπληκτικό το πόσοι μισθοί έχουν παραμείνει απλήρωτοι τα τελευταία 10 χρόνια σε παίκτες στην Ελλάδα -- και αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνουν μόνο τις περιπτώσεις που γνωρίζουμε εμείς. Ζητάμε από την κυβέρνηση ένα εθνικό ταμείο ποδοσφαίρου για την προστασία των παικτών μας, ώστε να γνωρίζουν ότι όταν υπογράψουν συμβόλαιο θα πληρωθούν όσα τους οφείλουν".

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.