Πώς ο ΠΑΟΚ πήρε τον Λύρατζη από την «αγκαλιά» της Άρσεναλ

Γιώργος Καστάνης11 Μαρτίου 2022

Μία άγνωστη ιστορία αποκαλύπτουμε στο Metrosport.gr για τον κορυφαίο παίκτη του ΠΑΟΚ, στην ευρωπαϊκή αναμέτρηση με την Γάνδη. Ο λόγος για τον Λευτέρη Λύρατζη.

Από το 2012, πριν από 10 χρόνια δηλαδή εντάχθηκε στον Δικέφαλο ο Λευτέρης Λύρατζης και από τότε είναι σταθερά ενεργός σε όλες τις ομάδες του Δικεφάλου.

Αποκτήθηκε από τον Κεραυνό Κρηνίδων Καβάλας εκεί όπου τον παρακολουθούσαν αδιάλειπτα οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ. Είχαν όμως έντονο ανταγωνισμό και έπρεπε να πείσουν τον νεαρό άσο και την οικογένειά του να έρθουν στην Τούμπα και να μην πάνε στο Λονδίνο για λογαριασμό της Άρσεναλ.

Το Metrosport.gr αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές εκείνης της ιστορίας. Τον 12χρονο Λύρατζη, είχαν παρακολουθήσει αρκετές φορές οι Βασίλης Μήττας και Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος. Είχαν διαπιστώσει πως ο νεαρός θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα σπουδαίο παίκτη.

Παράλληλα, εκπρόσωποι της Άρσεναλ είχαν δείξει πολύ έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή του και σύμφωνα με πληροφορίες είχαν προσεγγίσει και την οικογένεια του Λύρατζη. Τότε, πριν από 10 χρόνια, οι συζητήσεις που έγιναν ανάμεσα στις “τρείς” πλευρές, δηλαδή την οικογένεια του Λύρατζη, τον ΠΑΟΚ και την Άρσεναλ, έγειραν την πλάστιγγα ώστε ο Λευτέρης να ενσωματωθεί στον ΠΑΟΚ.

Μάλιστα ο Στήβ Μόροου, στενός συνεργάτης του Αρσεν Βενγκέρ εκείνη την περίοδο στην Αρσεναλ, είχε παρουσιάσει ένα ελκυστικό πρότζεκτ για την ανάπτυξη του νεαρού άσου, τόσο στον ίδιο όσο και στην οικογένειά του. Όμως, το αντίστοιχο πρότζεκτ που παρουσίασαν οι εκπρόσωποι του Δικεφάλου (Πουρλιοτόπουλος και Μήττας) ήταν αυτό που άλλαξε τα δεδομένα.

Μία ακόμη παράμετρος της υπόθεσης, είναι πως ο πατέρας του Λύρατζη, είχε αγωνιστεί σε μικτές ομάδες της Καβάλας, μαζί με τους Ζαγοράκη, Βρύζα και Γεωργιάδη. Η γνωριμία που είχε αναπτύξει με τους τρείς, που πρωταγωνίστησαν στον ΠΑΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, έπαιξε τον ρόλο της, για να αποφασίσει πως ο γιός του, ήταν προτιμότερο να εξελιχθεί μέσα από τον ΠΑΟΚ.

Ο Λύρατζης αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στην αναμέτρηση με την Γάνδη και δικαιολογημένα απέσπασε τα μπράβο του απαιτητικού ΠΑΟΚτσήδικου κοινού. Είναι πρωταγωνιστής και το δείχνει στην πράξη.

Όπως το δείχνει τα τελευταία χρόνια όπου αγωνίστηκε σε όλες τις ομάδες του Δικεφάλου.

Στον ΠΑΟΚ ήταν πάντα αρχηγός. Στην Κ14, στην Κ15 τη σεζόν 2014-15, οπότε κατέκτησε το πρωτάθλημα, στην Κ17 στη συνέχεια, με την οποία επίσης χρίστηκε πρωταθλητής, στην Κ19 τις σεζόν 2017-18 και 2018-19, οπότε φυσικά, κατέκτησε δύο συνεχόμενους τίτλους. Σαφώς ήταν διεθνής σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες των Εθνικών ομάδων, φυσικά θυμάται ως top παιδική ανάμνηση το πρωτάθλημα με την Κ15 του ΠΑΟΚ, εννοείται πως δεν θα ξεχάσει ποτέ το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν στο τουρνουά Lennart Johansson, στα 13 του χρόνια.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.