Αποκάλυψη: Ενδεκάδα από «χρυσάφι»-Τα νέα «αστέρια» που κάνουν τη διαφορά

Δημήτρης Μπασμπαρέλας14 Απριλίου 2024

Το CIES Football Observatory αποκάλυψε τη λίστα με τα πιο πολύτιμα νεαρά «αστέρια» στον κόσμο, με τον 16χρονο της Μπαρτσελόνα, Λαμίν Γιαμάλ, να βρίσκεται στην κορυφή της.

Η λίστα του CIES περιλαμβάνει τους 100 κορυφαίους νεαρούς παίκτες, οι οποίοι δεν έχουν κλείσει ακόμη τα 23 τους χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των αστέρων, όπως ο Κόουλ Πάλμερ της Τσέλσι μετά από την εξαιρετική πρώτη του σεζόν στο Στάμφορντ Μπριτζ, που τον έχει φέρει ήδη στα 19 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Έχει αξιολογηθεί, μάλιστα, στα 100 εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail.

Αυτό είναι το αφιέρωμα της ιστοσελίδας για τους... 11 νέους σταρ, που κάνουν αίσθηση στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Η αποτίμηση της αξίας τους είναι σε λίρες, μιας και το αφιέρωμα είναι... βρετανικό. Ποιους επέλεξε; Ποιους έβαλε στην ενδεκάδα;

Γκιγιόμ Ρεστ (Τουλούζ)

Ηλικία: 19

Αξία: £ 24εκ

Ο Ρεστ εντάχθηκε στην ακαδημία της Τουλούζ από έξι ετών και αφού ανέβηκε στις... τάξεις, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο σε ηλικία 16 ετών. Έχει ήδη συγκριθεί με τον πρώην τερματοφύλακα του συλλόγου, Άλμπαν Λαφόν, τον τελευταίο τερματοφύλακα, που αναδείχθηκε μέσα από το σύστημα ακαδημιών της Τουλούζης. Αυτή τη σεζόν, έχει παίξει συνολικά 37 παιχνίδια, ξεκινώντας και τα 29 παιχνίδια στη Ligue 1. Οι εμφανίσεις του βοήθησαν, την ομάδα να δεχθεί μόλις 37 γκολ, διατηρώντας τη στη μέση της βαθμολογίας.


Λένι Γιορό (Λιλ)

Ηλικία: 18

Αξία: £ 37 εκατομμύρια

Θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα αμυντικά ταλέντα στην Ευρώπη, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να είναι μεταξύ των ομάδων που φέρεται να τον κυνηγούν. Τσέλσι, Γιουνάιτεντ, αλλά και Παρί εξέφρασαν ενδιαφέρον για την απόκτησή του. 

Ο 18χρονος Γιορό έχει ξεκινήσει σε 26 αγώνες της γαλλικής κορυφαίας κατηγορίας αυτή τη σεζόν ως βασικός με 27 παρουσίες συνολικά, σκοράροντας δύο φορές, και είναι το τελευταίο ταλέντο, που βγήκε από μια ακαδημία, που έχει ήδη δώσει. μεταξύ των άλλων, τους Εντέν Αζάρ και Φρανκ Ριμπερί.


Ο Λένι Γιορό είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους αμυντικούς στην Ευρώπη και είναι βασικό μέλος της ομάδας από το Λιλ.

Πάου Κουμπαρσί (Μπαρτσελόνα)

Ηλικία: 17

Αξία: £ 21εκ

Όταν είσαι 17 ετών και είσαι ήδη βασικός για έναν σύλλογο, όπως η Μπαρτσελόνα, τότε ξέρεις ότι μάλλον κάνεις κάτι σωστά. Φαίνεται να έχει βγει από... το πουθενά και τώρα του έχει δοθεί τεράστια εμπιστοσύνη από τον μάνατζερ, Τσάβι, σε μια εποχή που κυνηγούν διακρίσεις.

Έχει πραγματοποιήσει 15 συμμετοχές συνολικά, με 11 «εκκινήσεις» ως βασικός στη La Liga και 12 συμμετοχές, ενώ έχει ήδη αγωνιστεί και σε δύο ματς στο Champions League.

Μάλιστα, στο πρόσφατο εκκωφαντικό ματς με την Παρί για το Champions League ήταν βασικός και την επόμενη μέρα γνώρισε την αποθέωση από... όλο το σχολείο σε ένα μοναδικό standig ovation.


Γιορέλ Χάτο (Άγιαξ)

Ηλικία: 18

Αξία: £ 68 εκατομμύρια

Ήταν μια δύσκολη σεζόν για τον Άγιαξ. Αντέκρουσε τους φόβους του υποβιβασμού, για να ανέβει πλέον στην πρώτη εξάδα. Ο Χάτο πραγματοποίησε 15 εμφανίσεις με την ολλανδική ομάδα την περασμένη σεζόν. Αυτή τη... θητεία, έχει παίξει 42 φορές συνολικά, ξεκινώντας και τους 29 αγώνες του συλλόγου στην Eredivisie ως βασικός και φορώντας, μάλιστα, το περιβραχιόνιο του αρχηγού σε μερικές περιπτώσεις.


Ρίκο Λιούις (Μάντσεστερ Σίτι)

Ηλικία: 19

Αξία: £ 70εκ

Ο Άγγλος διεθνής έχει καθιερωθεί στο Etihad υπό τον Πεπ Γκουαρντιόλα, με την επιτυχία του να έρχεται από την περασμένη σεζόν, έχοντας 23 συμμετοχές συνολικά, ενώ έγινε ταυτόχρονα και μέλος της διάσημης ομάδας, που κατέκτησε το τρεμπλ.

Μάλιστα, σε σχετικό ντοκιμαντέρ στο Netflix για το τρεμπλ, ο Γκουαρντιόλα τον εκθειάζει ιδιαίτερα σε παιχνίδι, που έχει πάει στραβά για τους «μπλε», παρουσιάζοντάς τον, ως... φωτεινό παράδειγμα για το πάθος του.

Έχει πραγματοποιήσει άλλες 24 παρουσίες σε αυτή τη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, ξεκινώντας 8 φορές ως βασικός στην Premier League, με 14 ματς, σκοράροντας μάλιστα και δύο φορές στο Πρωτάθλημα, αλλά και ξεκινώντας έξι φορές στο Champions League, έχοντας στο ενεργητικό του τρεις ασίστ.

Ενώ δεν έχει ακόμη σταθεροποιήσει τη θέση του ως βασικός στην πρώτη ομάδα, λογικό άλλωστε, όταν είναι σε ομάδα αστέρων, ωστόσο το μέλλον του εξακολουθεί να φαίνεται λαμπρό και έχει χρόνο στο πλευρό του για να προχωρήσει.


Γουόρεν Ζαΐρ-Έμερι (Παρί Σεν Ζερμέν)

Ηλικία: 18

Αξία: £ 67 εκατομμύρια

Είναι ο νεότερος παίκτης της PSG στη Ligue 1. Ο νεότερος σκόρερ ποτέ, αλλά ταυτόχρονα και ο νεότερος παίκτης, που ξεκίνησε σε νοκ άουτ αγώνα του Champions League στην ιστορία της UEFA. Ο Ζαΐρ-Έμερι σπάει ρεκόρ με ανησυχητικό ρυθμό και μόλις έκλεισε τα 18.

Έχει παίξει 36 παιχνίδια συνολικά αυτή τη σεζόν, σκοράροντας τρεις φορές και έχει πέντε ασίστ, ενώ δύο συμμετοχές έχουν ήδη καταγραφεί με τη γαλλική εθνική ομάδα, σκοράροντας μάλιστα στο ντεμπούτο του, στους... ενήλικες κόντρα στο Γιβραλτάρ. Θα είναι αναμφίβολα στα ονόματα που θα συζητηθούν όσον αφορά το άμεσο μέλλον.

«Είμαι τόσο τυχερός, που βρίσκομαι εδώ και έχω έναν παίκτη της ποιότητάς του. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να απολαμβάνουμε τον Έμερι σε κάθε αγώνα και προπόνηση», λέει ο προπονητής των Παριζιάνων, Λουίς Ενρίκε.


Ζοάο Νέβες (Μπενφίκα)

Ηλικία: 19

Αξία: £ 90εκ

Ο Νέβες φαίνεται να έχει τον κόσμο στα πόδια του. Μόλις 19 ετών και έχει παίξει ήδη 67 φορές με την Μπενφίκα, στην οποία εντάχθηκε σε ηλικία 11 ετών.

Τώρα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Άρσεναλ λέγεται ότι και οι δύο κυνηγούν την υπογραφή του Πορτογάλου σταρ αυτό το καλοκαίρι και αν συνεχίσει τις αστραφτερές εμφανίσεις του, θα υπάρξει τεράστια διελκυστίνδα.

Αυτή τη σεζόν έχει ξεκινήσει βασικός 23 φορές στην πορτογαλική Λίγκα, σε 28 ματς, σκοράροντας τρία τέρματα και έχοντας επίσης και μία ασίστ. Άρχισε και τα έξι παιχνίδια του Champions League, καθώς η Μπενφίκα αποχώρησε από τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, ενώ έχει και άλλα τέσσερα ματς στο Europa League.


Έντρικ (Παλμέιρας/Ρεάλ Μαδρίτης)

Ηλικία: 17

Αξία: £ 77εκ

Το πρώτο γκολ του Έντρικ για τη Βραζιλία στη μεγάλη σκηνή, στο Γουέμπλεϊ εναντίον της Αγγλίας ήταν το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα του πόσο ώριμος είναι ήδη αυτός ο νεαρός, αν και μόλις 17 ετών. Στη συνέχεια, έβαλε και το δεύτερο του γκολ για τη χώρα του στο επόμενο παιχνίδι με την Ισπανία.

Περιμένει την επίσημη μετακίνησή του στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είναι να πραγματοποιηθεί αυτό το καλοκαίρι. Ο Έντρικ γνωρίζει ήδη τι σημαίνει να κερδίζεις, αφού σήκωσε τη βραζιλιάνικη Serie A δύο φορές με την Παλμέιρας, αλλά και το Supercopa, κάτι που μόνο θα τον ωφελήσει, όταν ενταχθεί σε μια ευρωπαϊκή δύναμη, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης.


Λαμίν Γιαμάλ (Μπαρτσελόνα)

Ηλικία: 16

Αξία: £ 124 εκατομμύρια

Επί του παρόντος, ένα από τα πρώτα ονόματα στη Βαρκελώνη, σε ηλικία μόλις 16 ετών, ο Γιαμάλ βρίσκεται άνετα στην κορυφή της λίστας του CIES για έναν λόγο, με αξία £124 εκατομμυρίων.


Πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις είναι μια εντυπωσιακή παρουσία για έναν παίκτη της ηλικίας του και είναι σαφές ότι ο Τσάβι τον εμπιστεύεται. Έπαιξε κι αυτός βασικός, όπως ο Κουμπαρσί, στο πρόσφατο ματς για την προημιτελική φάση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Έχει παίξει σε 30 ματς Πρωταθλήματος, εκ των οποίων τα 15 ως βασικός.

Ακολούθησαν επίσης έξι συμμετοχές για την εθνική Ισπανίας, όταν οι περισσότεροι παίκτες της ηλικίας του εξακολουθούν να είναι στην U17. Φαίνεται ότι το μέλλον του θα είναι στη Μπαρτσελόνα για το ενδιάμεσο διάστημα, αφού υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον σύλλογο μέχρι το 2026 με ρήτρα εξαγοράς 857 εκατομμυρίων λιρών.

Πρόσφατα μάλιστα η Μπάρτσα απέρριψε πρόταση 200 εκατομμυρίων!


Έβαν Φέργκιουσον (Μπράιτον)

Ηλικία: 19

Αξία: £ 80εκ

Στην αρχή της σεζόν, ένας πλήθος μεγάλων συλλόγων κυνηγούσαν τον Φέργκιουσον και απέδειξε ακριβώς, γιατί μετά από μια σειρά τερμάτων είναι στα hot ονόματα.

Ο Ιρλανδός διεθνής σκόραρε τέσσερα γκολ στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του στην Premier League, αν και θα σκόραρε μόνο άλλα δύο από τότε έως τον Νοέμβριο. Ο Φέργκιουσον βρίσκεται επί του παρόντος σε... ξηρασία όσον αφορά τα γκολ, αφού δεν έχει σκοράρει από τότε που οι «γλάροι» κέρδισαν τη Νότιγχαμ Φόρεστ τον Νοέμβριο. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι απλώς ένας έφηβος και έχει χρόνο στο πλευρό του για να εργαστεί σε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού του, αφού η Τότεναμ έδειξε ενδιαφέρον για αυτόν το περασμένο καλοκαίρι.

Φέτος, στο Πρωτάθλημα σε 27 ματς έχει έξι γκολ.


Αλεχάντρο Γκαρνάτσο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Ηλικία: 19

Αξία: £92 εκατομμύρια

Μοιάζει με παίκτη πολύ πέρα ​​από τα χρόνια του και αποδίδει στο υψηλότερο επίπεδο, αφού είναι ένα από τα... λαμπερά φώτα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Είναι η συνέπεια και η τακτική συνεισφορά του στα γκολ, που τον κάνουν ένα από τα πιο πολλά υποσχόμενα «θαύματα» της Premier League.

Ο Αργεντινός, με 92 εκατομμύρια λίρες, έχει εννέα γκολ και τρεις ασίστ σε 41 συμμετοχές τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις δείχνοντας τη σημασία του για τον Έρικ τεν Χάαγκ. Στο Πρωτάθλημα έπαιξε ήδη σε 30 ματς έχοντας βάλει επίσης και επτά γκολ.

Το απίθανο ψαλιδάκι του, μάλιστα, θύμισε Γουέιν Ρούνεϊ.

Η ενδεκάδα του μέλλοντος

Αυτή είναι η ενδεκάδα που επέλεξε η Daily Mail. Ο κόσμος στα... πόδια τους!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.