Αποκάλυψη Δίκης: Ελληνική εμπλοκή και ύποπτα εμβάσματα στη δικαστική περιπέτεια Κελαϊφί

Metrosport Team01 Σεπτεμβρίου 2020

Μια αποκάλυψη για ελληνική εμπλοκή στη δικαστική περιπέτεια του ισχυρού άνδρα της Παρί σεν Ζερμέν, Κελαϊφί, έκανε η «Δίκη» με τον Κυριάκο Θωμαΐδη στο OPEN.

Η έρευνα του Ελβετού γενικού εισαγγελέα Ρεμόν Κέντρικ δείχνει ότι υπάρχει ελληνική εμπλοκή στην υπόθεση Κελαϊφί – Βάλκε. O ιδιοκτήτης της Παρί ερευνάται για χρηματικές καταβολές στον πρώην γενικό γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βάλκε. Οι ελβετικές αρχές σε συνεργασία με στελέχη της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος εντόπισαν σχετικά στοιχεία και στη χώρα μας. Μάλιστα κατέσχεσαν τον σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού υπολογιστή ενός Ελληνα επιχειρηματία.

Η έρευνα κατέδειξε ότι ο επιχειρηματίας κατέβαλλε 500.000 ευρώ στον Βάλκε, ο οποίος διαπραγματευόταν τα τηλεοπτικά δικαιώματα διεθνών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων με το δίκτυο ΒeΙΝ, το οποίο ανήκει στον Αλ Κελαϊφί. Την αρχική έρευνα έκανε ο πρώην ανακριτής διεθνών δικαστικών συνδρομών, Παναγιώτης Καρακωσταντής, και τα ευρήματα βρίσκονται στην διάθεση της ελβετικής δικαιοσύνης και στα χέρια της εισαγγελέως διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

Τα ύποπτα εμβάσματα ξεπερνούν τα 3 εκατ.ευρώ και εμφανίζονται σε εταιρείες συμφερόντων δύο Ελλήνων ποδοσφαιρικών παραγόντων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.