Αποκάλυψη: Διέρρευσαν email που επιβεβαιώνουν παραπληροφόρηση για θανάτους παιδιών από Covid

Metrosport Team30 Οκτωβρίου 2022

Οι αξιωματούχοι των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ παραδέχονται ότι διέδωσαν παραπληροφόρηση σχετικά με τους θανάτους παιδιών από COVID-19, όταν τους εστάλησαν ειδοποιήσεις, αλλά και πάλι δεν εξέδωσαν διορθώσεις, σύμφωνα με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έλαβαν οι The Epoch Times.

Οι Δρ. Katherine Fleming Dutra και η Sara Oliver ενημερώθηκαν εντός ημερών από την παρουσίαση τον Ιούνιο, στη Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Πρακτικές Εμβολιασμού (ACIP), τη συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων δηλαδή του CDC, ότι τα στατιστικά στοιχεία από μια προεκτυπωμένη μελέτη που μοιράστηκαν, ήταν λάθος, όπως δείχνουν τα email.

Μετά από εσωτερική συζήτηση για το πώς να απαντηθεί, ούτε το CDC ούτε οι αξιωματούχοι διόρθωσαν τις ψευδείς πληροφορίες.

Η Fleming-Dutra και η Oliver αναφέρθηκαν και οι δύο στη μελέτη, η οποία δεν έχει αξιολογηθεί από ομοτίμους, ενώ οι σύμβουλοι του CDC εξέταζαν εάν η υπηρεσία θα συνιστούσε τη χορήγηση άδειας έκτακτης ανάγκης για εμβόλια COVID-19 σε βρέφη και νήπια.
Η επιτροπή συνέστησε στο CDC να εγκρίνει τα εμβόλια Pfizer και Moderna για παιδιά ηλικίας έως 6 μηνών και το CDC αποδέχτηκε γρήγορα τη σύσταση.

Μια εβδομάδα αργότερα, η Διευθύντρια του CDC, Δρ. Rochelle Walensky, φάνηκε να αναφέρει τα ψευδή στατιστικά στοιχεία, ενώ προέτρεπε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, παρά τα στοιχεία ότι τα εμβόλια δεν προστατεύουν από σοβαρή νόσηση και παρά τις κλινικές δοκιμές που επέστρεψαν υποτυπώδη ή αναξιόπιστα αποτελέσματα για θωράκιση έναντι της μόλυνσης. Η Kelley Krohnert, ερευνήτρια και μητέρα κατήγγειλε τα λάθη στα στατιστικά της προεκτυπωμένης μελέτης και πυροδότησε τις εσωτερικές συζητήσεις μεταξύ των υπαλλήλων του CDC, σύμφωνα με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Συνεχίζουν να υπάρχουν τα λάθος στοιχεία

Ένας εκπρόσωπος του πρακτορείου Duchin είπε στους The Epoch Times μέσω email ότι το CDC του απάντησε τον Ιούνιο. Το CDC «σημείωσε ότι το ACIP λαμβάνει υπόψη πολλά σημεία δεδομένων κατά την υποβολή των συστάσεών του, επομένως, ακόμη κι αν αυτό το συγκεκριμένο προεκτυπωμένο χαρτί αφαιρέθηκε από το ενδεχόμενο εξέτασης, τα δεδομένα υποστηρίζουν σε συντριπτική πλειοψηφία τον COVID-19 ως αιτία σοβαρής ασθένειας και θανάτου σε μικρά παιδιά, και τα εμβόλια κατά του COVID ως σημαντικός τρόπος για να αποφευχθεί αυτό», είπε ο εκπρόσωπος.

«Αυτές οι αποφάσεις ACIP λαμβάνονται μετά από εξέταση του συνόλου των δεδομένων και δεν χρησιμοποιείται ποτέ ένα μοναδικό σημείο δεδομένων ή ανάλυση». Ένας εκπρόσωπος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, η οποία απασχολεί την Lee, αρνήθηκε να σχολιάσει. Η Lee προώθησε τα ψευδή στατιστικά στοιχεία κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης τον Σεπτέμβριο και η επίσημη ιστοσελίδα της επιτροπής που διευθύνει εξακολουθεί να παραθέτει τα μη διορθωμένα στοιχεία.Ένας εκπρόσωπος της επιτροπής δεν απάντησε σε έρευνα. Οι Epoch Times έλαβαν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω ενός αιτήματος για το Freedom of Information Act.

Πηγή: bankingnews.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.