Αποφασίζει εκείνος που πληρώνει

Μάνος Χατζάκης09 Ιουνίου 2020

Πρώτα του αρέσει να περνά στην ομάδα για την οποία αγωνίζεται και μετά ακολουθεί το χρήμα. Ετσι, απάντησε ο Μπράουν Ιντέγε σε σχετική ερώτηση σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του. Ο Νιγηριανός, παρά τα σενάρια που τον θέλουν να αφήνει τον Αρη, δεν φαίνεται να νιώθει και ιδιαίτερη πίεση, ώστε να αποφασίσει άμεσα.

Οπως διευκρίνισε, στην ίδια συνέντευξη, πρώτα ζήτησε από τους ανθρώπου του Αρη να μεταβεί στην πατρίδα του και εκεί θα συναποφασίσει με την οικογένειά του.

Αραγε, την τελική απόφαση θα λάβει ο ίδιος;

Στο ποδόσφαιρο (γενικά) και στον Αρη (ειδικά), η ιστορία -συνήθως- λέει ότι ο τελευταίος λόγος ανήκει σε όσους βάζουν το χέρι στην τσέπη. Οχι, βέβεια, ότι ισχύει πάντα. Το "πάντα" είναι σχετικό.

Οταν το περασμένο καλοκαίρι, ο Θόδωρος Καρυπίδης (ο άνθρωπος, δηλαδή, που πληρώνει στον Αρη) συζητούσε με την πλευρά του Ιντέγε, ελάχιστοι πίστευαν ότι θα πετύχει το deal. Κι, όμως, ο Αφρικανός φορ ήρθε, αποθεώθηκε, μπήκε στην ενδεκάδα και δεν βγήκε... ποτέ, σε σημείο που σήμερα λέγεται ότι θα ξεκινήσουν συζητήσεις για παραμονή. Εννοείται, όχι με τα χρήματα που αναγράφονται στο φετινό του συμβόλαιο.

Ο Ιντέγε δεν αποτέλεσε επιλογή της τότε τεχνικής ηγεσίας, δηλαδή του Σάββα Παντελίδη. Ισα-ίσα που ο νυν προπονητής του Ατρομήτου φερόταν να είναι αρνητικός με την έλευση του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, αλλά υποχώρησε, διότι ήξερε τους βασικούς κανόνες.

Οπως είπαμε και πιο πάνω, όμως, οι αποφάσεις λαμβάνονται από εκείνους που πληρώνουν. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο στην περίπτωσή του... κοσμογυρισμένου επιθετικού, αλλά συνολικά.

Ο Νιγηριανός έχει καλή σχέση με τον Καρυπίδη. Ο πρώτος θέλει -πρώτα- να περνά καλά σε όποια ομάδα αγωνίζεται. Το πόσο θα κοστολογηθεί το "καλά" από τον δεύτερο είναι άλλο θέμα, όπως και άλλο θέμα είναι, αν ο παίκτης θα αποδεχθεί την προσφορά του επικεφαλής της ΠΑΕ.

Οι πληροφορίες λένε ότι η πιθανή πρόταση στον Ιντέγε, εφόσον επισημοποιηθεί, θα κυμαίνεται μεταξύ 250-350 χιλιάδων ευρώ, αλλά κι αυτό σχετικό είναι.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Ιντέγε θέλει να είναι το αφεντικό, αλλά σε επίπεδο διαπραγματεύσεων τα αφεντικά δεν φορούν σορτσάκι και φανέλα κι αυτό το ξέρει καλά και ο ποδοσφαιριστής και οι εκπρόσωποί του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.