Απόφαση - βόμβα στη Βαϊμάρη: Απαγορεύεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και τα rapid tests για τους μαθητές

Metrosport Team12 Απριλίου 2021

Το Περιφερειακό Δικαστήριο της Βαϊμάρης ανακοίνωσε επίσης την απόφασή του πως «η υποχρέωση να φοράς μάσκα, να κρατάς αποστάσεις και να κάνεις rapid tests στα σχολεία αποτελεί απειλή για την πνευματική, σωματική και συναισθηματική ανάπτυξη ενός παιδιού». Η απόφαση ήρθε μετά από προσφυγή γονέων δύο μαθητών σε τοπικό σχολείο. 

Μάλιστα, η ανακοίνωση της απόφασης αυτής συνοδεύτηκε από την... υποψία πως πρόκειται για fake new που απλά κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Είναι απόλυτα αληθής και το επιβεβαίωσε ο Στέφαν Ντάιτς, αντιπρόεδρος της Αριστεράς (αριθμός απόφασης Az .: 9 F 148/21) που ωστόσο δεν είναι και υπέρμαχός της. 

«Τα ευρήματα για τη διάδοση του κορωνοϊού αγνοήθηκαν ανεύθυνα ενώ η απόφαση στηρίχθηκε στις αμφιλεγόμενες απόψεις κάποιων ειδικών» υποστήριξε και προνήγγειλε δικαστική συνέχεια καθώς είναι απόφαση πρώτου βαθμού και θα γίνει ένσταση επ' αυτής. 

Το Υπουργείο Παιδεία της Θουριγγίας ανακοίνωσε, πάντως, την Κυριακή το απόγευμα πως οι υποχρεωτικοί περιορισμοί παραμένουν και πως η απόφαση του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Βαϊμάρης δεν επηρεάζει προς το παρόν το υπάρχον πρωτόκολλο για το λοκ ντάουν. 

Η αλήθεια είναι, όμως, πως πρόκειται για πολύ σημαντική απόφαση που αν επικυρωθεί και σε δεύτερο βαθμό, τότε θα προκαλέσει εξελίξεις.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.