Απόφαση πριν από τις γιορτές, διαφορετικά υπομνήματα από ΠΑΕ και Γ. Σαββίδη

Metrosport Team10 Δεκεμβρίου 2022

Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης, Κ.Πετρωτός, Γ.Ζαΐρης

Ούτε μία, ούτε δύο, συνολικά τέσσερις και κάτι ώρες, διήρκησε η συνεδρίαση στην Επιτροπή Επαγγελματικού αθλητισμού, παρουσία των εκπροσώπων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, των νομικών της συμβούλων, των νομικών που εκπροσώπησαν τον Γιώργο Σαββίδη. Η αλήθεια είναι πως “επιχειρήθηκε” να δοθούν ελάχιστες λεπτομέρειες από την διαδικασία.

Σύμφωνα με όσα “εμπιστεύτηκε” στη σημερινή Metrosport άνθρωπος που μετείχε στην διαδικασία: “Όλα κύλησαν όπως τα περιμέναμε να συμβούν. Η επιτροπή συνεδρίασε, χωρίς τον Νικόλαο Τζουλάκη όπως αναμένονταν, καθώς προήδρευσε ο αναπληρωτής πρόεδρος Χρήστος Κουμπής. Έγιναν πολλές ερωτήσεις, δόθηκαν όλες οι απαντήσεις”.

Οι συμμετέχοντες στην διαδικασία, είτε από την μία πλευρά (Ε.Ε.Α.) είπε από την άλλη (ΠΑΟΚ) απέφυγαν, συνειδητά, να περιγράψουν το “κλίμα” που επικράτησε. Προς τα που, δηλαδή, έγειρε η πλάστιγγα.

Πάντως, στην χρονική διάρκεια των τεσσάρων ωρών, ακούστηκαν τα πάντα. Οι νομικοί εκπρόσωποι του Γιώργου Σαββίδη με επικεφαλής τον έγκριτο νομικό Δημήτρη Τσάκο αντέκρουσαν όλα τα δύσκολα ερωτήματα που έκαναν τα μέλη της ΕΕΑ. Υπερασπίστηκε δηλαδή τον Γιώργο Σαββίδη με ξεκάθαρο τρόπο, λέγοντας πως το βούλευμα για την υπόθεση που αφορά τον γιό του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ, δεν είχε καταστεί αμετάκλητο στις 24 Ιουνίου, όπως είχε διαρρεύσει τεχνηέντως. Και πως ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, που είχαν ως αποκορύφωμα την αποχώρηση του Γιώργου Σαββίδη από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ. Έγκαιρα.

Το νεότερο στοιχείο που προκύπτει είναι πως μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου θα πρέπει να κατατεθούν γραπτώς τα υπομνήματα στην ΕΕΑ. Το πρώτο υπόμνημα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, γιατί η εταιρία είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις – διευκρινίσεις, όπως και έγινε. Και το δεύτερο υπόμνημα θα κατατεθεί από την πλευρά του Γιώργου Σαββίδη. Όλα αυτά μέχρι την άλλη Παρασκευή.

Όσο για την απόφαση; Άνθρωποι που γνωρίζουν πως ενεργεί η ΕΕΑ σε ανάλογες περιπτώσεις έλεγαν στη Metrosport με νόημα: “Θα είναι απίθανο να ανακοινωθεί η απόφαση την ίδια ημέρα που θα κατατεθούν τα υπομνήματα. Το πιθανότερο είναι να ανακοινωθούν οι αποφάσεις πριν από τα Χριστούγεννα. Στο χρονικό διάστημα από την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου έως την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου”.

Ποια θα είναι η τελική απόφαση;

Ποιο όμως θα είναι το αποτέλεσμα; Θα απαλλαχθεί ο ΠΑΟΚ; Ή θα έχουμε συνέχεια στην διένεξη; Σε αυτό το ερώτημα, μέχρι χθες το βράδυ, δεν μπορούσε να δοθεί οριστική απάντηση. Είτε δηλαδή θα προκύψει απαλλακτική απόφαση για τον ΠΑΟΚ και τον Γιώργο Σαββίδη, από τα μέλη της ΕΕΑ, κάτι το οποίο θα θεωρηθεί ως επιτυχία. Είτε θα προκύψει μία απόφαση διαφορετική, που θα επιβάλει στον ΠΑΟΚ ποινή και θα τον υποχρεώνει να διεκδικήσει το δίκαιό του σε αρμόδια επιτροπή της Λίγκας και αργότερα στην εφέσεων της ΕΠΟ. Κάτι ανάλογο δηλαδή με ότι είχε συμβεί στην υπόθεση της δήθεν πολυϊδιοκτησίας. Είναι το ακραίο αυτή την στιγμή ενδεχόμενο, που όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.