Απόφαση – κόλαφος! Χρέος του Ιβάν να τους τσακίσει! Έκθετος ο Αυγένακης

Δημήτρης Μπούζας11 Φεβρουαρίου 2021

Τεράστιο ηθικό θέμα (και κυβερνητικό πρόβλημα) προκύπτει μέσα από την απόφαση της επιτροπής εφέσεων! Ο Υφυπουργός Αθλητισμού υποχρεούται να πράξει το αυτονόητο. Να υποβάλλει την παραίτησή του, γιατί η ΕΕΑ που ο ίδιος στελέχωσε βάζοντας πρόεδρο τον κουμπάρο του και μέλη της εμπιστοσύνης του, εξέθεσε ανεπανόρθωτα την δικαιοσύνη αλλά και την χώρα.

Δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούμε με το ιστορικό της πολύκροτης αυτής υπόθεσης. Έχουμε αναφερθεί σε αυτήν πολλές φορές μέχρι σήμερα, καταγγέλλοντας από την πρώτη στιγμή τους λόγους για τους οποίους στήθηκε, δακτυλοδείχνοντας συγχρόνως τους εμπνευστές και τα δεκανίκια τους. Τα περί πολυιδιοκτησίας ήταν μια μούφα. 

Ένα δόλιο και φτηνό εφεύρημα που πάνω του έστησε ο μηχανισμός της ομάδας των σκανδάλων με τις συμβουλές «διακεκριμένων» μεγαλοδικηγόρων ένα αφήγημα το οποίο στη συνέχεια με τη μορφή της καταγγελίας, το πλάσαρε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Απλά εδώ να κάνουμε μια υπενθύμιση - γιατί την θεωρούμε και αναγκαία - ότι η εν λόγω επιτροπή συμπτωματικά (!)... στο διάστημα της διακίνησης του αφηγήματος και της καταγγελίας της πολυιδιοκτησίας, όντας ακέφαλη και με αρκετά κενά, συμπληρώθηκε από τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού επειγόντως και με την προοπτική να εξετάσει το αίτημα της ομάδας του δημοσίου. Ο κύριος Αυγενάκης τοποθέτησε πρόεδρο τον κουμπάρο του και τα κενά τα στόκαρε με δύο Πειραιώτες καθηγητές! 

Για να μην σας κουράζουμε όμως αλλά και γιατί πιστεύουμε ότι γνωρίζετε αρκετά από όσα συνέβησαν στη διάρκεια των ερευνών της κυρίας Μαρούπα και του κυρίου Αρκούδη με τα όσα και τόσα ευτράπελα αλλά και αποκαλυπτικά, με τις ανεπανάληπτες αυτοψίες και τις καταγγελίες για χρηματισμούς, μένουμε στην «ιστορική» της απόφαση να εγκρίνει την γελοία και ανύπαρκτη πολυιδιοκτησία, ανοίγοντας το δρόμο όπως ακριβώς το είχαν ετοιμάσει οι ερυθρόλευκοι αετονύχηδες, για την επόμενη επικύρωση από την τότε επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ. Μελετημένα και προγραμματισμένα πράγματα. 

Έτσι και έγινε, αλλά με έναν τρόπο που εξέπληξε τους πάντες. Η εν λόγω σύνθεση δεν ασχολήθηκε διόλου με την ουσία της υπόθεσης, αλλά απλά ευλόγησε το περισπούδαστο σκεπτικό της επιτροπής Αυγενάκη, νίπτοντας τας χείρας τους οι δικαστές, ως σύγχρονοι Πόντιοι Πιλάτοι. Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο ΠΑΟΚ προσέφυγε στο CAS. Από εκεί ήρθε και η πρώτη μεγάλη σφαλιάρα για τους αρρωστημένους και αδίστακτους που κατασκεύασαν το μόρφωμα. 

Το CAS έστειλε στα σκουπίδια την απόφαση της τιμωρίας, αποφασίζοντας η υπόθεση να εκδικαστεί επί της ουσίας. Νέος κύκλος, νέα αναμονή, νέα σενάρια δηλαδή και νέες ανησυχίες για τη μεγάλη καθυστέρηση όπως και αρκετές υποψίες για το αν ο πρόεδρος της επιτροπής θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, από τη στιγμή που ήταν συναισθηματικά δεμένος με τον Ολυμπιακό. Η απόφαση καθυστέρησε αλλά όταν βγήκε ήταν πραγματικός κεραυνός. 

Η δεύτερη μεγάλη φάπα, η δεύτερη ξεφτίλα. Ένα λακωνικό, κυνικό και ισοπεδωτικό δικαστικό άη σιχτίρ. Είναι αλήθεια ότι η είδηση της δικαίωσης του ΠΑΟΚ εν μέρει ικανοποίησε τον κόσμο του, γιατί κανείς δεν μπορεί να διαγράψει τα όσα δεινά υπέστη ο λαοφιλέστατος σύλλογος με αυτήν την στημένη πεντακάθαρα και ελεεινή συνομωσία. Δύσκολα θα ξεχάσουν οι ΠΑΟΚτσήδες το γεγονός ότι η ομάδα τους προηγούνταν στη βαθμολογία όταν προέκυψε η... ανύπαρκτη πολυιδιοκτησία, με συνέπεια να χαθεί η ψυχραιμία, η ψυχολογία και ο σωστός αγωνιστικός ρυθμός. Η διαταραχή ήταν γενική και είχε διάρκεια ακόμη και μετά την δικαίωση του CAS, αφού ήταν όρθια ακόμη και η απειλή της δεύτερης εκδίκασης στη νέα επιτροπή εφέσεων. 

Ο αποπροσανατολισμός και η αποσταθεροποίηση στοίχισαν ένα πρωτάθλημα, αλλά και στο να συνεχιστεί η αβεβαιότητα και η αστάθεια με ευθύνη στη συγκεκριμένη περίπτωση και του «όλου οργανισμού ΠΑΟΚ». Ο δικέφαλος κατά γενική ομολογία υπέστη πολύ μεγάλη ζημιά. Ηθική και οικονομική. Μετά την απόφαση λοιπόν τη χθεσινή, οι εκατοντάδες χιλιάδες των ΠΑΟΚτσήδων αναρωτιούνται: Από εδώ και πέρα τι; Μετά από αυτή την απόφαση τι πρέπει να γίνει; Πως θα αντιδράσει ο επίσημος ΠΑΟΚ; Προσωπικά και αν η ερώτηση γινόταν σε μένα, θα σας απαντούσα ότι συμφωνώ απόλυτα με αυτό που κατέθεσε ο δυναμικός ΠΑΟΚτσής δικηγόρος Μπάμπης Αποστολίδης χθες στην εκπομπή του Γιώργου Μπούζου: Οτι δηλαδή είναι χρέος όλοι αυτοί που συμμετείχαν στην άθλια σκευωρία και όσοι διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό και όχι μόνο ρόλο να πληρώσουν. Ο Ιβάν έχει τη δύναμη (και το χρέος) να τους τσακίσει. Όσο για τον Υφυπουργό Αθλητισμού επειδή είμαστε σίγουροι ότι η ευθιξία δύσκολα θα τον αναγκάσει να αντιληφθεί πόσο μεγάλη ευθύνη έχει για όλα αυτά που εξέθεσαν τόσο τον ίδιο όσο και την Κυβέρνηση, το βέβαιο είναι ότι θα το προσπεράσει το θέμα αδιάφορα, αντλώντας δύναμη από το ισχυρό κυβερνητικό ερυθρόλευκο μπλοκ που τον στηρίζει.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.